1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. ROV Concept Car
ONTDEK LEXUS

LEXUS ONTHULT WATERSTOF AANGEDREVEN ROV CONCEPT

  • De Lexus ROV (Recreational Off-highway Vehicle) biedt een luxueuze beleving voor liefhebbers die graag in stijl de wereld ontdekken
  • Concept met de designtaal van Lexus en het voor Lexus kenmerkende vakmanschap/li>
  • Aangedreven door de eerste waterstofmotor van Lexus voor offroad rijplezier in een klimaatneutrale toekomst

 

Lexus heeft de nieuwe ROV (Recreational Off-highway Vehicle) Concept geïntroduceerd, een uniek, door waterstof aangedreven voertuig dat extreme offroad eigenschappen koppelt aan nagenoeg emissievrije mobiliteit. Dit onderstreept de visie van Lexus dat opwindend rijplezier wel degelijk samen kan gaan met een CO2-neutrale samenleving op basis van milieubewuste mobiliteit.

Avontuurlijke uistraling geïnspireerd op kenmerkende Lexus designtaal

Voor de Lexus ROV ontwikkelde het designteam een voertuig dat er in elke natuurlijke omgeving goed uit zou zijn. Met de opengewerkte wielophanging, veilige rolkooi en robuuste terreinbanden heeft de auto alle eigenschappen van een offroad voertuig dat geschikt is om buiten de gebaande paden te rijden. Afmetingen: 3,120 mm (lengte), 1,725 mm (breedte), 1,800 mm (hoogte).

Met de 'mensgerichte' filosofie van Lexus als vertrekpunt wilde het designteam het soort auto creëren dat mensen verwachten van een premium autofabrikant, met de onverzettelijke rijeigenschappen van een terreinauto. Ze ontwierpen een carrosserie de de inzittenden beschermt, met de voor Lexus kenmerkende grille en voldoende grondspeling voor de voorwielophanging. De voorspatborden bieden bescherming tegen opspattende stenen en modder.

De afdekplaat voor de wielophanging, die is verbonden met de waterstoftank aan de achterzijde, beschermt vitale onderdelen en versterkt tegelijkertijd het gevoel van robuuste duurzaamheid, dat kenmerkend is voor andere SUV's van Lexus. De donkerbronzen kleurstelling is zorgvuldig gekozen en vormt een fraai geheel met de lichtgewicht carrosserie en de wielophanging die rijcomfort combineert met offroad rijplezier. De L-vormige voor- en achterlichten en Lexus-badge aan de achterzijde onderstrepen de nieuwste designtaal van Lexus.

Het interieur is voorzien van een op het Tazuna concept geïnspireerd instrumentarium dat op één enkele meter alle noodzakelijke informatie toont, zodat de bestuurder zich kan concentreren op het rijden.

Ervaar de kwaliteit en het vakmanschap van Lexus

Het nieuwe concept onderscheidt zich van binnen én van buiten met de voor Lexus kenmerkende kwaliteit en luxe. Luxueuze details zijn onder meer een met leder afgewerkt stuurwiel en een fraaigevormde pookknop. De stoelen zijn afgewerkt met slijtvast synthetisch kunstleer en voorzien van vering die oneffenheden in het wegdek opvangt. Voor zware offroad omstandigheden voldoet de eerste door waterstof aangedreven verbrandingsmotor aan alle hoge eisen ten aanzien van geluidsniveau, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Schoon en opwindend rijplezier met waterstof

Behalve ambitieuze doelstellingen ten aanzien van klimaatneutrale mobiliteit heeft Lexus ook een grote passie voor het plezier van autorijden. Daarom heeft deze ROV Concept het opwindende geluid van een verbrandingsmotor, waarbij er door de snelle verbranding van waterstof snel veel koppel beschikbaar is. Voor Lexus zijn deze eigenschappen onmisbaar voor een auto met het karakter van de ROV Concept.

Deze door waterstof aangedreven ROV Concept is het resultaat van het streven van Lexus naar puur offroad rijplezier in een toekomstige samenleving die vrijwel volledig CO2-neutraal is. De 1,0 liter waterstofmotor werkt daarom als een benzinemotor, met een tank waarin onder hoge druk waterstof is samengeperst, die in nauwkeurige hoeveelheden rechtstreeks wordt ingespoten door een waterstofinjector. Belangrijk daarbij is dat de nieuwe waterstofmotor van Lexus vrijwel volledig emissievrij is, met een verwaarloosbare hoeveelheid motorolie die tijdens het rijden wordt verbrand.

Ontwikkeld met een eigen ‘Lexus Driving Signature’

De ROV beschikt over een lichtgewicht carrosserie op basis van een stevig buizenframe, gecombineerd met een wielophanging die een ruime grondspeling mogelijk maakt. Op die manier kan de bestuurder de natuurlijke bewegingen van zijn voertuig maximaal beleven, met de onderscheidende ‘Lexus Driving Signature’ en volledige bewegingsvrijheid om overal te komen. De Lexus ROV is ontworpen met oog op dynamisch en comfortabel rijden, zijn maximale wendbaarheid en de levendige prestaties van de waterstofmotor staan garant voor maximaal rijplezier en uitzonderlijke offroad eigenschappen.

Spiros Fotinos, hoofd van Lexus Europe, comments: “De Lexus ROV is ons antwoord op een groeiende passie voor avontuurlijke outdoor-activiteiten van een klantenkring die is gericht op luxe. Dit concept combineert ons streven naar nieuwe lifestyle producten met ons voortgaande onderzoek naar nieuwe technologieën die kunnen bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving. Met zijn opwindende rijeigenschappen en het bijna emissievrije karakter van zijn waterstofmotor brengt de ROV Concept deze elementen samen.”