1. Discover Lexus
  2. THE LOFT by Lexus
  3. World Travel Award Winner 2021


‘THE LOFT’ DOOR BRUSSELS AIRLINES EN LEXUS
VOOR HET DERDE JAAR OP RIJ UITGEROEPEN TOT
‘EUROPA’S LEADING AIRLINE LOUNGE 2021’

Voor het derde achtereenvolgende jaar is The LOFT op het vliegveld van Brussel - ontwikkeld en beheerd door Brussels Airlines en Lexus - door de World Travel Awards verkozen tot beste vliegveldlounge van Europa. Voor deze award kunnen zowel bezoekers als professionals uit de reiswereld hun stem uitbrengen.

Sinds de opening in 2018 heeft THE LOFT deze prestigieuze award elk jaar opnieuw gewonnen. THE LOFT is een uniek loungeconcept, volledig gericht op het comfort van gasten, vol technologie en design en met een mix van van Belgische en Japanse gastvrijheid. Na de pandemie opende de lounge in juni van dit jaar opnieuw zijn deuren, na acht maanden gesloten te zijn geweest. Gasten worden welkom geheten volgens de strengste veiligheidsvoorschriften, met discrete signalering voor COVID-richtlijnen en attente service zoals een persoonlijk ontvangst. Als gast wordt u naar uw stoel begeleid en ontvangt u een traditioneel Japanse, warm ‘Oshibori’ handdoekje en digitale dagbladen. Voor de catering werd het concept van het buffet aangepast om het risico op besmetting zoveel mogelijk te verminderen. In afwachting van de terugkeer van de enthousiaste meesterchocolatier van Neuhaus, krijgen alle gasten Neuhaus chocolade aangeboden.

Wencke Lemmes-Pireaux, hoofd Customer Experience, Product & Marketing: “Het is opvallend om te zien hoe onze hosts er onder deze omstandigheden in slagen om gasten zich volledig op hun gemak te laten voelen. Samen met onze partners streven we de allerhoogste kwaliteit na, het is onze missie om onze gasten elke dag weer zo goed mogelijk te verzorgen. Dat de gasten samen met professionals uit de reiswereld THE LOFT voor het derde achtereenvolgende jaar hebben verkozen tot beste vliegveldlounge van Europa is de grootste beloning die we ons konden wensen. Ik wil het team en alle betrokken partners bedanken voor hun toewijding en gastvrijheid, waarmee ze onze gasten voorop stellen.”

Pascal Ruch, hoofd van Lexus Europe: “Dat we met THE LOFT deze award voor de derde achtereenvolgende keer winnen, is de bekroning van een bijzonder jaar, met de nieuwe NX 450h Plug-in Hybrid en NX 350h zelfopladende hybride als hoogtepunten. Deze prijs is vooral een onderstreping van onze wereldberoemde, Japanse ‘Omotenashi’ service waarmee we anticiperen op de wensen en behoeften van klanten en waarmee we hen ook gedurende deze pandemie veiligheid en gemoedsrust bieden.”

THE LOFT op het vliegveld van Brussel is geïnspireerd op de INTERSECT BY LEXUS vestigingen in Tokio, Dubai en in het hippe Meatpacking District in New York. Dit nieuwe loungeconcept voor internationale reizigers stoelt op de voor Lexus kenmerkende luxe, design en op de vermaarde Japanse ‘Omotenashi’ gastvrijheid. Met dit bijzondere concept treedt Lexus als wereldwijd luxe lifestyle merk opnieuw buiten de traditionele grenzen van de autowereld.

THE LOFT heeft een vloeroppervlak van meer dan 2.000 m2 en biedt zitplaatsen voor zo'n 500 gasten. De inrichting is opgedeeld in ruimtes met hun eigen ambiance en functie, met een centrale bar, zitjes en een werkruimte die ideaal is voor reizigers die onderweg willen werken.

Gasten beschikken in de lounge over een scala aan faciliteiten om hun verblijf te veraangenamen en om zichzelf volledig onder te dompelen in de wereld van Lexus. Zo kunnen gasten een masterclass bijwonen van een Neuhaus meesterchocolatier, tot rust komen met een douche in een SPA Grohe of een powernap doen in een slaapruimte met sterrenhemel. Gun uzelf een shiatsu-massage in een van de massagestoelen en bewonder kunst- en designelementen van Lexus, zoals een Lexus Boardroom met een Mark Levison® audiosysteem. Regelmatig kunt u ook deelnemen aan een wijnproeverij of genieten van een muzikaal optreden.

THE LOFT is weer volledig operationeel, met Lexus merkambassadeurs die dagelijks van 05.00 uur tot 21.00 uur garant staan voor een gastvrije Omotenashi ontvangst.

OVER DE WORLD TRAVEL AWARDS

De World Travel Awards werden in 1993 voor het eerst uitgereikt om aandacht te vragen voor excellente dienstverlening in alle belangrijke sectoren in de wereld van reizen en toerisme, en om deze prestaties te belonen. In 2021 beleeft de verkiezing haar 28e editie als het meest prestigieuze en uitgebreide programma voor deze sector. De World Travel Awards gaat elk jaar de hele wereld over, met een reeks regionale gala's als voorproefje op de grote finale.

Het gala voor de World Travel Awards wordt beschouwd als mijlpaal in de reiswereld en wordt bijgewoond door de media, beroemdheden en de belangrijkste beleidsmakers uit de sector. Ondanks de voortdurende pandemie en andere wereldwijde uitdagingen is de behoefte aan reizen groter dan ooit. Dit is ook zichtbaar in het aantal stemmen voor de World Travel Awards, dat jaarlijks groeit. In 2019 werd een recordaantal van 1.945.965 stemmen uitgebracht, een groei van 17 procent ten opzichte van het voorgaande record. In 2020 werd het record opnieuw verbeterd, met 2.033.494 uitgebrachte stemmen.