1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

LEXUS
BUSINESS
EDITIONS

Met de Lexus Business Editions, ontdekt u een hele nieuwe wereld van verfijning… En u verlaagt uw fiscale impact, samen met de impact op het milieu.

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Ontdek van welke voordelen u kan genieten als u kiest voor Lexus Hybrid Drive.

NX5013

FISCALE
VERGELIJKING

Lexus Hybrid Drive brengt u het beste van twee uitersten: ruim voldoende vermogen en toonaangevend lage uitstootwaarden.

NX 300h LIF 05 AW 2014

TOTAL
COST OF
OWNERSHIP

Bereken zelf de reële kost (TCO) van uw Lexus alsook het Voordeel van Alle Aard.

LEXUS BUSINESS LEASE

LEXUS BUSINESS LEASE

Ontdek onze bijzonder aantrekkelijke leasevoorwaarden.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

IS 300h

DE IS 300h HYBRID HEEFT EEN GECOMBINEERD VERMOGEN VAN 223 PK, MET DESONDANKS EEN CO2-UITSTOOT VAN SLECHTS 97 G/KM.


DIN pk 223
CO2-emissies, gecombineerd (g/km) 97
Verbruik gecombineerde cyclus (l/100 km) 4,2
Acceleratie 0-100 km/u (s) 8,3
Maximum snelheid (km/u) 200

VANAF € 36.490,00

DE IS 300h HYBRID

DE IS 300h HYBRID HEEFT EEN GECOMBINEERD VERMOGEN VAN 223 PK, MET DESONDANKS EEN CO2-UITSTOOT VAN SLECHTS 97 G/KM.

De compact vormgegeven IS 300h Hybrid combineert een elegant design met opvallende details als LED-verlichting en de trapeziumvormige Lexus grille. In het interieur vindt u een luxueuze, op de bestuurder gerichte cockpit met state-of-the-art multimedia en veiligheidsvoorzieningen. Dankzij een lagere zithouding bent u verzekerd van een accuraat stuurgedrag in bochten, gecombineerd met het voor een Lexus kenmerkende rijcomfort.

De nieuwe IS 300h Hybrid is uitgerust met de Lexus Hybrid Drive van de nieuwste generatie - waarin Active Sound Control zorgt voor een aansprekend motorgeluid. Ondanks zijn dynamische rijeigenschappen heeft de IS 300h Hybrid een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,2 l/100 km*, gecombineerd met een CO2 uitstoot van slechts 97 g/km. Bovendien beschikt u over meer dan genoeg bagageruimte, aangezien de hybride accu onder de laadvloer nauwelijks ruimte in beslag neemt.

* Voor de IS 300h met standaarduitrusting

PRIJZEN EN SPECIFICATIES

BEKIJK DE DETAILS EN VERGELIJK VERSCHILLENDE UITVOERINGEN

IS 300h F SPORT

is 300h fsport

ADEMBENEMEND DESIGN

De IS 300h F SPORT koppelt een krachtig design aan rijeigenschappen die werden fijngeslepen door het team dat ook verantwoordelijk was voor de nu al legendarische LFA-supersportauto en F-label-modellen zoals de RC F en GS F. Het resultaat doet uw hart sneller kloppen. Qua uiterlijk is de IS 300h F SPORT herkenbaar aan de grotere spindelvormige grille met ‘L-mesh’-rooster, ventilatiesleuven voor de remschijven en aerodynamische geleiders die zorgen voor extra neerwaartse kracht.

In het sportieve interieur voelt u zich volledig verbonden met uw F SPORT. De met de hand afgewerkte sportstoelen omarmen uw gehele bovenlichaam, van heup tot schouder. Daarbij geven het ergonomisch gevormde sportstuur en de aluminium pedalen u sublieme feedback, zodat u maximaal van elke rit kunt genieten.

