1. Professionnels
 2. Rouler en éléctrique
LEXUS

ELEKTRISCH RIJDEN

Of u nu kiest voor een elektrische bedrijfswagen, een plug-in hybride of een hybridewagen, de Total Cost of Ownership van elektrisch rijden is altijd interessant. Voeg daar nog onze unieke garantie van 10 jaar op zowel wagen als batterij aan toe en de uitzonderlijke rijsensaties van onze premium elektrische modellen, en u beseft al snel wat elektrisch rijden met Lexus zo onweerstaanbaar maakt voor professionals.

Elektrisch rijden: lage TCO, groot rijplezier

Of u nu kiest voor een elektrische bedrijfswagen, een plug-in hybride of een hybridewagen, de Total Cost of Ownership van elektrisch rijden is altijd interessant. Voeg daar nog onze unieke garantie van 10 jaar op zowel wagen als batterij aan toe en de uitzonderlijke rijsensaties van onze premium elektrische modellen, en u beseft al snel wat elektrisch rijden met Lexus zo onweerstaanbaar maakt voor professionals.

 

 

Een hybride, Plug-in Hybride of liever 100% elektrisch?

Bij Lexus kiest u in welke mate u elektrisch wil rijden. Een hybridemodel zoals de Lexus NX combineert een verbrandingsmotor met een batterij. Hij laadt zichzelf op telkens hij vertraagt of remt, ook tijdens het rijden. U hoeft hem dus nooit op te laden. Kiest u voor Plug-in hybridemodellen zoals de NX PHEV of de RX, dan combineert u de verbrandingsmotor met een grotere batterij, die u oplaadt aan een laadpaal. Deze grotere batterij laat u toe grotere afstanden elektrisch af te leggen.

Rijdt u liever 100% elektrisch zonder verbrandingsmotor? De Lexus RZ rijdt louter op elektriciteit. Hij kan tot 500 km afleggen op één lading en kan aan een laadpaal voor 80% opgeladen worden in ongeveer 30 minuten.

De voordelen van hybriderijden

Zowel een hybridewagen als een plug-in hybridewagen verbruiken minder brandstof en stoten minder uit dan een klassieke wagen met enkel een verbrandingsmotor. Bovendien zijn hun onderhoudskosten lager en ligt hun fiscale aftrekbaarheid momenteel nog hoger dan een klassieke wagen met enkel een verbrandingsmotor. Tot slot hebt u met een hybride of plug-in hybride een even groot rijbereik als een klassieke wagen, maar krijgt u wel toegang tot alle Europese stadscentra als u in zuiver elektrische modus rijdt.

De voordelen van 100% elektrisch

Met een volledig elektrische wagen zoals de Lexus RZ stoot u nul CO2 uit en verbruikt u geen fossiele brandstof. Dat is beter voor het milieu, maar ook beter voor uw portefeuille. Met een elektrische auto betaalt u immers de minimale CO2-bijdrage en maximaliseert u uw fiscale aftrek. Bovendien liggen de onderhoudskosten veel lager. Tot slot geniet u met de 100% elektrische Lexus RZ van de indrukwekkende, vinnige prestaties van zijn elektrische motor, van toegang tot alle Europese stadscentra en van absolute stilte tijdens het rijden.

Een interessante TCO

De Total Cost of Ownership of TCO van een wagen is de optelsom van alle kosten die verbonden zijn aan het gebruik van een wagen, min de eventuele fiscale aftrekbaarheid en de restwaarde. Door de hogere restwaarde, de lagere CO2-bijdrage, het lager verbruik, de lagere onderhoudskosten en momenteel ook nog de hogere fiscale aftrekbaarheid, bieden wagens met een elektrische motor altijd een interessantere TCO dan de overeenstemmende modellen met enkel een verbrandingsmotor.

 • Lexus NX 450h+

  Combineer comfort en besparingen met een hybride Lexus. Twijfelt u tussen een concurrerende totale eigendomskost en het comfort van een eersteklas wagen die uw professionele activiteiten zoveel aangenamer maakt? Kies dan voor het beste van beide werelden met een hybride Lexus. U verbruikt minder, spendeert minder aan onderhoud en verspilt minder tijd, terwijl u geniet van een uitzonderlijk comfort.

 • Lexus RX

  Dankzij de nieuw ontworpen ‘spindle body’, de gestrekte motorkap, de grote 21" velgen en de slankere triple-LED koplampen die als juwelen schitteren in de opvallende grille, straalt de Lexus RX een onmiskenbare dynamiek en imposant zelfvertrouwen uit.

 • Lexus RZ

  Voor de volledig elektrische RZ 450e heeft Lexus niet zomaar een traditionele verbrandingsmotor door een elektrische vervangen, maar werd een geheel nieuw platform ontworpen, specifiek voor deze 100% elektrische SUV. Zo geniet u voluit van het opwindende potentieel van zijn nieuwe technologieën.

 • Lexus NX

  Met zijn opvallende uiterlijk, doordachte technologie, verbeterde aerodynamica en verhoogde efficiëntie is deze middelgrote, luxueuze SUV ontworpen om tegemoet te komen aan uw hoogste eisen, zowel professioneel als privé. Ervaar de sensatie van verfijnd, opwindend rijplezier