1. New Cars
 2. UX 300e
VOLLEDIG ELEKTRISCH

LEXUS UX 300e

Met zijn adembenemende, volledig elektrische rijbeleving sluit dit vooruitstrevende model als premium compacte SUV geen compromissen als het aankomt op puur rijplezier. Ontdek de passie en energie die u krijgt van rijden met de Lexus UX 300e.

De nieuwe UX 300e maakt autorijden in de stad weer leuk. Hij combineert de voor Lexus kenmerkende luxe met een opwindende rijbeleving volgens de Lexus Electrified filosofie. 
 • DE EERSTE VOLLEDIG ELEKTRISCHE LEXUS

                                                                                          De nieuwe UX 300e markeert voor Lexus het volgende hoofdstuk van elektrificatie.

 • 10 JAAR LANG GEMOEDSRUST

                                                                                      Om ons vertrouwen te onderstrepen in de batterijtechnologie van de UX 300e bieden wij gedurende tien jaar (of 200.000 kilometer) garantie binnen het EV Battery Extended Care schema.

 • DE NIEUWSTE UX 300e HEEFT EEN 40% GROTERE ACTIERADIUS

  De nieuwste generatie van de Lexus UX 300e heeft dankzij een verbeterde batterij een ruim 40 procent grotere actieradius van 450 kilometer. Ter illustratie; dat is voldoende om met een volledig opgeladen batterij in één keer van Brussel naar Frankfurt te rijden, of van Nice naar Florence.

  De elektrische actieradius is een indicatie. De daadwerkelijke actieradius kan variëren, afhankelijk van factoren als de gekozen uitvoering, temperatuur van de batterij, rijstijl, rijsnelheid, wegomstandigheden, bandentype (zomer/winter) en bandendruk, belading, aantal passagiers en eventueel na registratie gemonteerde accessoires.

PRESTATIES

 • AERODYNAMISCH GEVORMD ACHTERLICHT

  Het geavanceerde design van het achterlicht van de nieuwe UX 300e is niet alleen opvallend, maar levert ook een bijdrage aan de aerodynamische efficiency. Een in de achterlichten geïntegreerde luchtgeleider vermindert wisselingen in luchtdruk met 16% en geeft in bochten en bij sterke zijwind meer stabiliteit. 

 • LAAG ZWAARTEPUNT / STIJF PLATFORM

  De nieuwe UX 300e onderscheidt zich met een lichtvoetig weggedrag en krachtige acceleraties, een combinatie die vanaf de eerste kennismaking een groter gevoel geeft van vertrouwen en controle. Puur rijplezier krijgt een extra dimensie door het lagere zwaartepunt, met alle zwaardere componenten samengebracht rond het middelpunt van de auto. Voor de beste stuureigenschappen in zijn klasse en maximaal rijcomfort zijn de high-performance eigenschappen van het GA-C platform van de UX verder verbeterd door de extra stijfheid van het batterijpack onder de vloer van de UX 300e, met meerdere dwarsbalken als extra versteviging.

 • POWER CONTROL UNIT (PCU)

  De UX 300e is uitgerust met een compacte en nieuw ontwikkelde Power Control Unit (PCU), voor meer vermogen en een optimale actieradius. Alle componenten zijn gemaakt om bestand te zijn tegen de hoge vermogens binnen de aandrijflijn van elektrische voertuigen. Om geluid en trillingen te reduceren, is de PCU gemonteerd op de belangrijkste dwarsbalk in het motorcompartiment. De PCU staat met soepele acceleraties garant voor rijcomfort onder alle omstandigheden, zelfs wanneer u het gaspedaal per ongeluk iets te hard intrapt.

De nieuw ontwikkelde, 150 kW sterke elektromotor/dynamo van de UX 300e drijft niet alleen de voorwielen van de auto aan, maar maakt ook gebruik van regeneratief remmen om elektriciteit terug te winnen. Het is een van de meest geavanceerde en compacte elektromotoren van dit moment, die een hoog vermogen combineert met een enorme efficiency. 

Voor aangename rijeigenschappen onder de meest uiteenlopende omstandigheden, van langzaamrijdend verkeer in de stad tot bochtige landweggetjes, kunt u voor de mate van afremmen in de UX 300e kiezen uit vier verschillende standen. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de schakelpaddles aan weerszijden van het stuurwiel. Een ander belangrijk punt van interactie tussen u en de UX 300e is de fraai afgewerkte Drive Selector. Deze dient als vervanger van de conventionele versnellingspook, ligt perfect in de hand en maakt gebruik van de modernste ‘shift-by-wire’ technologie waarmee u de transmissie instelt op Reverse, Neutral of Drive.

