1. New Cars
  2. RX
  3. RX sport edition
NIEUWE AUTO'S

DE NIEUWE RX SPORT EDITION

HOE HET VOELT

ELEKTRISCH RIJDEN EN ICONISCH SUV DESIGN KOMEN SAMEN

 

De nieuwe RX Sport Edition heeft alles wat de RX tot de meest begeerde premium, grote SUV maakt. En meer. De volledig in zwart uitgevoerde grille en under-guard en 20" donkerchroom lichtmetalen velgen versterken het atletische, imposante design, dat u nog eens kunt onderstrepen met een keuze uit de tien beschikbare carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe kleuren Sonic Grey en Sonic Silver. Het luxueus uitgerust interieur biedt alles wat u zich kunt wensen, met onder meer een Pioneer® audiosysteem met twaalf luidsprekers en een 12,3" touchscreen. De met comfortabel leder afgewerkte stoelen, naar keuze in Black en White Ash, Rich Cream of Black, gecombineerd met Sumi Black Walnut decoratiepanelen geven het interieur een unieke ambiance van puur Lexus vakmanschap. Deze auto voelt van binnen én buiten speciaal, waar u ook kijkt.

ATLETISCHE UITSTRALING

De nieuwe RX Sport Edition is de meest stijlvolle RX tot nu toe. Zijn design combineert elegant gewelfde lijnen met een scherpgesneden carrosserie. Overal ziet u bijzondere details, zoals het dak dat dankzij de zwarte achterste raamstijl boven de rest van de carrosserie lijkt te zweven. Een ander voorbeeld zijn de elegant gevormde koplampen en de LED achterlichten in de voor Lexus kenmerkende L-vorm. De 20" lichtmetalen velgen in donker chroom geven de opvallende RX Sport Edition een uitgesproken sportieve look, terwijl zwarte buitenspiegels zijn elegante design versterken.

TAKUMI VAKMANSCHAP

In het interieur vindt u soepele lederen bekleding in een combinatie van Black en White Ash met contrasterend lichtgrijs stiksel. Dezelfde kleurstelling is gebruikt voor de zachte oppervlakken van de middenconsole, portierpanelen en kniesteun voor de passagier, met eveneens grijs stiksel rond de versnellingspook. Het stuurwiel is afgewerkt in zwart leder en Sumi Black Walnut, passend bij de decoratiepanelen in de rest van het interieur. De portierpanelen zijn voorzien van geïntegreerde sfeerverlichting. Voor de kleur van de lederen bekleding kunt u desgewenst ook kiezen uit de kleuren Black of Rich Cream.

ELEKTRISCHE PRESTATIES

De RX 450h elektrische hybride wordt aangedreven door onze vooruitstrevende zelfopladende hybride technologie. Deze koppelt een 3,5 liter benzinemotor aan een krachtige elektromotor, met als resultaat even soepele als krachtige prestaties. In de RX beschikt u tevens over een EV (Electric Vehicle) rijmodus. Hiermee rijdt u korte afstanden volledig elektrisch, zonder brandstofverbruik of schadelijke emissies.

SLIMME TECHNOLOGIE

In de nieuwe RX Sport Edition beschikt u over gebruiksvriendelijke technologie, ontworpen door Lexus om het leven onderweg te veraangenamen. Standaard aanwezige hightech functies zijn onder meer een draadloze oplader voor uw smartphone, een elektrisch bedienbare achterklep met een sensor voor voetbediening, een multimedia en navigatiesysteem met een 12,3" touchscreen en een premium audiosysteem met twaalf luidsprekers. Voor extra connectiviteit heeft u met Apple CarPlay® of Android Auto® via het touchscreen of de Touch Pad eenvoudig toegang tot uw smartphone. Ook kunt u gebruikmaken van de Lexus Link app waarmee u uw ritten plant, afspraken kunt maken voor onderhoud en waarmee u inzicht krijgt in uw persoonlijke rijstijl. Het belangrijkste is echter dat elke RX Sport Edition is uitgerust met de nieuwste veiligheidstechnologieën, met onder meer het innovatieve Lexus Safety System +, Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert.