1. Discover Lexus
  2. lbx-at-the-80th-venice-film-festival
LEXUS LBX SPEELT HOOFDROL OP

HET 80STE INTERNATIONALE FILMFESTIVAL VAN VENETIË

Lexus keert voor het zevende achtereenvolgende jaar terug als officiële auto van het Internationale Filmfestival van Venetië - La Biennale di Venezia - en bevestigt daarmee opnieuw de sterke band van het merk met de filmwereld.

 
  • De gloednieuwe LBX, een compacte cross-over, zal een prominente plaats innemen in de vloot van geëlektrificeerde Lexus-voertuigen en luxe vervoer bieden aan de VIP-gasten van het festival
  • De 80ste editie van het festival vindt plaats op het Lido di Venezia van 30 augustus tot 9 september

 

Over iets meer dan een maand staat het Lido di Venezia weer volop in de schijnwerpers voor de start van de 80ste editie van het Internationale Filmfestival van Venetië - La Biennale di Venezia 2023. Lexus keert voor het zevende achtereenvolgende jaar terug als officiële auto van het festival met zijn gloednieuwe LBX, een compacte cross-over, in de hoofdrol.

De associatie tussen Lexus en een van 's werelds oudste filmfestivals versterkt de waarden die het merk deelt met de filmwereld, met als doel mensen onvergetelijke ervaringen te bieden en hun de kans te geven om nieuwe werelden te verkennen en zich erin onder te dompelen.

Elektrisch aangedreven Lexus-wagens zullen tijdens het festival, dat loopt van 30 augustus tot 9 september, vervoer met chauffeur verzorgen voor filmmakers, acteurs en beroemdheden.   Onder anderen acteurs Zendaya (Spider Man: No Way Home), Mike Faist (West Side Story), Josh O'Connor (The Crown) en Caterina Murino (Casino Royale) zullen op de rode loper verschijnen.

De volledig nieuwe LBX, de kleinste Lexus tot nu toe, is een opvallend model dat de pioniersgeest van innovatie weerspiegelt die het merk al zo lang typeert. Hij breekt met de conventies van luxe auto's en biedt stijl, comfort en een rijervaring die Lexus naar een levendige nieuwe markt in Europa loodst.

Paolo Moroni, directeur van Lexus Italië, zei: "Ook dit jaar dragen we bij aan de magische sfeer tijdens het filmfestival in Venetië en bieden we gasten de kans om te genieten van de ultieme Lexus Amazing Experience. We zijn er bijzonder trots op dat we de nieuwste toevoeging aan ons productassortiment op dit belangrijke podium mogen presenteren: de LBX, een SUV die eigentijdse ideeën op het gebied van design en technologie omarmt zonder de karakteristieke kwaliteiten van het merk Lexus uit het oog te verliezen."