1. Discover Lexus
  2. LFA art car
ONTDEK LEXUS

UNIEKE LFA AUTO IN 24 UREN VAN SPA

Het Emil Frey Lexus Racing team maakte zijn debuut tijdens de Total 24 Uren van Spa op 28 en 29 juli, waar twee Lexus RC F GT3's aan de start van de 70e editie van de iconische endurance race stonden.
 
Deze inzet is in lijn met de uitstekende resultaten van Emil Frey Lexus Racing Team voor zijn eerste volledige seizoen in de Blancpain GT Series, met een spectaculaire overwinning in de vijfde ronde van het kampioenschap op het Paul Ricard Circuit in Frankrijk.

Het volgt ook op een positieve testsessie op het circuit van Spa-Francorchamps, de thuisbasis van de Total 24 Uren van Spa, waar verschillende instellingen en opties op droge en natte banen werden getest.
Het team kan ook rekenen op de ervaring die vorig jaar werd opgedaan tijdens een succesvolle deelname aan Spa-Francorchamps, waar de RC F GT3 zijn eerste wereldleiderspositie won, gevolgd door een klinkende overwinning in een ronde van het International GT Open Series kampioenschap.

Volgens Lorenz Frey, teammanager, werd het vertrouwen van het team versterkt door de tests die aantoonden dat de RC F GT3 zeer efficiënt was op het veeleisende zeven kilometer lange circuit van Spa. "Met zijn snelle bochten past het circuit van Spa heel goed bij onze Lexus RC F GT3 en daarom moeten we een goede prestatie neerzetten", legt hij uit. "Spa is een van de meest uitdagende GT3-races die plaatsvindt op wat waarschijnlijk het meest spectaculaire circuit ter wereld is en het hele team is erg enthousiast om deel te nemen aan onze eerste 24-uursrace met de Lexus.

SPA IS EEN VAN DE MEEST UITDAGENDE GT3 RACES DIE PLAATSVINDT OP WAT WAARSCHIJNLIJK HET MEEST SPECTACULAIRE CIRCUIT TER WERELD IS EN HET HELE TEAM IS ERG ENTHOUSIAST OM DEEL TE NEMEN AAN DE EERSTE 24-UURS RACE MET DE LEXUS.

Lorenz Frey, Teammanager

Een team van bijzonder ervaren coureurs, waaronder Monegasque Stéphane Ortelli - voormalig winnaar van de 24 Uren van Spa en de 24 Uren van Le Mans - reed om de beurt de twee RC F GT3's van het Emil Frey Lexus Racing team.

LFA ART CAR


 

Om deze première en de 10e verjaardag van het Lexus high-performance merk "F" te vieren, presenteerde Lexus Europe dit weekend een unieke LFA Art Car op de race in Spa. Ontworpen door de Portugese kunstenaar Pedro Henriques, combineert de kleurstelling van dit unieke voertuig de onnavolgbare lijnen van Lexus' meest iconische supercar, de LFA, met een organisch ontwerp dat de sensatie van beweging en constante evolutie weerspiegelt.

"Om deze kleurstelling te creëren, werd ik geïnspireerd door het idee van vloeibaarheid dat de hedendaagse wereld kenmerkt waar alles voortdurend in beweging is, zonder de mogelijkheid om een freeze frame te maken," legt Pedro uit. "De lijnen van de tekening weerspiegelen het gevoel dat je in alle richtingen gaat zonder ooit te stoppen; een leven in beweging. Ik zocht naar een organisch effect door gebruik te maken van handgemaakte materialen en vloeibare lijnen in de elementen waaruit de auto is opgebouwd. "Ik hoop op deze manier uitdrukking te geven aan het gevoel van een auto met een minder gedefinieerde vorm, die voortdurend verandert als hij beweegt.

IK HOOP HET GEVOEL TE GEVEN VAN EEN AUTO MET EEN MINDER GEDEFINIEERDE VORM, DIE VOORTDUREND VERANDERT WANNEER HET IN BEWEGING IS.

Pedro Henriques 

Lexus kweekt een passie voor kunst en design, geïllustreerd door de jaarlijkse tentoonstelling van het merk tijdens de Design Week in Milaan. Deze zomer opende Lexus ook de UX Art Space in Lissabon, een efemere galerie met werk van verschillende kunstenaars, waaronder Pedro Henriques.