1. Discover Lexus
  2. Reliably Number One for Reliability
LEXUS NIEUWS

VERTROUWDE NUMMER EEN VOOR BETROUWBAARHEID

Trends komen en gaan, maar de betrouwbaarheid van Lexus is elk jaar een gegeven. De duurzame kwaliteit van de auto's van Lexus is opnieuw bevestigd met de eerste plaats in het jaarlijkse betrouwbaarheidsonderzoek van What Car? Hiermee legt Lexus voor de zevende keer beslag op de eerste plaats.

  • Lexus voor de zevende keer uitgeroepen tot meest betrouwbare merk in het jaarlijkse onderzoek van het Engelse What Car? magazine
  • Lexus behaalde een score van 98,3% in het onderzoek, waarin 32 merken en 178 modellen werden beoordeld
  • De eerste generatie NX behaalde een score van 99,8%, gevolgd door de nieuwe NX met 99,4%, en de UX met 99,3%

 

“Wanneer betrouwbaarheid je grootste prioriteit is, dan is Lexus de beste keuze”, aldus Claire Evans, als eindredacteur van What Car? “Behalve dat je met een Lexus zelden of nooit pech hebt, lossen de Lexus-dealers eventuele problemen snel en zonder kosten voor de klant op, wanneer er wel een keer iets mis gaat. Daarom is Lexus het merk dat voorop loopt als het gaat om betrouwbaarheid.”

Bijna 22.000 automobilisten namen deel aan het toonaangevende tevredenheidsonderzoek dat What Car? eerder dit jaar uitvoerde. Met dit onderzoek brengt het autoplatform in kaart welke auto’s de minste of juist de meeste mankementen vertonen. In totaal werden 32 merken en 178 modellen van maximaal vijf jaar oud beoordeeld. Lexus behaalde de hoogste score van 98,3 procent. Behalve het aantal gemelde storingen warden daarin ook gegevens meegenomen als tijdsduur en kosten van de reparatie.

Lexus scoorde uitstekend in alle categorieën van het onderzoek. Met name in het segment van compacte SUV’s wist Lexus zich te onderscheiden, met de hoogste score van 99,8 procent voor de eerste generatie van de NX; gevolgd door de nieuwe, huidige NX met 99,4 procent en een derde plaats voor de UX met 99,3 procent. De Lexus RX eindigde met een score van 98,6 procent als tweede in de klasse van grote SUV’s. Zonder uitzondering zijn deze modellen zelfopladende hybrides. In het onderzoek kwam de technologie van de aandrijflijn als meest betrouwbaar uit de bus en bovendien het makkelijkst te repareren bij eventueel voorkomende storingen.

Hoewel de Lexus IS Sedan niet langer op de markt is, waarderen eigenaren nog altijd de fenomenale betrouwbaarheid van deze Lexus. De IS voerde het segment van premium sedans aan met een score van 98 procent.