1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

RC 300h


MAAK KENNIS MET 'S WERELDS EERSTE LUXE SPORTCOUPÉ MET EEN FULL HYBRID AANDRIJFLIJN.


DIN pk 223
CO2 emissies, gecombineerde cyclus (g/km) 113
Verbruik, gecombineerde cyclus (l/100km) 4,9
Acceleratie 0-100 km/u (s) 8,6
Maximum snelheid (km/h) 190

VANAF € 47.470,00

RC 300h

MAAK KENNIS MET 'S WERELDS EERSTE LUXE SPORTCOUPÉ MET EEN FULL HYBRID AANDRIJFLIJN.

De nieuwe RC raakt u in het hart. Dit is één van de mooiste sportcoupés ooit. Een combinatie van modern design en hoogstaand vakmanschap is een garantie voor puur rijplezier. Dankzij de Lexus Hybrid Drive onderscheidt de RC zich met een zeer directe respons, gecombineerd met een uitzonderlijke wendbaarheid. Tot de optionele uitrusting horen innovatieve technologieën als een Touch Pad en het Pre-Crash Safety systeem. Voor extra dynamiek is de nieuwe RC F SPORT Line uitgerust met Adaptive Variable Suspension, 19" lichtmetalen velgen en een F SPORT stuurwiel.

Met zijn fraai afgewerkte sportstuur in uw handen geniet u in de nieuwe Lexus RC van krachtige acceleraties en messcherpe rijeigenschappen. Deze vooruitstrevende sportcoupé werd dan ook ontwikkeld op de Nürburgring, ‘s werelds meest uitdagende circuit. Het resultaat is een ultrastijf chassis, met een van de racesport afgeleide wielophanging en de innovatieve Lexus Hybrid Drive. Deze slimme combinatie legt de lat voor puur rijplezier opnieuw hoger, zodat u verzekerd bent van een werkelijk onvergetelijke rijervaring.

RC 300h F SPORT

rc300h fsport cutout

ADEMBENEMEND DESIGN

De RC 300h F SPORT koppelt een krachtig design aan rijeigenschappen die werden fijngeslepen door het team dat ook verantwoordelijk was voor de nu al legendarische LFA supersportauto en F-label modellen zoals de RC F en GS F. Het resultaat doet uw hart sneller kloppen. Qua uiterlijk is de RC 300h F SPORT herkenbaar aan de grotere spindelvormige grille met ‘L-mesh’ rooster, ventilatiesleuven voor de remschijven en aerodynamische geleiders die zorgen voor extra neerwaartse kracht.

In het sportieve interieur voelt u zich volledig verbonden met uw F SPORT. De met de hand afgewerkte sportstoelen omarmen uw hele bovenlichaam, van heup tot schouder. Daarbij geven het ergonomisch gevormde sportstuur en de aluminium pedalen u sublieme feedback, zodat u maximaal van elke rit kunt genieten.

KENMERKEN

BEKIJK DE RC 300h IN DETAIL

Rijden met de RC 300h - Highlights

RIJDEN MET DE RC 300h - HIGHLIGHTS

De nieuwe Lexus RC werd ontwikkeld op de loodzware Nürburgring - door de ‘Master Drivers’ die hier ook de LFA supersportauto perfectioneerden - en onderscheidt zich dan ook met een uitgebalanceerd rijgedrag. De superieure wendbaarheid is te danken aan de korte wielbasis en het extreem stijve chassis van de auto, dat werd geconstrueerd met behulp van de nieuwste lijm- en lastechnieken. De multilink achterwielophanging en double wishbone voorwielophanging zorgen in combinatie met aerodynamische details uit de racesport voor ongeëvenaard rijplezier. Met functies als Drive Mode Select kunt u de Lexus RC bovendien op uw eigen wensen afstemmen, terwijl VDIM van de nieuwste generatie bijdraagt aan uw veiligheid en rijcomfort.

Het interieur van de RC 300h - Highlights

HET INTERIEUR VAN DE RC 300h - HIGHLIGHTS

Geniet van de met elegant leder afgewerkte sportstoelen waarin u zich één voelt met deze bijzondere nieuwe Lexus. De Lexus RC wordt gebouwd in onze veelgeprezen fabriek in het Japanse Tahara, en is een toonbeeld van traditioneel Japans vakmanschap. Een treffend voorbeeld daarvan is het ‘Shimamoku’ houtfineer dat met de hand uiterst zorgvuldig werd afgewerkt door de specialisten van de piano-afdeling van Yamaha. De zachte bekleding, een fraai analoog klokje in het dashboard en LED sfeerverlichting geven het interieur een luxueuze ambiance, terwijl de 60:40 deelbare achterbank deze coupé tegelijkertijd heel praktisch maakt.

Veiligheid in de RC 300h - Highlights

VEILIGHEID IN DE RC 300h - HIGHLIGHTS

Met Vehicle Dynamics Integrated Management en krachtige geventileerde schijfremmen is de nieuwe RC gemaakt om u te helpen gevaar te vermijden. Een systeem als Pre-Crash Safety ondersteunt uw persoonlijke rijstijl door met behulp van microgolfradar obstakels in uw rijbaan te detecteren. Waar nodig acitiveert het systeem de remmen en spant het preventief de veiligheidsgordels aan. Raakt u desondanks toch betrokken bij een aanrijding, dan is het fijn om te weten dat u en uw passagiers beschermd worden door een stevige veiligheidskooi en 8 airbags.