KENMERKEN

BEKIJK DE IS 300h IN DETAIL

Euro NCAP 5 star rating

EURO NCAP 5 STAR RATING

De IS 300h is door Euro NCAP verkozen tot de ‘Best in Class Car of 2013’ voor veiligheid in de categorie ‘Large Family Car’. De IS 300h haalt 91% voor volwassen inzittenden, 85% voor kinderen, 80% voor bescherming van voetgangers en 66% voor veiligheidsassistentie. Deze cijfers zijn ruim boven de minimumwaarden die nodig zijn om de 5 sterren te behalen en betekenen dat de IS 300h er in geslaagd is de hoogste totale score te behalen.

Om een video te zien van de crashtests en voor meer gedetailleerde informatie, gelieve de website van Euro NCAP te bezoeken (http://www.euroncap.com/bestinclasscars2013.aspx) en zoek naar de IS 300h in de categorie ‘Large Family Car’.

Rijden met de IS 300h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De nieuwe IS 300h Hybrid wordt aangedreven door de nieuwste generatie van de Lexus Hybrid Drive. Het gecombineerde vermogen bedraagt 164 kW (223 pk), met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km.

Voor een sportieve zithouding hebben we de zithoogte van de bestuurdersstoel met 20 mm verlaagd, en ook de stand van het stuurwiel met 3° aangepast. Het rijgedrag is aangescherpt door toepassing van een stijver chassis, waarbij gebruik is gemaakt van baanbrekende lijm- en lastechnologieën.

De nieuw ontwikkelde multi-link achterwielophanging staat garant voor meer grip en een betere wegligging. In combinatie met innovatieve aerodynamische details heeft dit geleid tot een auto die zeer direct reageert, en tegelijkertijd fluisterstil is.

Het interieur van de IS 300h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De nieuwe IS 300h Hybrid is volmaakt in balans, en is dan ook buitengewoon comfortabel voor alle passagiers. In de met weelderig leder beklede stoelen komt u volledig tot rust, terwijl u geniet van typische Lexus details als perfect afgewerkte houtaccenten en een fraai analoog klokje. De IS 300h Hybrid wordt gebouwd op dezelfde productielijn als de Lexus LS, door de meest ervaren Lexus 'Takumi' vakmensen.

Om de achterpassagiers meer beenruimte te geven en het rijcomfort verder te verbeteren, is de wielbasis met 70 mm verlengd. Daarbij is de achterbank in een verhouding 60:40 neerklapbaar, ideaal om ook grotere voorwerpen te kunnen meenemen.

Via Remote Touch bedient u multimedia diensten als Google Street View®, laat u het navigatiesysteem de meest efficiënte route berekenen, en geniet u van het Mark Levinson® Premium Surround systeem met zijn 15 luidsprekers. Of u bedient met een eenvoudige 'swipe' de elektrostatische knoppen van de airconditioning.

Veiligheid van de IS 300h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De nieuwe IS 300h Hybrid zit vol geavanceerde technologie om u tijdens het rijden te ondersteunen, zoals de nieuwste generatie VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) en krachtige, geventileerde remschijven. Functies als Lane Departure Alert, Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert houden achteropkomend verkeer voor u in de gaten, terwijl Pre-Crash Safety met behulp van radar in staat is om potentieel gevaar tijdig op te merken, om in voorkomende gevallen zelfs het remsysteem in werking te stellen.

In geval van een aanrijding wordt u beschermd door een zeer stevige veiligheidskooi, die vervaardigd is uit hoogwaardig staal. Om de veiligheid nog verder te vergroten, is de nieuwe IS uitgerust met Whiplash Injury Lessening voorstoelen en acht airbags. Zelfs voetgangers worden extra beschermd, doordat sensoren ervoor zorgen dat bij een onverhoopte aanrijding de motorkap omhoog beweegt om de krachten te absorberen.

Geavanceerde aerodynamica

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

De nieuwe IS 300h Hybrid heeft uitstekende aerodynamische eigenschappen, die te danken zijn aan details als een vrijwel geheel vlakke onderzijde en kleine luchtgeleiders op de A-stijlen en achterlichten. Deze luchtgeleiders werden voor het eerst toegepast in de Formule 1 en zorgen voor een lagere luchtweerstand. Dat verbetert niet alleen de stabiliteit en rijeigenschappen, maar vermindert ook het brandstofverbruik en windgeruis.

