1. Discover Lexus
  2. lexus-announced-as-the-official-car-of-davis-cup-by-rakuten-finals-2022
LEXUS NIEUWS

LEXUS IS DE OFFICIËLE AUTOSPONSOR VOOR DE DAVIS CU

LEXUS IS DE OFFICIËLE AUTOSPONSOR VOOR DE DAVIS CUP BY RAKUTEN FINALS 2022

  • Lexus keert terug als officiële autosponsor voor het toernooi
  • De finales vinden van 22 tot en met 27 november plaats in het Spaanse Malaga 
  • De groepsfase vindt plaats van 13 tot en met 18 september in Bologna, Glasgow, Hamburg en Valencia

 

Lexus is aangekondigd als officiële partner voor de Davis Cup by Rakuten Finals 2022, die zal plaatsvinden in een aantal grote Europese steden. Het toernooi begint met de groepsfase, die van 13 tot en met 18 september plaatsvindt in Bologna, Glasgow, Hamburg en Valencia. Daarna volgt de knock-outfase in het Spaanse Malaga, van 22 tot en met 27 november.

Er bestaat een authentieke connectie tussen Lexus en de Davis Cup, met zowel klanten als fans die op zoek zijn naar een luxueuze en onvergetelijke belevenis. Voor het partnership met de Davis Cup ligt de nadruk op ‘Lexus Electrified’, waarmee Lexus haar visie op duurzaamheid vorm geeft. De samenwerking komt voort uit een synergie tussen het luxueuze rijplezier van een elektrische of hybride Lexus, en de spannende energie van een van ’s werelds meest opwindende tennistoernooien. Vanuit de focus op Lexus Electrified staan dit jaar modellen als de RX 450h, de NX Plug-in hybride, de batterij-elektrische Lexus RZ en de UX zelfopladende hybride in de schijnwerpers. De nieuwste Lexus RX verschijnt ten tonele bij wedstrijden in Spanje en Italië, om plaats te maken voor de Lexus RZ in Duitsland en Schotland. 

Als officiële autosponsor van de Davis Cup is Lexus tijdens het toernooi verantwoordelijk voor het vervoer van de spelers en teams uit de zestien deelnemende landen. 

De Davis Cup by Rakuten is sinds de oprichting in 1900 uitgegroeid tot het grootste, jaarlijkse wereldkampioenschap in de sportwereld. In 2021 deden 142 landen mee aan de Davis Cup. Tijdens de groepsfase strijden zestien landen tegen elkaar in vier groepen van vier teams. De eerste twee teams uit elke groep gaan door naar de kwartfinales. Een nieuw format voor de finales omvat onder meer een pauze van negen weken tussen de groeps- en knock-outfase. Lexus-ambassadeur Roberto Bautista zal in het toernooi opnieuw uitkomen voor zijn thuisland Spanje.

Pascal Ruch, Vice President voor Lexus Europe: 

‘De Davis Cup is een van de beroemdste sporttoernooien ter wereld, met een uniek format van wedstrijden in meerdere Europese steden. Sport in het algemeen, en tennis in het bijzonder, is een mogelijkheid om topsporters en fans samen te brengen, met een gezamenlijke voorliefde voor luxe die ze als persoonlijk ervaren. Als merk deelt Lexus deze affiniteit voor echt vakmanschap, ongeëvenaarde luxe en onvergetelijke ervaringen.’

David Ferrer, directeur van de Davis Cup Finals:  

‘Het is een enorme luxe dat we voor deze derde editie van de finales opnieuw mogen rekenen op de aanwezigheid van Lexus. Dit jaar vindt het toernooi plaats op meerdere locaties in vier landen. Daarbij bewijst Lexus zich met uitstekend management en professionele service. We zijn ervan overtuigd dat ‘s werelds beste spelers en hun teams verheugd zullen zijn over de prestaties die Lexus tijdens het toernooi gaat leveren. ‘

 

#DavisCupFinals / @DavisCup

Over de Davis Cup:

De Davis Cup by Rakuten geldt als het wereldkampioenschap tennis voor mannen. Sinds de oprichting in 1900 is het toernooi uitgegroeid tot het grootste jaarlijkse wereldkampioenschap in de sportwereld. In 2022 doen 143 landen mee op verschillende niveaus, van regionale wedstrijden tot het ultieme hoogtepunt van de Davis Cup by Rakuten Finals. In de groepsfase strijden dit jaar zestien teams tegen elkaar, van 13 tot en met 18 september in Bologna, Glasgow, Hamburg en Valencia. De twee beste teams uit elke groep kwalificeren zich automatisch voor de ‘Final 8’, die van 22 tot en met 27 november plaatsvindt in Malaga.