v11 2018 lexus ux hero

LEXUS UX

WERELDPREMIÈRE VAN DE COMPACTE URBAN CROSS-OVER

EEN NIEUWE HORIZON

De Lexus UX compacte cross-over maakt zijn debuut tijdens de Salon van Genève 2018. Met het krachtige design van een SUV en de rijeigenschappen van een hatchback geeft hij een nieuwe dimensie aan luxueuze mobiliteit voor de stad.

UX INTRODUCTIEVIDEO

2018 lexus ux key features
 • DESIGN VAN EEN SUV

  Een stijlvol en onderscheidend design en een ruimtelijk, doordacht opgezet interieur maken de UX uniek in zijn klasse.

 • WIJDE BLIK

  Het interieur combineert een op de bestuurder gerichte cockpit met een hoge zitpositie en een breed overzicht op de weg.

 • RIJEIGENSCHAPPEN VAN EEN HATCHBAK

  De UX is als eerste Lexus ontwikkeld op basis van het nieuwe wereldwijde platform (GA-C). Hij combineert het laagste zwaartepunt in zijn klasse met een uitzonderlijke torsiestijfheid, met als resultaat de plezierige, dynamische rijeigenschappen van een sportieve hatchback.

 • LUXUEUS INTERIEUR

  Het interieur van de UX is een toonbeeld van kwaliteit en het voor Lexus kenmerkende vakmanschap. Tot de mogelijke opties behoren afwerking met een materiaal dat is geïnspireerd op de vezels van Japans papier, en traditionele Sashiko lederen bekleding.

 • 2018 lexus ux portrait go beyond

  LEXUS UX

  CROSS-OVER ZONDER CONVENTIES

  Met de compleet nieuwe UX cross-over bewandelt Lexus nieuwe wegen. Hij koppelt een zelfverzekerd urban design aan onmiskenbare kracht. Dit komt onder meer tot uiting in de gewelfde flanken, met een puur en dynamisch lijnenspel.

  Aan de voorzijde valt de voor Lexus kernmerkende spindelvormige grille op met een intrigerend raster dat vanuit het middelpunt met het Lexus-logo geleidelijk van vorm verandert. De LED koplampen worden geflankeerd door pijlvormige dagrijverlichting.

  Slimme aerodynamische details zijn het bewijs van de innovatieve aanpak van het designteam van de UX. Zo is het achterlichtcluster uitgerust met een luchtgeleider die de auto bij sterke zijwind stabiel houdt, terwijl de vorm van de wielkasten bijdraagt aan een betere wegligging in bochten.

 • 2018 lexus ux portrait embrace japanese

  LEXUS UX

  GENIET VAN JAPANS VAKMANSCHAP EN DESIGN

  Voor de compleet nieuwe Lexus UX cross-over maakte ons creatieve team korte metten met de conventionele grenzen tussen exterieur- en interieurdesign.

  Dit concept is duidelijk zichtbaar vanuit de bestuurdersstoel, waar het instrumentarium optisch door de voorruit lijkt over te lopen in de motorkap. Door dit slimme detail krijgt de bestuurder een beter gevoel voor de afmetingen van zijn auto, wat manoeuvreren in de stad gemakkelijker maakt.

  Een ander voorbeeld is de door onze Takumi vervaardigde lederen ‘sashiko’ bekleding, een techniek die ook wordt gebruikt om kendo- en judopakken te verstevigen. In een van de andere beschikbare afwerkingen voor de UX is een delicaat papieren patroon zichtbaar, vergelijkbaar met dat van ‘shoji’ schuifdeuren die in veel Japanse huizen te zien zijn.

 • 2018 lexus ux portrait seek new

  LEXUS UX

  NOG MEER RIJPLEZIER

  Het chassis en de wielophanging van de UX werden volledig nieuw ontwikkeld. In combinatie met een stijve carrosserie en een laag zwaartepunt leidt dit tot een lichtvoetige cross-over die uitblinkt in rijplezier.

  Alle uitvoeringen beschikken standaard over innovatieve technologieën als de Panoramic View Monitor en een topklasse Mark Levinson® Premium Surround system. Ook het Lexus Safety System + is standaard aanwezig. Dit omvat onder meer een Pre- Collision System (PCS) dat ook voetgangers beschermt; Lane Keeping Assist (LKA) en Lane Tracing Assist (LTA) om op koers te blijven; Adaptive High-beam System (AHS) voor beter zicht in het donker en Dynamic Radar Cruise Control (ACC), dat uw rijsnelheid afstemt op die van uw voorganger.

PERSCONFERENTIE Genève

Next steps