VEILIGHEID

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + / 5-STERREN VAN EURO-NCAP 

  De UX 300e is de veiligste auto in zijn klasse, wat onder meer tot uiting komt in een beoordeling met de maximaal haalbare vijf sterren in de strenge crashtests van Euro-NCAP. Dat is mede te danken aan het vooruitstrevende Lexus Safety System +. Dit omvat functies als een Pre-Collision System, waarmee in het donker ook voetgangers worden opgemerkt. Ook reageert het systeem bij daglicht op fietsers. Lexus Safety System + omvat onder meer Pre-Collision System met pedestrian detection, Dynamic Radar Cruise Control, Road Sign Assist, Lane Tracing Assist, Automatic High Beam, Emergency Steering Assist en Intersection Turn Assist.

 • PRE-COLLISION SYSTEM

                                                                                       Het Pre-Collision System van de UX registreert zelfs overdag voetgangers en is in staat om in het donker ook fietsers te detecteren. Dit is te danken aan een gevoeliger camera om het aantal verkeersongevallen in het donker terug te dringen. Daarnaast is het dekkingsgebied van de millimetergolf radar verbreed, waardoor het systeem nu overdag ook fietsers opmerkt. Heeft het systeem eenmaal bepaald dat de kans op een aanrijding groot is, dan treden automatisch de remmen in werking.

 • DYNAMIC RADAR CRUISE CONTROL

                                                                                       Het systeem maakt gebruik van dezelfde sensor en een camera om een veilige afstand tot een voorligger te bewaren. Komt de voorligger tot stilstand, dan remt het systeem de UX 300e ook automatisch af. Zodra de auto weer wegrijdt, trekt ook uw UX weer op. Hiermee maakt DRCC het werk voor de bestuurder gemakkelijker, met name in situaties van langzaam rijdend verkeer.

Lane Tracing Assist helpt u als bestuurder om in het midden van de rijbaan te blijven. Het systeem werkt bovendien in scherper bochten dan de voorgaande generatie. Zodra LTA bemerkt dat de UX zijn rijbaan verlaat, dan helpt het systeem de bestuurder om op koers te blijven. 

Het veiligheidsniveau in de UX 300e wordt verder verhoogd met de aanwezigheid van acht airbags. Dit zijn onder meer frontairbags voor de bestuurder en passagier, knie-airbags, zijairbags voor en achter en gordijnairbags die de volledige zijkant van de auto beslaan.

KRACHTIG DESIGN

 • BOLD DESIGN / TRIPLE-LED KOPLAMPEN

                                                                                          Een belangrijke uitdaging voor de ontwerpers van de nieuwe UX 300e was om een volledig elektrische, compacte SUV te ontwikkelen met het rijplezier en de uitstraling van het oorspronkelijke design. In die opzet is ons team glansrijk geslaagd. Vanaf de eerste aanblik is dit onmiskenbaar een UX. Van de onderscheidende Lexus-grille, de triple-LED koplampen met L-vormige dagrijverlichting in de voor Lexus kenmerkende pijlpunt en het golvende lijnen spel tot het royale interieur en de aerodynamisch gevormde wielkasten. Een elektrische auto zonder enig compromis.

 • ALUMINIUM DAJRAILS / ZONNEDAK

                                                                                          Dakrails van massief aluminium hebben een fraaie vorm die vloeiend de daklijn van de UX 300e volgt. Een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak geeft het interieur een gevoel van vrijheid, ruimte en licht. 

 • OP DE BESTUURDER GERICHTE COCKPIT / HEAD-UP DISPLAY

  Om het design tot één samenhangend geheel te maken, zochten de ontwerpers van de nieuwe UX 300e naar manieren om de traditionele grenzen tussen exterieur en interieur op te heffen. Het design van het interieur stelt de mens centraal, met een 'seat-in-control' concept waarin de bediening van alle belangrijke functies is samengebracht aan de bestuurderszijde. Belangrijke voertuiggegevens worden in kleur direct op de voorruit geprojecteerd. Via het Head-Up Display, met een formaat van 260 mm x 97,5 mm, kunt u onder meer aanwijzingen van het navigatiesysteem bekijken, alsmede instellingen van het audiosysteem en veiligheidsfuncties, zonder dat u uw ogen van de weg hoeft te halen. Voor de eerste volledig elektrische Lexus ontwikkelden we bovendien een digitaal instrumentarium met een sportieve look. Hier vindt u ook de indicator voor uw resterende actieradius en de gekozen instelling voor regeneratief remmen.

Stoelverwarming voor en achter is standard voor de Premium en Luxury uitvoeringen, en biedt maximaal comfort en ontspanning wanneer het buiten kouder wordt. De nieuwe UX 300e is uitgerust met hetzelfde driespaaks stuurwiel als de Lexus LS topsedan en biedt daarmee een zeldzame luxe voor een auto in dit segment. De grip van het stuur werd geperfectioneerd door de druk in de handpalmen van onze Takumi tijdens meerdere proefritten te meten.

