lexus LF FC hero

LF-FC

SEDAN MET BRANDSTOFCEL OP BASIS VAN WATERSTOF

Met de LF-FC Concept veroorzaakte Lexus tijdens de Tokyo Motor Show van 2015 veel opwinding. Het was dan ook de onthulling van een visionaire, nieuwe luxe sedan.

 • DE LF-FC CONCEPT

  Het is een opwindend kijkje in de toekomst. Voor Lexus is de LF-FC het eerste concept met een brandstofcel. De LF-FC is een prachtige vierdeurs coupé met een natuurlijke elegantie, voorzien van een revolutionaire aandrijflijn met vierwielaandrijving. Dit is meer dan slechts een vingeroefening voor nieuw design, de LF-FC overtreft al uw verwachtingen.

    lexus lf fc quoteblock bg
    lexus lf fc quoteblock fg

DE LF-FC IS ONZE VISIE OP MODERNE LUXE EN HIGH-TECH VOOR EEN TOEKOMST DIE NIET ZO VER WEG IS

Tokuo Fukuichi, Lexus International President

DE L-FINESSE DESIGNFILOSOFIE

De styling van het exterieur van de LF-FC onderstreept de L-finesse designfilosofie van Lexus: doeltreffende eenvoud en elegantie. De markante spindelvormige grille met nieuw honingraatrooster vormt het visuele middelpunt, met de zwevende L-vormige dagrijverlichting als welkome onderbreking voor zijn vloeiende vormen.

 •     lexus lf fc section02 01

  VERBLUFFENDE EENVOUD

  Een vergelijkbaar effect ziet u bij de opvallend vormgegeven, driedimensionale achterlichten van de LF-FC. Wanneer u deze unieke concept car en profil bekijkt, zult u zijn gewaagde styling nog meer waarderen. Omdat vanuit dat oogpunt het ware karakter van de LF-FC tot uiting komt.

 •     lexus lf fc section02 02

  VISIONAIR DESIGN

  Met zijn vloeiende daklijn van voor tot achter is de LF-FC ontworpen voor lange, comfortabele ritten. Tegelijkertijd rijdt hij minstens zo plezierig op meer uitdagende, bochtige trajecten. Zijn 21" velgen van lichtgewicht aluminium en met carbonfiber verstevigde kunststof geven extra flair aan deze toch al dynamisch vormgegeven machine.

NEEM PLAATS IN DE LF-FC

Kom binnen in een futuristische wereld van intuïtieve technologie en luxe. Eenmaal achter het stuur wordt u welkom geheten door een subtiele holografische projectie die boven de middenconsole zweeft. Met een simpele handbeweging komt de touchless technologie tot leven en bedient u de autonome rijfunctie, het infotainment en de klimaatcontrole van de LF-FC.

    lexus lf fc section03 00
 • TOTALE LUXE

  Het interieur is in twee secties ontworpen. Het bovenste gedeelte roept een gevoel van ruimtelijkheid op, waarin de bestuurder zich in alle rust kan concentreren op de weg. Op ooghoogte lijken de met aniline-leder afgewerkte voorstoelen te zweven, en een vloeiend geheel te vormen met portieren en dashboard.

 •     lexus lf fc section03 01

  AANDRIJFLIJN MET BRANDSTOFCEL

  Dit concept is uitgerust met een aandrijflijn op basis van een brandstofcel, met een systeem voor vierwielaandrijving dat het beschikbare vermogen nauwkeurig verdeelt over de voor- en achterwielen. De LC-FC heeft een optimale gewichtsverdeling die is bereikt door de brandstofcel achterin te plaatsen, de Power Control Unit aan de voorzijde en de tanks voor waterstof in een T-opstelling.

 • CREATIEVE TECHNOLOGIE

  We zijn op weg naar een wereld zonder verkeersongevallen met geautomatiseerde technologie en functies voor verkeersherkenning en preventie die garant staan voor een even efficiënte als veilige rijervaring.

 • lexus lf fc section03 03