1. Discover Lexus
  2. Tokyo motorshow 2019

LEXUS PRESENTEERT ZIJN VISIE OP DE TOEKOMSTIGE ELEKTRIFICATIE MET DE WERELDPREMIÈRE VAN DE LF-30 ELECTRIFIED CONCEPT

TOKIO, JAPAN (23 oktober 2019)

 

In zijn voortdurende streven om automobilisten een innovatieve en verrassende ervaring te bezorgen, onthulde Lexus zijn 'Lexus Electrified' visie voor een toekomstige generatie elektrische voertuigen. De blikvanger was het debuut van de Lexus LF-30 Electrified Concept, die in wereldpremière ging op het 46e autosalon van Tokio 2019.

Sinds de oprichting van het merk in 1989 heeft Lexus zich altijd ingespannen om zijn klanten te vergasten op innovatieve en briljante product- en merkervaringen die de vijf zintuigen prikkelen. Sinds de lancering van de RX 400h in 2005 nam Lexus het voortouw als bedenker van elektrificatietechnologieën zoals het tweetraps reductietandwiel en het meertraps hybridesysteem die technologie benutten om de prestaties en het directe rijgevoel te verkrijgen die typisch zijn voor de hybridewagens van Lexus.

De 'Lexus Electrified' visie die vandaag onthuld werd, is een fundamentele sprong vooruit op het vlak van prestaties, handling, wagenbeheersing en rijplezier - ook al blijft de mobiliteit in onze samenleving veranderen met de komst van autonoom rijden en elektrificatie.

Voortbouwend op het originele rijplezier in zijn auto's ontwikkelt Lexus Advanced Posture Control en andere technologieën om autorijden nog boeiender te maken en de essentie van luxewagens voor de toekomst fundamenteel te veranderen. Lexus gebruikt hiervoor de ervaring die het heeft opgedaan tijdens de ontwikkeling van de kerntechnologieën voor zijn populaire gamma benzine-elektrische hybrides, inclusief batterijmanagement, vermogensmanagementmodules en elektromotoren. Meer in het bijzonder maakt de Lexus Electrified technologie de geïntegreerde sturing van aandrijflijn, stuurinrichting, ophanging en remmen mogelijk, zodat het volledige potentieel van het in HV gecultiveerde motormanagement ten volle wordt benut. Met deze technologie kunnen wij de aandrijfkracht zo regelen dat de bewegingen van het koetswerk tot een minimum beperkt blijven, rekening houdend met de rijsituatie. Lexus streeft zo meer dan ooit naar de ontwikkeling van aangename en veilige auto's.

Om dat doel te verwezenlijken, zal Lexus in november 2019 zijn eerste BEV onthullen – zo verruimen we ons antwoord op de behoeften van diverse regio's met de ontwikkeling van HEV's, PHEV's, BEV's en FCEV's. Daarna wil Lexus een volgende stap zetten met de uitbreiding van zijn gamma elektrische voertuigen - in het begin van het volgende decennium lanceren wij onze eerste Lexus PHEV en een specifiek nieuw BEV-platform. Tegen 2025 zal Lexus elektrische versies aanbieden van al zijn modellen. We koesteren dan ook de ambitie om op termijn meer elektrische auto's te verkopen dan klassieke modellen met inwendige verbrandingsmotor.

Naast de LF-30 Electrified herbergt de stand van Lexus op het autosalon van Tokio 'Lexus Senses Theatre', een ruimte waarin de bezoekers de 'prikkeling van de vijf zintuigen' kunnen ervaren. Ze bestaat uit twee ervaringsruimten: audio en video. In Theater 1 stimuleert het sensuele motorgeluid van Lexus LFA het gehoor met 360° 3D-geluid.
Theater 2 biedt een visueel stimulerende ervaring met het Lexus LC-model in de vorm van projectiemapping - waarbij het uiterlijk van de auto verandert naargelang het tijdstip van de dag en de kijkhoek. In deze ruimte kunt u nader kennismaken met de Lexus-filosofie terwijl uw zintuigen geprikkeld worden door een 'real experience'.

* Het 46e autosalon van Tokio 2019 vindt in Tokyo Big Site aan de waterkant van Tokio plaats van 23 oktober tot en met 4 november, met persdagen op 23 en 24 oktober een dag op speciale uitnodiging op 24 oktober, een preview-dag op 25 oktober en dagen voor het grote publiek van 25 oktober tot en met 4 november.