1. Discover Lexus
  2. The Lexus Luxury Yacht LY680
DE VOLGENDE EVOLUTIE

LEXUS LUXURY YACHT, LY680

  • De vliegbrug en het zwemplatform zijn uitgebreid en bieden nu meer ruimte voor plezier en ontspanning.
  • Verantwoordelijk voor de bouw is de Horizon Group, dat een gerenommeerde reputatie heeft vanwege de innovatieve technologie die het bedrijf door de jaren heen ontwikkelde voor de productie van superjachten.

 

Het Lexus Luxury Yacht, de LY650, begint als de nieuwe LY680 aan een volgende stap in zijn evolutie, met een aantal opwindende toevoegingen. Orders kunnen vanaf 21 maart 2024 alleen geplaatst worden via het in Japan gevestigde Sales Office van Toyota Marine of een aantal strikt geselecteerde dealers*1.

Lexus wil een premium lifestyle merk zijn en het Luxury Yacht is als letterlijk vlaggenschip de belichaming van de Lexus designfilosofie 'Crafted'. De LY680 draagt deze filosofie uit met aandacht voor de kleinste details, waarmee ook hier verwachtingen van klanten worden overtroffen in een unieke, zintuiglijk beleving op zee.

Het concept voor het  Luxury Yacht is 'het gevoel van een toevluchtsoord midden op zee, met een ruimte waar zelfs de meest kritische klant zich volledig vrij en op zijn gemak voelt'. Het exterieur belichaamt de L-finesse designfilosofie van Lexus, met een interieur dat met de grootste zorg tot in de kleinste details is afgewerkt tot een comfortabele, luxueuze leefruimte. Daarnaast beoogt Lexus een prestatieniveau dat comfortabel en met vertrouwen cruisen op zee mogelijk maakt, met stabiel manoeuvreren en superieur en stil vaarcomfort.

De productie is in handen van de Horizon Group, dat een gerenommeerde reputatie heeft vanwege de innovatieve technologie die het bedrijf door de jaren heen ontwikkelde voor de productie van superjachten. Door de expertise van de Horizon Group te combineren met op de TPS*2 gebaseerde productuemethode, worden de sterke punten van beide merken verenigd tot een geheel dat meer is dan de som der delen .

Tijdens de Japan International Boat Show 2024 in Pacifico Yokohama was de LY680 van 21 tot en met 24 maart te zien als schaalmodel in een schaal 1: 20.

*1 Delivery is scheduled for the spring of 2026. Sales in additional overseas markets will be considered in the future based on customer demand.

*2 Toyota Production System

VERGROTING VAN DE VLIEGBRUG EN HET ZWEMPLATFORM GEEFT MEER RUIMTE AAN PLEZIER EN ONTSPANNING

De vliegbrug is met 1.400 mm verlengd en is nu voorzien van een ruimte loungebank en een barbeque*3, zodat gasten onbezorgd kunnen ontspannen en genieten van een frisse zeebries. Het zwemplatform is met 700 mm verlengd, wat extra ruimte geeft aan een reeks van activiteiten, waaronder varen met kleine, persoonlijke vaartuigen.

PRODUCTIE IN HANDEN VAN DE HORIZON GROUP

Horizon Group, dat verantwoordelijk is voor de bouw van deLY680, geniet in Azië een reputatie van een vooraanstaande werf voor luxe jachten. Het bedrijf is gespecialiseerd in op maat gemaakte jachten met geavanceerde technologie en vooruitstrevende productiemethodes. Met de L-finesse designfilosofie van Lexus en de productionele expertise van de Horizon Group versterken beide bedrijven elkaar. Het resultaat is een ronduit spectaculair jacht met een geheel eigen, elegante styling.

BELANGRIJKSTE SPECIFICATIES LY680

Totale lengte [m] 20.66
Totale breedte [m] 5.76
Motor Type Twin Volvo IPS 1350/1050
Inhoud brandstoftank [L] 4,012
Inhoud vers water tank [L] 852
Aantal kamers - 3 kamers (6 bedden)
Aantal passagiers - 15
*3 Optioneel