F SPORT instrumentarium

F SPORT INSTRUMENTARIUM

De nieuwe IS F SPORT LINE is uitgerust met een bijzonder instrumentarium, bestaand uit een enkelvoudige wijzerplaat met dynamische, ronddraaiende graphics die zijn afgeleid van de Lexus LFA. Het instrumentarium maakt gebruik van de technologie die werd ontwikkeld om de snel wisselende toerentallen van de V10 van de Lexus LFA goed te kunnen weergeven. Na een unieke startprocedure verandert het instrumentarium van indeling, afhankelijk van de door u gekozen rijmodus.

Veiligheidskooi, 8 airbags

VEILIGHEIDSKOOI, 8 AIRBAGS

Afgezien van een uitzonderlijk stevige veiligheidskooi genieten u en uw passagiers bescherming van acht airbags. Zo worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door twee-fase hoofdairbags alsmede knie- en zijairbags.

Gordijnairbags beslaan de gehele lengte van het inzittenden compartiment. Daarnaast zijn alle veiligheidsgordels, met uitzondering van de middelste zitplaats, uitgerust met gordelspanners. Deze veiligheidsvoorzieningen behoren tot de standaarduitrusting van elke IS.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met behulp van Drive Mode Select kunt u de prestaties van uw auto afstemmen op uw eigen wensen. Zo reduceert u met de ECO rijmodus het brandstofverbruik en schadelijke emissies, terwijl u voor alledaagse ritten kunt kiezen voor NORMAL, met een ideale balans tussen vermogen, brandstofverbruik en rijcomfort. Wenst u een scherper aanspreekgedrag van de aandrijflijn, dan kiest u simpelweg voor de SPORT modus.

Mark Levinson® Premium Audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

De IS 300h Hybrid is ook leverbaar met een subliem Mark Levinson® Premium Audio systeem waarmee u het interieur transformeert tot een concertzaal wanneer u naar muziek wilt luisteren, of een DVD wilt bekijken. Vijftien op maat gemaakte luidsprekers staan garant voor een ongeëvenaarde 5.1 surround sound.

Dankzij innovatieve GreenEdge™ technologie produceert elke luidsprekers hetzelfde volume voor de helft van het energieverbruik, terwijl het nieuwe 'Auto Volume System' ervoor zorgt dat u ten volle van uw muziek kunt genieten door het geluidsniveau automatisch aan te passen aan de geselecteerde opname. Het hoogwaardige design van de befaamde audiosystemen van Mark Levinson® komt tot uiting in de fraai afgewerkte en uit gepolijst aluminium vervaardigde bedieningsknoppen en de afwerking in hoogglans zwart.

Lane Departure Alert / Automatic High Beam

LANE DEPARTURE ALERT / AUTOMATIC HIGH BEAM

Met behulp van een in de achteruitkijkspiegel geïntegreerde camera waarschuwt Lane Departure Alert u wanneer u onbedoeld uw rijbaan verlaat. Automatic High Beam maakt gebruik van dezelfde camera om voor tegenliggers en inhalende voertuigen automatisch het dimlicht in te schakelen.

LED koplampunits

LED KOPLAMPUNITS

De nieuwe IS 300h Hybrid is ook leverbaar met LED koplampunits, terwijl alle uitvoeringen zijn uitgerust met elegante, L-vormige LED dagrijverlichting in de voorbumper. LED-technologie verbruikt minder energie, gecombineerd met een uitstekende lichtopbrengst en een langere levensduur.

Pop-up motorkap

POP-UP MOTORKAP

De nieuwe IS 300h Hybrid is uitgerust met een energie-absorberende pop-up motorkap. Mocht u een aanrijding hebben met een voetganger, dan zorgen sensoren in de voorbumper ervoor dat de motorkap enigszins omhoog komt. Daarmee ontstaat er meer ruimte tussen de motorkap en de harde, onderliggende delen van de motor. De kans op letsel bij de voetganger wordt op die manier gereduceerd.

Pre-Crash Safety / Adaptive Cruise Control

PRE-CRASH SAFETY / ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Een boordcomputer berekent op basis van gegevens van een millimetergolfradar de kans op een eventuele aanrijding. Is deze kans groot, dan wordt de bestuurder gewaarschuwd door middel van geluids- en lichtsignalen. Tegelijkertijd wordt uit voorzorg ook de remdruk vergroot. Is een aanrijding eenmaal onvermijdelijk, dan treedt automatisch het remsysteem in werking, terwijl ook de veiligheidsgordels worden aangespannen. Adaptive Cruise Control maakt gebruik van dezelfde radartechnologie om een vaste afstand tot voorliggers aan te houden.

Rear Cross Traffic Alert

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

Wanneer u achteruit rijdt, bijvoorbeeld op een drukke parkeerplaats, wordt u via Rear Cross Traffic Alert (RCTA) gewaarschuwd voor naderende voertuigen die u mogelijk over het hoofd had gezien. Zodra het systeem een andere auto opmerkt, klinkt een geluidssignaal, en ziet u ook een waarschuwing in de buitenspiegels.

Multimedia navigatie

MULTIMEDIA NAVIGATIE

Het 7" display bedient u via Remote Touch of spraakherkenning. Het navigatiesysteem biedt duidelijke 3D-graphics en meerdere mogelijkheden om plattegronden weer te geven. Staat u eenmaal geparkeerd, dan genereert het systeem een QR-code voor uw smartphone, met route-aanwijzingen om uw definitieve bestemming lopend te bereiken.

In de IS kunt u beschikken over multimedia diensten van de nieuwste generatie, zoals Online Search, Google Street View® , Panoramio® en Connected Traffic. Voor nog meer gebruiksgemak kunt u vanaf uw laptop of tablet zelfs een route naar het navigatiesysteem van uw auto sturen.

Lexus vakmanschap

LEXUS VAKMANSCHAP

De nieuwe IS 300h Hybrid wordt gebouwd in onze veelgeprezen Tahara fabriek, door hetzelfde team dat ook verantwoordelijk is voor de productie van de Lexus LS. Daarmee stelt de IS 300h Hybrid in zijn segment een nieuwe norm ten aanzien van kwaliteit. Dat merkt u bijvoorbeeld wanneer u voor het eerst de aluminium knoppen van het Mark Levison® audiosysteem aanraakt, of het fraai afgewerkte stuurwiel in uw handen voelt.

De spiegelgladde laklaag op de carrosserie wordt na elke laag met de hand geschuurd, waarna een nauwkeurige controle volgt om er zeker van te zijn dat elke laag perfect is.

Sportieve rijhouding

SPORTIEVE ZITPOSITIE

Dankzij de lagere en sportievere zitpositie 'voelt' u het wegoppervlak en hoe de IS reageert op zelfs de kleinste stuurbewegingen. Dat is mede te danken aan het ergonomisch gevormde 3-spaaks stuurwiel dat is geïnspireerd op dat van de Lexus LFA. Met de schakelpaddels aan weerszijden van het stuurwiel kunt u bovendien snel en secuur schakelen, wat uitnodigt tot sportief rijden.

Zonder uw handen van het stuur te halen, bedient u functies als audio, telefoon, spraaksturing en het multi-information display. Indien aanwezig kunt u op het optionele Adaptive Cruise Control en Lane Departure Alert vanaf het stuurwiel bedienen.

Wilt u de IS Sport zelf ervaren? Ga dan naar uw dichtstbijzijnde Lexus-dealer.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

LEXUS ANY CAQ MOD RGB LIGHT

NA HET AANBRENGEN VAN DE LAKLAAG WORDT DE CARROSSERIE ONDER RGB-LICHT GEINSPECTEERD OM ONEFFENHEDEN OP TE SPOREN DIE ANDERS ONZICHTBAAR WAREN GEBLEVEN.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER