1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

RC F

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS SPORTCOUPE BUNDELT OPWINDENDE RIJEIGENSCHAPPEN MET EEN GESPIERD DESIGN EN HOOGSTAANDE TECHNOLOGIE UIT DE WERELD VAN DE AUTOSPORT.


CO2 emissies, gecombineerde cyclus (g/km) 251
Verbruik, gecombineerde cyclus (l/100km) 10,8
Acceleratie 0-100 km/u (s) 4,5
Maximum snelheid (km/h) 270

VANAF € 86.980,00

LUXUEUZE SPORTCOUPÉ

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS SPORTCOUPE BUNDELT OPWINDENDE RIJEIGENSCHAPPEN MET EEN GESPIERD DESIGN EN HOOGSTAANDE TECHNOLOGIE UIT DE WERELD VAN DE AUTOSPORT.

De nieuwe RC F heeft alle techniek voor een sensationeel rijgedrag en is een van de meest verbluffende 2+2-sportcoupés die ooit werden gemaakt. De styling is agressief, met een door de racerij geïnspireerde aerodynamica en indrukwekkende 19" velgen van gesmeed aluminium. In het unieke interieur pakt hij uit met door de LFA geïnspireerde instrumenten.

Onder de motorkap levert de krachtigste V8-motor die Lexus ooit ontwikkelde, zijn ontzagwekkende vermogen aan de achterwielen af via een supersnel schakelende Sport Direct Shift-achttrapsautomaat. Bij het terugschakelen trakteert de RC F u tussen twee versnellingen op de verslavende sound van tussengas. Het Torque Vectoring Differential (optie) verzekert een maximale controle bij hoge snelheden.

KENMERKEN

BEKIJK DE RC F IN DETAIL

Rijden met de RC F - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De nieuwe Lexus RC F werd ontwikkeld voor puur rijplezier en is dan ook een van de meest indrukwekkende high-performance 2+2 sportcoupés ooit. De agressieve styling wordt gekenmerkt door aerodynamica uit de racesport en 19" velgen van gesmeed lichtmetaal. In het strak vormgegeven interieur vindt u een op de LFA geïnspireerd instrumentarium. Onder de motorkap schuilt de krachtigste V8 die Lexus tot nu toe ontwikkelde, deze brengt zijn imposante vermogen via een snel schakelende Sport Direct Shift (SPDS) achttraps automaat over op de achterwielen. Bij het terugschakelen wordt u onthaald op een verslavende soundtrack, met sportief 'tussengas' tijdens de schakelovergangen, terwijl een Torque Vectoring Differential (optie) ervoor zorgt dat u de auto ook bij hoge snelheden onder controle houdt.

Veiligheid in de RC F - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

Voorzien van Sports VDIM (Sports Vehicle Dynamics Integrated Management) en enorme geventileerde schijfremmen heeft de nieuwe RC F alles om u te helpen gevaar te vermijden. De Adaptive Cruise Control (optie) handhaaft een veilige afstand tussen uzelf en een voorligger (ook als die vertraagt). Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert detecteren voertuigen die u misschien zelf niet gezien hebt. Als een aanrijding waarschijnlijk lijkt, neemt het geavanceerde Pre-Crash Safety-systeem (optie) het van u over. Kan een botsing niet worden vermeden, dan wordt u beschermd door een stevige veiligheidskooi en acht airbags.

Om gevaar te helpen vermijden, is de nieuwe RC F uitgerust met Sports Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) en grote geventileerde remschijven. Tot de geavanceerde hulpsystemen horen onder meer de Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert. Is een aanrijding eenmaal onvermijdelijk geworden, dan genieten u en uw passagiers bescherming van een stevige veiligheidskooi en acht airbags.

In het interieur van de RC F - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

In de fraai afgewerkte sportstoelen met hoge rugleuning neemt u zelfs de snelste bochten met veel vertrouwen. Voor een optimale pasvorm en zijdelingse steun zijn de stoelen vervaardigd met behulp van 'integrated foaming' technologie. Het instrumentarium van de RC F is een verdere doorontwikkeling van de centraal geplaatste wijzerplaat van de LFA. Op het instrumentarium zijn een grote toerenteller, een digitale en analoge weergave van de snelheid en een Torque Vectoring Differential (optie) monitor te zien, evenals een G-kracht meter en zelfs een stopwatch. Zacht aanvoelende materialen, een elegant analoog klokje en LED-sfeerverlichting maken het indrukwekkende interieur compleet.

19” velgen van gesmeed lichtmetaal

19” VELGEN VAN GESMEED ALUMINIUM

De velgen van de RC F worden gesmeed (en niet gegoten) volgens een procedé dat de hamerslagen van een smid nabootst om stevigheid dankzij een betere structuur van het metaal te combineren met een laag gewicht.

Lederen sportstoelen

LEDEREN SPORTZETELS

De volledig nieuwe zetels met hoge rug worden gemaakt met de integraalschuim technologie van Lexus, die een aangename, goed ondersteunende pasvorm oplevert. De door de autosport geïnspireerde technologie maakt een hoger comfort en een betere zijdelingse steun mogelijk dan met klassieke bekledingsmethoden kan worden bereikt.

Blind Spot Monitor

BLIND SPOT MONITOR

Radarsensoren in de achterbumper registreren achteropkomend verkeer in andere rijbanen, dat in de buitenspiegels onzichtbaar blijft. Zodra u richting aangeeft om van rijbaan te veranderen en er rijdt een voertuig in uw dode hoek, dan verschijnt in de desbetreffende buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

8-traps Sport Direct Shift transmissie

8-TRAPS SPORT DIRECT SHIFT TRANSMISSIE

De V8-motor levert zijn vermogen aan de wielen via een sequentiële Sport Direct Shift-achttrapsautomaat met manuele schakelstand. In de manuele stand kunt u schakelen met de schakelpeddels voor bliksemsnelle sportieve prestaties. Wanneer u terugschakelt met de schakelpeddels (wat slechts 0,2 seconden in beslag neemt) is er de unieke sound van tussengas tussen twee versnellingen.

Lexus Premium Navigatie

LEXUS PREMIUM NAVIGATIE

Het scherm van 7" wordt bediend met de Touch Pad of met spraakopdrachten. Het biedt prachtige graphics in 3D en vele mogelijkheden voor de weergave van kaarten. Het systeem kan zelfs een QR-code aanmaken voor uw smartphone, die u helpt om te voet uw eindbestemming te bereiken.

LED-koplampunits

DRIEVOUDIGE LED-LICHTEN MET “L”-VORM / LEDDAGRIJLICHTEN

Drievoudige “L”-vormige LED koplampen die iets van een edelsteen hebben, gebruiken dezelfde lichtbron voor de groot- en dimlichten. Het indrukwekkende aura van de RC F wordt extra in de verf gezet met “L”- vormige dagrijlichten opgebouwd uit dikwandige leds.

Carbon Pack

CARBON PACK

Dankzij koolstofvezel technologie die ontwikkeld werd voor onze LFA-supersportauto en de IS F CCS-R-racewagen, is de RC F met “Carbon Pack” (optie) 9,5 kilogram lichter dan de standaardwagen. Onder meer het dak, de motorkap en de actieve achtervleugel zijn van koolstofvezel. Componenten van geweven koolstofvezel maken geslaagde visuele vormen mogelijk. Een exclusieve heldere vernis garandeert dan weer een uitstekende weerbestendigheid. Het Carbon Pack maakt de RC F niet alleen lichter, maar verlaagt ook zijn zwaartepunt met 3 mm. Het maakt de rijdynamiek nog beter dankzij een kleiner traagheidsmoment bij de rolbewegingen.

Lexus ‘Takumi’ vakmanschap

LEXUS ‘TAKUMI’ VAKMANSCHAP

De nieuwe RC F wordt gebouwd in onze bekroonde fabriek in Tahara door de “Takumi”-meestervaklui van Lexus. Met minstens 25 jaar ervaring is elk van hen een expert in het vinden van de kleinste onvolkomenheden. Hun verbluffende competenties kunt u concreet ervaren wanneer u voor het eerst de uiterst precieze aluminium knoppen van het audiosysteem of het prachtig gestikte leder aanraakt. De rijk glanzende lak wordt minutieus met de hand nat gepolijst om een perfecte afwerking te garanderen. Vóór de finale testrit controleren de “Takumi” met hun getrainde gehoor en een gevoelige microfoon op een strategische plaats in het interieur de motorloopeigenschappen van elke wagen in de zogenaamde “Quiet Room”.

Veiligheidskooi / 8 airbags

VEILIGHEIDSKOOI / 8 AIRBAGS

In de RC F zijn er acht airbags die zorgen voor de veiligheid van de inzittenden. De bestuurder en de voorpassagier worden beschermd door tweetraps airbags voor het hoofd, en door knie- en zijairbags. Over de volledige lengte van de flanken links en rechts zijn er gordijnairbags. Alle veiligheidsgordels zijn bovendien voorzien van gordelspanners.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met de Drive Mode Select stemt u de prestaties van de auto af op uw voorkeuren. De rijmodus ECO verlaagt de uitstoot en bespaart brandstof. Het voor elke dag bedoelde NORMAL biedt een ideaal evenwicht tussen vermogen, een laag verbruik en rijcomfort. Mag de aandrijflijn voor u nog alerter, dan kiest u de rijmodus SPORT S of SPORT S+.

LFA instrumentarium

LFA INSTRUMENTARIUM

De volledig nieuwe instrumenten van de RC F zijn een verdere evolutie van de instelbare en van de rijmodus afhankelijke interface van de LFA. Ze omvatten een grote, centrale toerenteller, die verandert volgens de rijmodus. De rijsnelheid wordt digitaal en analoog weergegeven. En er is een scherm voor het Torque Vectoring Differential (optie), net als een G-krachtmeter, meters voor de olie- en watertemperatuur, informatie over de kilometerstand en zelfs een stopwatch.

Rear Cross Traffic Alert

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

Tijdens het achteruitrijden, bijvoorbeeld op een drukke parking, controleert het Rear Cross Traffic Alert (RCTA) met behulp van de radars van de Blind Spot Monitor of er voertuigen aankomen in de slecht zichtbare zone achter de auto. Wanneer een voertuig wordt gedetecteerd, waarschuwt het RCTA u visueel in de buitenspiegels en met een zoemer.

Op de bestuurder gerichte cockpit

OP DE BESTUURDER GERICHTE COCKPIT

Dankzij de op de bestuurder gerichte cockpit van de nieuwe RC F kunt u zich perfect ontspannen en concentreren op de weg of het circuit. Achter het met groot vakmanschap afgewerkte stuurwiel stelt u de luxueuze voorzetels met tot 8 functies elektrisch in zoals u dat wilt.

Mark Levinson® Premium Audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

Het 835 W sterke Mark Levinson® Premium Surround-audiosysteem met 17 luidsprekers is exact afgestemd op de akoestiek in het interieur van de RC F. Het creëert een weergaloze 7.1-kanaals digitale thuisbioscoopervaring, nog verder verbeterd door Clari-Fi™, dat kwaliteitsverliezen als gevolg van digitale compressie naar MP3-formaat corrigeert.

Met de hand gebouwde V8

MET DE HAND GEBOUWDE V8

De ontzagwekkende 5,0 liter V8 wordt met de hand gebouwd, en vervolgens met behulp van een stethoscoop getuned. Het resultaat is een vermogen van 477 pk en een koppel van meer dan 530 Nm. De cilinderkop en alle bewegende delen zijn ontworpen om bij hoge toerentallen het maximale vermogen te verhogen. Het motorgeluid is al even indrukwekkend, dankzij geavanceerde akoestische maatregelen die tot 3.000 t.p.m zorgen voor een aangenaam sonore brom, die bij toerentellen boven 6.000 t.p.m. en bij hard accelereren aanzwelt tot een opzwepend gejank. Door toepassing van de Atkinson verbrandingscyclus onderscheidt de RC F zich bovendien met een opvallend laag brandstofverbruik.