De UX is als eerste Lexus beschikbaar met decoratiepanelen die zijn geïnspireerd op de nerf van Japans papier, ook wel washi genoemd. Dit materiaal wordt vaak toegepast in traditionele Japanse schuifdeuren. De zachtlederen bekleding die leverbaar is voor de stoelen van de UX, is geïnspireerd op de 'sashiko' techniek waarmee pakken voor vechtsporten als judo en kendo worden gestikt. Het stiksel is aangebracht in perfecte geometrische patronen om de stoelen nog fraaier te maken.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

 • HANDS-FREE BEDIENBARE ACHTERKLEP / FLEXIBELE BAGAGERUIMTE

  De UX 300e is leverbaar met een hands-free bedienbare achterklep om in- en uitladen gemakkelijker te maken. Met de Smart Key op zak kunt u de achterklep openen en sluiten door uw voet te bewegen onder een in de achterbumper aangebrachte sensor. De bagageruimte geeft u een royaal laadvolume van 367 liter (onder de rolcover) en voor extra flexibiliteit en grotere voorwerpen beschikt u over een 60/40 deelbare achterbank.

 • MARK LEVINSON® AUDIO

                                                                                       Met een vermogen van 915 watt staat het Mark Levinson® Premium Surround Sound System met zijn 13 luidsprekers garant voor een geluid van wereldklasse. Het ideale design was het uitgangspunt voor elk elektronisch onderdeel in het systeem, met als doel een harmonische vervorming van 0,1% of lager. Het systeem omvat een 150 W / 4 Ω 12-kanaals Klasse D versterker. Met dit ruime vermogen stuurt het systeem probleemloos grote luidsprekers aan, met als resultaat een helder, krachtig geluid.

 • LEXUS LINK MULTIMEDIA / INTEGRATIE SMARTPHONE

  Lexus Link Multimedia maakt gebruik van cloud-navigatie om regelmatig uw kaartgegevens en verkeersinformatie te kunnen updaten. Het systeem is sneller en gebruiksvriendelijker dan voorheen, met bovendien een hogere resolutie voor zowel het 8" (Lexus Link Connect met cloud-navigatie) touchscreen als het extra grote 12,3" touchscreen (Lexus Link Pro met geïntegreerde navigatie). Om uw rijbeleving zo plezierig mogelijk te maken, zijn functies als actuele verkeersinformatie en de weersverwachting beschikbaar, evenals handige zoekfuncties voor bijvoorbeeld een parkeerplaats of de dichtstbijzijnde parkeergarage. Voor nog meer praktische connectiviteit kunt u via Apple CarPlay (draadloos) en Android Auto® eenvoudig de apps op uw smartphone bedienen op het scherm in uw auto.

Welkom bij de Lexus Link app. Hier vindt u een scala aan moderne Connected Services die in dienst staan van onze unieke ‘Omotenashi’ klantbeleving. U beschikt over slimme functies die u helpen uw ritten te plannen, een parkeerplaats te vinden, een afspraak te maken met de werkplaats of zelfs uw rijstijl te verbeteren. Haal nóg meer uit uw UX en maak kennis met de volgende diensten:

 • Analyse rijgegevens: Registreert uw ritten, uw rijstijl en houdt desgewenst zakelijke ritten bij
 • Find my Car: Vindt uw Lexus op een volle parkeerplaats en begeleidt u naar uw auto
 • eCare: Beheert het onderhoud voor uw UX
 • Waarschuwingslampjes: Legt de betekenis van elk waarschuwingslampje uit
 • Car status: Informeert u wanneer u de ramen van de portieren heeft opengelaten, of de verlichting niet heeft uitgeschakeld. U kunt ook op afstand zien of u uw auto heeft afgesloten
 • Battery Guard: Houdt het laadniveau van de 12V accu van uw auto in de gaten

 

Met de snelle en gebruiksvriendelijke Lexus Link app heeft u toegang tot innovatieve diensten als: 

 • Remote laden
 • Remote airconditioning
 • Toegang tot een uitgebreid Europees netwerk van publieke laadpunten, met informatie over beschikbaarheid, laadsnelheid en prijs per kWh.

Samen met het koelsysteem voor de batterij houdt de Climate Concierge op intelligente wijze de temperatuur in het interieur van uw UX 300e op een aangenaam niveau. Behalve optimaal comfort garandeert dit ook een lager energieverbruik. Het S-Flow systeem bemerkt bijvoorbeeld of zitplaatsen al dan niet bezet zijn, en stemt de werking van de climate control daar op af. Daarnaast verspreidt het systeem negatief geladen nanoe® deeltjes in het interieur. Deze zuiveren de lucht en hebben een weldadig effect op uw haar en huid.
LEES MEER OVER ONZE PROEFRITTEN

DE BELOFTE VAN ONZE PROEFRIT

Experience Amazing met een proefrit in een Lexus. Kies het door u gewenste model, de locatie en een tijdstip waarop het u schikt, en wij zorgen voor de rest.