1. New Cars
  2. Présentation
NIEUWE LEXUS SUV

ONTDEK DE NIEUWE RZ 450e

De Lexus RZ 450e, onze nieuwe SUV, is het eerste 100% elektrische model van het merk dat op een speciaal platform is gebouwd. Het is dus geen model dat gewoon een traditionele motor door een elektrische vervangt. De RZ 450e gaat veel verder en benut het opwindende potentieel van nieuwe technologieën die de prestaties en het rijplezier optimaliseren, in lijn met onze Lexus Electrified-filosofie.

LEXUS RZ 450e

DE LEXUS DRIVING SIGNATURE

We hebben ervoor gezorgd dat de Lexus RZ 450e altijd reageert zoals de bestuurder het bedoelt wat het rijden zowel comfortabel als opwindend maakt. Bij het ontwerpen van onze SUV gebruikte hoofdingenieur Takashi Watanabe het ‘The Natural’-concept om de prestaties van de RZ te optimaliseren. Hij concentreerde zich op de kwaliteit van de rijervaring om natuurlijke sensaties te bieden, waarbij de auto getrouw reageert dankzij het elektronische ‘One Motion Grip’-besturingssysteem in combinatie met het eerste ‘Steer-by-Wire’-stuurwiel ter wereld en de nauwkeurige besturing van de elektronische DIRECT4-vierwielaandrijving.
LEXUS RZ 450e

OPNIEUW GEDEFINIEERDE CONTROLE

Het elektronische ‘One Motion Grip’*-besturingssysteem met vlindervormig ‘Steer-by-Wire’-stuurwiel is een van de meest opvallende nieuwe technologieën van de Lexus RZ. Tussen het stuur en de wielen zit er geen mechanische verbinding of traditionele stuurkolom, maar een elektronische verbinding. Het resultaat is een nog directere respons en een nog nauwkeurigere besturing.


*One Motion Grip zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024

LEXUS RZ 450e

DE NIEUWE DIRECT4-VIERWIELAANDRIJVING

De Lexus RZ is het eerste productiemodel met DIRECT4-technologie die met beide e-Axles werkt. Dit intelligente systeem brengt de tractie van alle vier de wielen voortdurend in balans en verdeelt de aandrijfkracht automatisch en transparant naar de bestuurder. Het resultaat? Hoge prestaties en stabiel rijgedrag, met een natuurlijke bediening die de bestuurder het gevoel geeft dat hij of zij rechtstreeks en zonder stress met de machine verbonden is.
LEXUS RZ 450e

EEN SPECIAAL PLATFORM

Het nieuwe e-TNGA-platform van de Lexus RZ is van nature robuust, met de batterij geïntegreerd in het chassis onder de cabine. Dankzij deze architectuur kan ook het zwaartepunt van de auto worden verlaagd, wat zorgt voor een betere balans en wegligging. De kwaliteit van het nieuwe Lexus RZ-platform vormt de basis van de Lexus Driving Signature: een speciale en daardoor geoptimaliseerde architectuur, een lager gewicht, een perfecte gewichtsverdeling en een uitstekende algehele stijfheid.
 

GALERIJ NIEUWE RZ

Elke foto vertelt een verhaal. Hier begint uw ontdekkingsreis naar het design van de nieuwe Lexus RZ.

LEXUS RZ 450e

LEXUS-DESIGN OPNIEUW UITGEVONDEN

Het designconcept heet ‘seamless E-motion’ en geeft uitdrukking aan de kracht en soepele acceleratie die kenmerkend zijn voor 100% elektrische voertuigen. Het resultaat is een eenvoudige nieuwe vorm die de evolutie van technologie, functionaliteit en prestaties belichaamt. De verlichting die zich over de hele breedte van de auto uitstrekt, is een kenmerkend element van het Lexus-design geworden. Het design van de Lexus RZ is slank en minimalistisch om een indruk van eenvoud en precisie te geven.
LEXUS RZ 450e

EEN STILLE OMGEVING

Aangezien de elektromotor niet veel lawaai maakt, zijn weg- en omgevingsgeluid veel beter hoorbaar. De ingenieurs en ontwerpers van de Lexus RZ hebben er dan ook alles aan gedaan om een stille en rustige cabine te ontwerpen door een drieledige strategie toe te passen: het geluid onder controle houden, voorkomen dat het de cabine binnendringt en bijzondere aandacht besteden aan het geluidsniveau op de achterbank.
LEXUS RZ 450e

COMFORT EN VERFIJNING

Innovatieve functionaliteiten, zoals het dimbaar panoramadak, verrijken elk moment aan boord van de nieuwe Lexus RZ volgens de Omotenashi-principes van Lexus, waarbij wordt ingespeeld op de behoeften van elk individu door het bieden van ultieme gastvrijheid en comfort. De passagiers genieten van een luxueuze ontspanningsruimte, terwijl de bestuurder profiteert van de ideale omgeving die door het nieuwe Tazuna-cockpitdesign gecreëerd wordt. De interieurafwerking is een toonbeeld van de expertise van de Takumi Masters, de meester-ambachtslieden van Lexus, die uitsluitend gebruikmaken van de beste materialen met een onmiskenbare look en feel. 
LEXUS RZ 450e

EEN UNIEKE SFEER

De cabine van de Lexus RZ is ontworpen als een lichte, open ruimte, die wordt versterkt door sfeerverlichting met een breed scala aan selecteerbare kleuren die bij de reisstemming passen. Lexus heeft ook een nieuw lichteffect gecreëerd, ‘In-ei’, dat een patroon van licht en schaduw op de deurpanelen werpt.


*One Motion Grip zal beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024

« Onze visie is om elektrificatietechnologie te gebruiken als een middel om de basisprestaties van voertuigen te verbeteren, zodat we rijplezier kunnen blijven nastreven voor alle toekomstige generaties. »


Takashi Watanabe, Hoofdingenieur, Lexus International

LEXUS RZ 450e

VERBETERDE VEILIGHEID

De Lexus RZ profiteert van de nieuwste generatie van het Lexus Safety System +, met verbeterde en nieuwe functies en de mogelijkheid om in meer rijscenario’s ongevallenrisico’s te detecteren. Een van de verbeteringen op de nieuwe RZ is het Proactive Driving Assist-systeem met stuurassistentie en een nieuwe monitor die het rijgedrag van de bestuurder controleert op tekenen van vermoeidheid of afleiding.
LEXUS RZ 450e

ALOMTEGENWOORDIGE TECHNOLOGIEËN

De Lexus RZ is uitgerust met een 14” touchscreen. Bijzondere aandacht is besteed aan de grootte, vorm, lay-out en weergave van de informatie. Hierdoor konden we de perfecte locatie vinden voor een intuïtief gebruik van het multimediasysteem, rekening houdend met hoe vaak elke functie wordt gebruikt.
LEXUS RZ 450e

GEAVANCEERDE CONNECTIVITEIT

De RZ is uitgerust met het volledig nieuwe Lexus Link-multimediasysteem met een snellere en intuïtievere bediening en betere functies voor connectiviteit, reisplanning en informatie. De verbonden diensten en andere software aan boord van de nieuwe RZ worden regelmatig bijgewerkt met behulp van ‘Over The Air’-technologie (OTA) zodat u altijd over de meest recente versies beschikt.
LEXUS RZ 450e

EEN SOEPELE RIT

De actieradius en oplaadtijd van de Lexus RZ zullen later worden bekendgemaakt, maar Lexus verwacht dat de RZ meer dan 400 km in de gecombineerde cyclus volgens de WLTP-norm zal halen. Om bestuurders te helpen het actieradiusvermogen van hun voertuig te maximaliseren, omvatten de selecteerbare rijmodi van de RZ een ‘Range’-modus. Deze bouwt voort op de energiebesparende prestaties van de ECO-modus door bepaalde voertuigparameters verder aan te passen: de snelheid wordt beperkt, er wordt een ander vermogensafgifteprogramma gestart en de airconditioning wordt uitgeschakeld.