1. Discover Lexus
  2. Goodwood festival of speed
ONTDEK LEXUS

10 JAAR LEXUS 'F' MOET GEVIERD WORDEN

In de zomer van 2018 bestaat het befaamde ‘F’ performancelabel van Lexus exact tien jaar. Reden genoeg om de geprezen F-modellen in de kijker te zetten.

DE LETTER 'F'

 

In een Lexus geniet je van comfort, van stilte en van hybride rijden. Toch heeft Lexus ook een heel andere kant om mee uit te pakken. Zo komen we tot de letter 'F' . Deze letter is binnen de gelederen van Lexus gekend en is synoniem voor sportiviteit, dynamiek, high performance enuiteraard snelheid.

WAAR STAAT DE LETTER 'F' VOOR?


Het is een verwijzing naar het racecircuit Fuji Speedway in Japan waar Lexus alle F-modellen heeft gesmeed tot high performance sportauto’s. De eerste bocht van dit beroemde circuit, genaamd 27R, vormde de inspiratiebron voor de F-badge. Lexus test zijn F-modellen tegenwoordig ook op de beroemde Nürburgring Nordschleife in Duitsland.

LFA - DE ULTIEME SPORTWAGEN


De gedachte achter de letter ‘F’ was met de komst van de IS F direct duidelijk. Toch overtrof Lexus zichzelf in 2010 met de komst van de LFA. Een supercar met een nog altijd iconische status. De ontwikkeling duurde ongeveer tien jaar, maar dat lange wachten werd rijkelijk beloond.
De Lexus LFA is het icoon van waartoe Lexus in staat is. Een atmosferische 4,8-liter V10 met 560 pk en 480 Nm, sensationele looks, een 0-100-sprint van 3,7 seconden, een topsnelheid van 325 km/u: de LFA heeft het allemaal.

De LFA is gemaakt van koolstofvezel om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Maar wist u ook dat de 4,8-liter V10 uit de Lexus LFA lichter is dan Lexus’ 3,5-liter V6, maar desondanks twee keer zoveel vermogen levert? Nog een saillant detail: de snelheidsmeter in de Lexus LFA moest wel digitaal worden; een analoog exemplaar kan het acceleratievermogen van de motor namelijk niet bijbenen. De V10 klimt in 0,6 seconde naar 9.000 toeren! In totaal zijn er 500 exemplaren van de LFA gebouwd.

GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED


Ter ere van 10 jaar ‘F’ pakt Lexus ook groots uit tijdens de 2018-editie van het Goodwood Festival of Speed (12 tot 15 juli). Lexus haalt diverse highlights uit de historie van de befaamde letter ‘F’ bij elkaar op Goodwood: de IS-F, LFA, RC F Coupé en GS F. Genieten dus. Reeds tien jaar, wat brengt de toekomst nog?