1. Discover Lexus
  2. THE LOFT by Lexus
  3. Agar plasticity
ONTDEK LEXUS

ONDERZOEK PLASTIC ALTERNATIEVEN

Dit was een gewaagd en ambitieus experiment van AMAM, een designgroep die in 2015 is opgericht door Kosuke Araki, Noriaki Maetani en Akira Muraoka. Met dit project wilde het drietal een oplossing zoeken voor een van de grootste milieuproblemen van deze tijd.

Normaal gesproken wordt uit zeewier gewonnen agar in Japan geconsumeerd als voedsel. Wereldwijd wordt het gebruikt voor wetenschappelijke en medische toepassingen. De luchtige, veerachtige structuur is ondanks het grote volume zeer licht, wat enorme mogelijkheden biedt als verpakkingsmateriaal. Omdat agar ook vormbaar is, werd een toepassing als verpakkingsmateriaal onderzocht. Op agar gebaseerde producten kunnen na gebruik op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled, bijvoorbeeld om grond beter vocht vast te laten houden. Komt het materiaal onverhoopt terecht in zee, dan is het onschadelijk voor het leven onder water.

De ontwerpers hebben enorme vooruitgang geboekt met de ontwikkeling van meerdere praktische toepassingen voor het materiaal.