1. Discover Lexus
  2. rx-at-the-venice-film-festival

NIEUWE LEXUS RX SCHITTERT OP HET FILMFESTIVAL VAN

  • Lexus is de officiële autosponsor voor de 79e editie van het Filmfestival van Venetië – La Biennale di Venezia. Daarmee treedt Lexus voor het zesde achtereenvolgende jaar op als sponsor van dit prestigieuze evenement
  • De nieuwe Lexus RX premium SUV krijgt een hoofdrol op de rode loper
  • Festival in het Lido di Venezia van 31 augustus tot 10 september bezocht door wereldberoemde acteurs en andere celebrities
 Als officiële autosponsor van de 79e editie van het Internationale Filmfestival van Venetië – La Biennale di Venezia – bevestigt Lexus opnieuw de nauwe band die het bedrijf heeft met de wereld van film en kunst. In het zesde achtereenvolgende jaar dat Lexus optreedt als sponsor van dit prestigieuze evenement is de compleet nieuwe Lexus RX een van de grote sterren.

Lexus en de RX krijgen een prominente rol op de rode loper, die van 31 augustus tot en met 10 september wordt uitgerold in het Lido di Venezia. Het evenement vormt tevens het decor voor de Italiaanse première van de nieuwe RX, die een perfect voorbeeld vormt van kwalitatief vakmanschap, technologie en innovatie, merkwaarden die Lexus graag deelt met 's werelds meest vooraanstaande filmmakers.

De nieuwe RX, die later dit jaar officieel wordt geïntroduceerd, markeert een technologische mijlpaal met de RX 500h die met zijn turbocharger en DIRECT4 All-Wheel Drive zijn opwachting maakt als eerste high-performance hybride van Lexus. De range bestaat daarnaast uit de RX 450h+ - de eerste RX als plug-in hybride en de nieuwe RX 350h.

“We zijn trots op onze hernieuwde aanwezigheid in Venetië en vinden het een eer om hier onze merkwaarden te mogen presenteren”, aldus Maurizio Perinetti, directeur van Lexus Italië. “Dit is een prestigieus podium voor het Italiaanse debuut van de nieuwe RX, een van onze meest iconische modellen. We hopen dat het publiek op het festival oog heeft voor het design, de kwaliteit en technologie van de RX, en waardering heeft voor de goede milieu-eigenschappen en dit nieuwe exponent van de Lexus Amazing Experience.”

Als officiële auto van het festival zal de nieuwe Lexus RX worden ingezet om VIP’s, beroemdheden en officials naar de rode loper te brengen. Daar verschijnt de RX naast enkele andere modellen uit de Lexus Electrified range, waaronder ook de volledig elektrisch aangedreven Lexus UX 300e crossover. Bij al deze glamour ontbreekt evenmin de LC Convertible, een van de meest gelauwerde topmodellen van Lexus.