1. Discover Lexus
  2. Luxury yacht 650 revealed
ONTDEK LEXUS

LEXUS PRESENTEERT LY 650 LUXE PLEZIERJACHT

Lexus geniet een ijzersterke reputatie als fabrikant van sublieme auto’s. Dat is onder meer zichtbaar in details zoals de met de hand afgewerkte portierpanelen van de LS 500h, of in een complex lakprocedé dat resulteert in de sprankelende kleur 'Structural Blue', geïnspireerd op de kleur van de zeldzame Morpho vlinder. Lexus laat geen mogelijkheid onbenut om de beleving rond het merk verder te versterken. Deze maritieme toepassing is opnieuw een voorbeeld van de wijze waarop Lexus grenzen binnen en buiten de auto-industrie verkent.
Lexus volgt continu heersende trends in de luxe lifestyle en zocht als gevolg daarvan samenwerking met partners uit de wereld van de gastronomie, design en film. Yoshihiro Sawa, President van Driven by Lexus International, ziet Lexus als een merk dat “nieuwe wegen verkent om klanten te bedienen met een innovatieve en uitzonderlijke beleving.” Daartoe sloot Lexus partnerships met een aantal van ’s werelds beste aanbieders van luxe lifestyle producten om verder vorm te geven aan de slogan ‘Experience Amazing’.
 
Met de LY 650 keert Lexus terug op het water. Het schip onderscheidt zich met de meest eigentijdse interpretatie van de L-finesse designfilosofie die hiermee opnieuw succesvol wordt toegepast buiten de auto-industrie. Daarmee is de LY 650 een logisch vervolg op het zo enthousiast ontvangen Lexus Sport Yacht Concept.

TAKUMI VAN LEXUS ONTMOETEN MARQUIS-LARSON AMBACHTSLIEDEN


Door de grote publieke belangstelling voor het Lexus Sport Yacht Concept, was Executive Vice President Shigeki Tomoyama vastbesloten om dit maritieme project een vervolg te geven. Zijn visie: “We presenteren een droom van de luxe lifestyle, een droom waarin het Lexus Yacht het potentieel van de mobiliteit van Lexus uitbreidt naar het water.” Om deze droom werkelijkheid te maken, deed Lexus een beroep op de kennis en expertise van de Marquis-Larson Boat Group. Deze gerenommeerde bouwer van luxe jachten voor de pleziervaart is verantwoordelijk voor de productie, verkoop en het onderhoud van het nieuwe Lexus LY 650 schip. Eerder brachten de ambachtslieden ook het Lexus Sport Yacht Concept tot leven.
 

Een combinatie van ambachtelijk vakmanschap, moderne technologie en inspirerend design maakt het in het Amerikaanse Pulaski (Wisconsin) gevestigde Marquis-Larson tot de ideale partner om vorm te geven aan het tweede hoofdstuk van Lexus scheepsbouw. Net als de fameuze Takumi vakmensen behoren ook de ambachtslieden van Marquis-Larson tot de besten in vakgebied. Veel van hen zijn al 30 jaar werkzaam bij het bedrijf.

L-FINESSE MAAKT TRANSITIE VAN AUTOMOTIVE NAAR HET WATER

Een aantal van de meest bijzondere details van het 12,7 meter lange Sport Yacht Concept zijn ook zichtbaar op de LY 650. Dit nieuwe schip van Lexus heeft een totale lengte van bijna 20 meter en een maximale breedte van 5,7 meter. De LY 650 heeft een krachtig vormgegeven, geprononceerde boeg, een gewelfd dek en een sterk geaccentueerde achtersteven. En profil vloeit de voor Lexus kenmerkende golvende daklijn naadloos over in de oplopende, brede heupen van de achtersteven.

PRODUCTIEPLANNING EN CONTACTINFORMATIEDe eerste Lexus LY 650 loopt naar verwachting in de tweede helft van 2019 van stapel. Later dat jaar maakt het schip zijn werelddebuut. Wilt u meer informatie of heeft u belangstelling voor de LY 650, neemt u dan contact op met:

Matthew Vetzner
Vice President of Marketing, Marquis-Larson Boat Group
+1 920.822.3214
mvetzner@marquis-larson.com 

SPECIFICATIES (voorlopige waarden)

Totale lengte 65'5" 19.96 m
Breedte 18'8" 5.72 m
Motoren Volvo IPS 1200 Volvo IPS 1350
Inhoud brandstoftanks 1,000 gal 8,785 l
Inhoud watertanks 225 gal 852 l
Inhoud afvalwatertank 170 gal 643 l
Hutten 3 3
Heads 3 3
Slaapplaatsen 6 6

ACHTERGROND

Lexus, een divisie van de Toyota Motor Corporation, werd in 1989 opgericht met als doel om de beste auto's ooit te ontwikkelen, gecombineerd met een streven naar de allerbeste service voor klanten. Lexus International is sinds 2011 het bedrijf dat de gehele strategie en planning, het design, de techniek en productie voor het merk coördineert.
 
Het Marine Business Department van de Toyota Motor Corporation (TMC) bestaat sinds 1997. Het bedrijfsonderdeel ontwikkelt hoogwaardige jachten op basis van geavanceerde technologie, en hanteert daarbij kwaliteitscontroles die bij Lexus werden ontwikkeld. De Ponam-serie van Toyota Marine omvat uit glasfiber vervaardigde schepen voor de sportvisserij. Ook maakt het bedrijf luxe cruisers in meerdere lengtes, voorzien van duurzame rompen van lichtgewicht A5083 aluminium.
 
De schepen uit de Ponam-serie beschikken over zeer zuinige turbodieselmotoren, gebaseerd op de 3.0 liter viercilinder van de Lexus GX 300d, en op de 4.5 liter V8 diesel van de LX 450d. In Japan is Toyota Marine met de Ponam-serie marktleider in het premium segment. Van 1998 tot 2002 ontwikkelde en maakte Toyota Marine tevens de Epic-lijn voor schepen die deelnemen aan kampioenschappen voor waterskiën en wakeboarden. Deze zijn vooral bestemd voor de Amerikaanse markt en zijn uitgerust met de 4.0 liter V8 benzinemotor van de Lexus LX 400 luxe sedan.
 
Voor de Marquis-Larson Boat Group bestaat er geen groter gevoel van vrijheid dan op het water. Daarom vertegenwoordigt het bedrijf zes merken die schepen van uiteenlopende lengten maken voor de pleziervaart: het nieuwe Marquis, Carver Yachts, Larson, Larson FX voor de sportvisserij op binnenwateren, Larson Escape voor ponton boten en Striper voor de sportvisserij op zee.