1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Pioneering spirits
ONTDEK LEXUS

PIONIERSGEEST

Revolutionaire technologie is een stap in de goede richting.

Voor echt goede ideeën is het niet voldoende om out-of-the-box te denken. Beter is het om de 'box' weg te gooien en helemaal opnieuw te beginnen. Die aanpak koos industrieel ontwerper en innovator Laurence Kemball-Cook, die vastbesloten was om een nieuwe, creatieve oplossing te vinden voor het wereldwijde probleem van klimaatverandering.

Terwijl hij zocht naar een extra alternatief voor wind- en zonne-energie, kwam hij op een lumineus idee tijdens de dagelijkse rit naar de Universiteit van Loughborough, waar hij een studie volgde in Industrial Design en Technologie.

“Ik reisde altijd via Victoria Station, dat jaarlijks 75 miljoen mensen te verwerken krijgt. Zo begon ik na te denken over het potentieel van de kinetische energie die ontstaat van al die langslopende mensen", vertelt hij. "Mijn eigen onderzoek naar duurzame infrastructuur voor de stad bracht me op het idee om de energie van stadsbewoners via hun voetstappen op te vangen.”

 

Kemball-Cook richtte in 2009 zijn bedrijf Pavegen op, waarna hij begon aan de ontwikkeling van een nieuwe, slimme manier van bestrating voor trottoirs. Zijn systeem drukt met behulp van het gewicht van voetgangers een reeks elektromagnetische dynamo's samen. Daarmee ontstaat een draaibeweging die kleine hoeveelheden energie produceert, energie die kan worden opgeslagen in accu's, of lokaal kan worden gebruikt om bijvoorbeeld verliching, sensoren en datasystemen van stroom te voorzien.

Hij begon direct te zoeken naar mogelijkheden om zijn slimme trottoir te promoten en gebruikte in eerste instantie onorthodoxe methodes om klanten te vinden.

“Om een eerste order binnen te slepen, plaatsten we een Pavegen tegel zonder toestemming bij een bouwlocatie. Vervolgens wisten we de ontwikkelaar via social media te overtuigen om een Pavegen systeem te installeren", geeft hij toe. "Sindsdien hebben we er veel internationale klanten bijgekregen, alsmede een netwerk van internationale partners en een senior team.”

'Onze techniek kreeg vanaf het allereerste prototype veel belangstelling. van bedrijven die met ons wilden samenwerken tot een diverse groep van investeerders en natuurlijk de mensen die pavegen gebruiken', zegt hij.

 

 

 

 

 

 

 

Laurence Kemball-Cook, industrieel ontwerper en innovator

 

 

 

Het Pavegem systeem kreeg snel bekendheid. Tot nu toe realiseerden Kemball-Cook en zijn team meer dan 200 permanente en experimentele projecten in 30 landen. Voorbeelden zijn Dupont Circle in Washington en verschillende locaties in het centrum van Londen.

Nu verschillende steden en grote multinationals als Google en Nike willen samenwerken met Pavegen, ziet de toekomst voor duurzame kinetische energie er zonnig uit.

Kemball-Cook denkt dat zijn systeem veel mogelijkheden biedt voor integratie met andere energiebronnen en dat er veel verschillende toepassingen mogelijk zijn, van vervoerslocaties tot scholen en winkelcentra. Zijn oplossing draagt bij aan slimmere en energiezuinigere steden die een actieve oplossing bieden voor het probleem van klimaatverandering.

"Wanneer we het energieprobleem oplossen, betekent dat een uitdaging minder voor de samenleving. We kunnen onze creativiteit en energie dan meer gaan steken in het oplossen van andere problemen, zoals de houdbaarheid van onze voedselvoorziening en de snel krimpende biodiversiteit", zegt hij. "We hebben maar één aarde en daarom moeten we de natuurlijke bronnen beschermen waarvan we met zijn allen afhankelijk zijn.”

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

De filosofie van Lexus stoelt voor een belangrijk deel op innovatieve kracht en originaliteit. Lexus maakt altijd gebruik van de nieuwste technologie en zoekt de samenwerking op met wetenschappers en technici die tot de besten behoren binnen hun vakgebied. Lexus onderscheidt zich met een enorme passie voor het vinden van vooruitstrevende oplossingen.