1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Born on the track
ONTDEK LEXUS

GEBOREN OP HET CIRCUIT

Hoe bouw je auto's die een unieke en opwindende rij-ervaring verzekeren? Door ze op het racecircuit te ontwikkelen en te verfijnen. We testen onze auto's op dezelfde plaatsen waar de iconen uit de racewereld de harten sneller doen slaan, records breken en overwinningen boeken.

FUJI SPEEDWAY EN NÜRBURGRING

Het grootste deel van ons testwerk gebeurt op de legendarische Fuji Speedway in Japan. Een van de moeilijkste racecircuits ter wereld, waarvan de "F" in F-filosofie is afgeleid.

 

Ook in Europa wordt getest op de beruchte Nürburgring in Duitsland. Een Nürburgring Edition van de LFA bracht op indrukwekkende wijze hulde aan deze locatie. Buitengewoon en buitengewoon zeldzaam. Er werden slechts 50 auto's gebouwd.

 

Ook de nieuwe Lexus LC luxe coupé kreeg zijn opvallende debuut op de jaarlijkse 24 uur van de Nürburgring. Hij werd onthuld tijdens de proloogparade die aan de race voorafgaat.

DE MASTER DRIVER

Bij Lexus wordt testen als een gewaardeerde vaardigheid en kunstvorm beschouwd. Voor ons vormt dit de basis voor uitstekende prestaties. Omdat dit nauw verband houdt met vakmanschap, gebeurt het onder toezicht van onze Takumi Masters.

 

Om het grote belang te illustreren dat tests voor ons hebben, is ook Akio Toyoda, president van Lexus, onze Master Driver. Hij kruipt achter het stuur van elk model en beoordeelt de prestaties ervan. Hij schenkt vooral aandacht aan de emotionele reis die hij met elke wagen ervaart. Wordt hij erdoor geraakt, en zal u erdoor geraakt worden?

ENERGIEKE ERFENIS

De Lexus LFA is een supercar in elke betekenis van het woord. Hij bevestigt en versterkt onze erfenis van op races gebaseerde innovatie. Als zuiver voorbeeld van een prachtig gerealiseerde ambitieuze visie weerspiegelt hij een ietwat "gek trekje" van onze passie, waardoor we worden voortgestuwd naar nieuwe limieten.

 

In de LFA komt onze wens om de ultieme verbinding tussen auto en bestuurder te creëren, optimaal tot uiting. Maar zijn revolutionaire spirit en features hebben ook een sterke invloed op de andere wagens in ons assortiment, waaronder onze F-modellen. Wat begint bij de LFA, vindt al snel ook elders zijn toepassing. We streven naar de fijnste, meest opwindende prestaties in het volledige Lexus-assortiment. Daarom hebben we van het racecircuit ons innovatielab voor F-modellen gemaakt.

GEDISTILLEERDE PRESTATIES

 

We streven naar de fijnste, meest opwindende prestaties in het volledige Lexus-assortiment. Daarom hebben we van het racecircuit ons innovatielab voor F-modellen gemaakt.