1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-SA
ONTDEK LEXUS

ULTRACOMPACT CONCEPT

DE LF-SA CONCEPT

We daagden onze Europese designstudio uit om een concept te ontwikkelen voor een ultracompacte 2+2 voor in de stad. Het resultaat is een volledig op de bestuurder gerichte concept car die zich zowel leent voor avonturen in het weekend als voor dagelijks stadsverkeer. De aanduiding SA staat dan ook voor Small Adventure.

De LF-SA Concept is een gewaagde interpretatie van de L-finesse designfilosofie van Lexus. Tegelijkertijd stelt hij puur rijplezier voorop.

Met de LF-SA Concept verkent Lexus een toekomst waarin bestuurders nog altijd in staat zijn om te genieten van de 'luxe' om de auto zelf te bedienen. Daarbij hebben ze ook de beschikking over de beste technologie op het gebied van connectiviteit, infotainment en veiligheid.

KRACHTIGE, COMPACTE STYLING

 
Zelfs met zijn stoere en elegante styling is de LF-SA door zijn compacte afmetingen zeer wendbaar - essentieel voor een echte stadsauto.

VOORUITSTREVEND DESIGN

Het contrast tussen bolle en holronde oppervlakken in de carrosserie wordt benadrukt door de krachtige lijnen rond de wielkasten. Dit geeft het design unieke proporties en wekt de indruk van krachtige dynamiek en een voorwaartse beweging.

KLEURRIJK AVONTUUR

Het avontuurlijke karakter van de LF-SA is ook zichtbaar in de kleurstelling van de auto. De in Stellar Silver uitgevoerde carrosserie is een subtiele verwijzing naar het verkennen van de ruimte. Tegelijkertijd is het interieur geïnspireerd op het visuele spektakel van een zonsverduistering.

 

 

NEEM PLAATS IN DE LF-SA

 
Ondanks zijn compacte afmetingen heeft de LF-SA een verrassend ruim interieur. Daarin ervaart u een gevoel van licht en lucht, een sensatie die nog eens wordt versterkt door het glooiende dashboard en de unieke bewegingen van het stuurwiel en de pedalen.

 

OP DE BESTUURDER GERICHT DESIGN

Omdat de meeste auto's in de stad doorgaans één passagier aan boord hebben, krijgt de bestuurder voorrang in het 2+2 interieur. De positie van de bestuurdersstoel is vast, terwijl het stuurwiel en de pedalen verstelbaar zijn. Daarmee komt het voertuig naar de bestuurder toe, in plaats van andersom.

RUIMTE ON TE ONTDEKKEN

De passagiersstoel kan worden weggeschoven om toegang te krijgen tot de achterste zitplaatsen. In het interieur worden met behulp van ruimte, materialen en volume twee duidelijk afgescheiden, ellipsvormige ruimtes gecreëerd.

 

INTEGRAAL EN INTUITIEF

Het infotainmentsysteem in de LF-SA bevat een op een hologram geënt display dat is geïntegreerd in het kristallen instrumentarium, naast een breed Head-Up Display en een touchpad in de middenconsole.