Parking Assist Monitor

PARKING ASSIST MONITOR

Schakel de achteruitversnelling in en u krijgt op het Lexus Media Display de zone achter de auto te zien. Op het scherm worden ook geleidingslijnen weergegeven om u te helpen bij het parkeren.

Touchpad bediening

TOUCH PAD BEDIENING

De Touch Pad met Remote Touch Interface laat de inzittenden vooraan intuïtief interageren met het centrale multimediascherm van 7". De Touch Pad is ergonomisch vormgegeven en is net zo gemakkelijk te gebruiken als een smartphone of tabletcomputer.

Autosport technologie

AUTOSPORT TECHNOLOGIE

De nieuwe, met de hand gebouwde 5,0 liter V8 werd intensief getest tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring en in de Pikes Peak Hill Climb in Colorado, en vestigt een nieuwe norm voor sportieve prestaties. Deze krachtbron levert een vermogen van 477 pk en een koppel van meer dan 530 Nm, gecombineerd met een soundtrack die van een diepe grom bij 3.000 t.p.m. aanzwelt tot een imposant gehuil zodra het toerental boven 6.000 t.p.m. komt. De cilinderkop en andere bewegende delen werden ontwikkeld door Yamaha Motorsport (waar ook de V10 motoren van de LFA werden gebouwd), waarna de assemblage en de tuning plaatsvonden in de fabriek in Tahara. Voor een optimale brandstofefficiency wordt in de motor de Atkinson verbrandingscyclus toegepast.

Nieuwe wielophanging en chassis

NIEUWE WIELOPHANGING EN CHASSIS

De nieuwe RC F werd ontwikkeld en geperfectioneerd door onze meest ervaren testcoureurs, met als resultaat een werkelijk onvergetelijke rijsensatie. De superieure wendhaarheid is te danken aan de korte wielbasis en het extreem stijve chassis van de auto, dat werd geconstrueerd met behulp van de nieuwste lijm- en lastechnieken. De multilink achterwielophanging en double wishbone voorwielophanging zorgt in combinatie met aerodynamische details uit de racesport voor ongeëvenaard rijplezier. Met functies als Drive Mode Select en een Torque Vectoring Differential (optie) kunt u de RC F bovendien op uw eigen wensen afstemmen, terwijl Sports VDIM van de nieuwste generatie bijdraagt aan uw veiligheid en rijcomfort.

Voor een nog dynamischer rijgedrag controleert de Adaptive Variable Suspension (adaptieve variabele ophanging) – nu standaard op de RC F – op intelligente wijze de indrukkracht op alle vier de wielen. Dit verbetert niet alleen het rijcomfort, maar verhoogt ook de stabiliteit – vooral tijdens het nemen van bochten tegen hogere snelheid.

Sports VDIM

SPORTS VDIM

Sports VDIM (Sports Vehicle Dynamics Integrated Management) zorgt ervoor dat u vlot en veilig kunt genieten van het enorme vermogen van de RC F. Het systeem regelt de afstelling van gas, stuur en ophanging in functie van sportievere prestaties, en grijpt pas bij een hogere middelpuntvliedende kracht in. Als u er klaar voor bent om de RC F tot het uiterste te drijven, kunt u het Sports VDIM zelfs volledig uitzetten.

Torque Vectoring Differentieel

TORQUE VECTORING DIFFERENTIAL

Om nog meer rijplezier te bieden, kan de RC F uitgerust worden met een optioneel Torque Vectoring Differential (TVD, differentieel met actieve motorkoppelverdeling) met drie werkingsmodi: STANDARD, dat een goed evenwicht biedt tussen wendbaarheid en stabiliteit bij hoge snelheid, SLALOM, dat het accent legt op een snedige respons op stuurbewegingen, en TRACK, voor een consequent en stabiel bochtgedrag op het racecircuit.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER