1. Discover Lexus
  2. LC Convertible Best Luxury Car Award
ONTDEK LEXUS

DE LEXUS LC CONVERTIBLE IS BIJ DE WOMEN’S WORLD CA

De Lexus LC 500 Convertible is bij de verkiezing voor de Women’s World Car of the Year Award verkozen tot Best Luxury Car van 2021. De eerste softtop van Lexus is een van de negen winnaars die in hun specifieke segment werden beoordeeld op punten als veiligheid, comfort en technologie.
Als winnaar van zijn categorie strijdt de LC Convertible nu ook mee voor de titel 'Best Car of the Year', die door WWCOTY op 8 maart, Internationale Vrouwendag, bekend wordt gemaakt.
Voor deze elfde editie van de WWCOTY Awards is een deskundige jury samengesteld, bestaand uit 50 autojournalisten uit 38 verschillende landen, verdeeld over vijf continenten. Het is het enige jurypanel binnen de autowereld die volledig bestaat uit vrouwen.
 
"De Lexus LC 500 Convertible is een heerlijke droom op wielen, een auto die op je bucketlist hoort", aldus Marta Garcia (Spain), Executive President van WWCOTY en een van de juryleden. "Hij heeft de passie van een klassieke sportauto, een auto die geen turbo of andere trucs nodig heeft om je verliefd te maken."
 
"De mix van Japanse Sportiviteit en een superieure motor maakt dit tot een unieke en onvergetelijke auto", aldus Anat Daniel (Israel), terwijl Charleen Clarke (Zuid-Afrika) laat weten dat de auto "simpelweg fantastisch rijdt".
 
De LC Convertible – die het voorbeeld volgt van de LC 500 Coupé - past perfect in de evolutie van Lexus tot luxe lifestyle merk, door kritische klanten op hun wenken te bedienen met rijplezier, uniek design en kwalitatief hoogstaand vakmanschap.
 
Al in 2019 werd de LC Convertible als concept onthuld tijdens de Detroit Motor Show, waar direct duidelijk werd dat Chief Designer Tadao Mori en zijn team erin waren geslaagd om het geprezen design van de LC 500 Coupe te vertalen in een even stijlvolle softtop, volgens het principe van 'ongeëvenaarde schoonheid'. Na minimale aanpassingen beleefde de uiteindelijke productieversie in 2020 zijn wereldwijde introductie, als inspirerend topmodel voor het volledige gamma van Lexus.
 
Voor de ontwerpers lag de focus op het maken van een auto die er met het dak open en dicht even prachtig uitziet. Het voor een Lexus kenmerkende oog voor detail wordt zichtbaar in punten als het vouwmechanisme voor het dak, met ideale lijnen die niet ten koste gaan van rijcomfort of laadvolume. De LC Convertible staat ook garant voor de prestaties die verwacht mogen worden van een Lexus, dankzij de 5,0 liter V8 en 10-speed Direct Shift automatische transmissie. Deze aandrijflijn geeft de LC Convertible een elektronisch begrensde topsnelheid van 270 km/u, met een acceleratie van 0 tot 100 km/u in slechts vijf seconden. Daarbij voorkomt de zorgvuldig ontwikkelde aerodynamische styling hinderlijk windgeruis en turbulentie tijdens het rijden met hogere snelheden. Het interieur is uitermate fraai afgewerkt, met kwalitatief hoogstaande materialen en volgens de mensgerichte filosofie van Lexus met betrekking tot design, comfort en zintuiglijke aantrekkingskracht.
 
Voor de verkiezing van 2021 introduceerde WWCOTY een nieuwe verkiezingsmethodiek waarbij voor elk segment de drie beste modellen geselecteerd, alvorens per segment een winnaar te kiezen. In aanmerking kwamen nieuwe voertuigen, geïntroduceerd tussen januari en december 2020. Net als in voorgaande jaren werden uitgebrachte stemmen gecontroleerd door de onafhankelijke auditor Grant Thornton uit Nieuw-Zeeland.
 
Ga voor meer informatie over WWCOTY naar https://www.womensworldcoty.com/.