Full Hybrid

FULL HYBRID

De hybride aandrijflijn van de RC 300h vormt een intelligente combinatie van een 2,5 liter benzinemotor en een krachtige elektromotor. Dankzij D-4S directe injectie en dual VVT-i klepsturing is deze efficiënte 4-cilinder krachtbron uitermate zuinig. Het brandstofverbruik en de emissies worden nog eens extra gereduceerd door de aanwezigheid van Start/Stop technologieën en uitlaatgasrecirculatie.

Sportieve rijhouding

SPORTIEVE RIJHOUDING

Dankzij de lage zitpositie voelt u exact hoe de auto reageert op het wegoppervlak en op uw stuurbewegingen.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met de Drive Mode Select stemt u de prestaties van de auto af op uw voorkeuren. De rijmodus ECO verlaagt de uitstoot en bespaart brandstof. Het voor elke dag bedoelde NORMAL biedt een ideaal evenwicht tussen vermogen, een laag verbruik en rijcomfort. Mag de aandrijflijn voor u nog alerter, dan kiest u de rijmodus SPORT S of SPORT S+.

Lederen stuurwiel met stuurverwarming

LEDEREN STUURWIEL MET STUURVERWARMING

Het fraaie, met leder afgewerkte stuurwiel is ergonomisch gevormd, met een middendeel dat comfortabel in de hand ligt. Het stuurwiel is voorzien van bedieningsknoppen voor functies als audio, telefoon en het multi-informatie display. Voor extra comfort en gebruiksgemak kunt u ook kiezen voor stuurverwarming.

Achterwielophanging

ACHTERWIELOPHANGING

De rechtuitstabiliteit en stabiliteit in bochten worden geregeld door de multilink achterwielophanging zoals die eerst werd toegepast bij de veelgeprezen Lexus GS. Deze constructie combineert componenten van staal met gesmeed aluminium met een hoge treksterkte, met als resultaat een laag gewicht en trillingsvrij rijcomfort.

Geavanceerde aerodynamica

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

De nieuwe RC heeft uitstekende aerodynamische eigenschappen, die te danken zijn aan details als een vrijwel geheel vlak afgewerkte onderzijde en kleine luchtgeleiders op de voorste raamstijlen. Deze luchtgeleiders werden voor het eerst toegepast in de Formule 1, waar ze de lucht dichter langs de carrosserie geleiden, en daarmee de luchtweerstand verlagen.

60:40 Flexibiliteit

60:40 FLEXIBILITEIT

De RC beschikt standaard over een praktische, 60:40 deelbare achterbank. Klapt u de achterbank volledig omlaag, dan ontstaat er ruimte om grotere voorwerpen mee te nemen. Hiermee beschikt u over het gebruiksgemak van een ruime stationwagen, gecombineerd met de elegantie en het rijplezier van een sportcoupé.

Lexus Premium Navigatie

LEXUS PREMIUM NAVIGATIE

Lexus Premium Navigatie biedt duidelijke 3D graphics en diverse mogelijkheden voor de weergave van plattegronden. U bedient het systeem via Remote Touch of met gesproken commando’s. Het systeem genereert zelfs een QR-code voor uw smartphone, wanneer u het laatste stukje bestemming te voet aflegt.

Mark Levinson® Audio

MARK LEVINSON® AUDIO

Het Mark Levinson® Premium Surround System is met zijn 17 luidsprekers afgestemd op de akoestische eigenschappen van het interieur. Dit hoogstaande audiosysteem staat garant voor een ongeëvenaarde 7.1-kanaals home theatre geluidskwaliteit die nog eens verbeterd wordt door Clari-Fi™, een functie die het geluid herstelt dat verloren gaat bij het comprimeren naar MP3.

Takumi vakmanschap

TAKUMI VAKMANSCHAP

De nieuwe RC wordt door onze ‘Takumi’ vakmensen gebouwd in de veelgeprezen fabriek in Tahara. Elk van deze vakmensen heeft minimaal 25 jaar ervaring en is een expert om zelfs de kleinste imperfecties op te sporen. Zelf beleeft u hun kunnen wanneer u de met veel precisie vervaardigde aluminium audioknoppen of de fraai gestikte lederen bekleding aanraakt. De glanzende lak is het resultaat van een intensief proces, waarbij elke laklaag voor een perfect resultaat met de hand wordt geschuurd. Voor de laatste proefrit controleren onze ‘Takumi’ elke auto in een ‘quiet room’, waarbij ze hun geoefende oor combineren met een gevoelige microfoon die op een strategische plek in het interieur is geplaatst.

Automatic High Beam

AUTOMATIC HIGH BEAM

In het donker maakt Automatic High Beam gebruik van een achter de achteruitkijkspiegel gemonteerde camera om tegemoetkomend verkeer te detecteren, en automatisch het dim- of grootlicht in te schakelen. Hiermee voorkomt u dat u uw medeweggebruikers per ongeluk verblindt en kunt u zich beter concentreren op de weg.

8 airbags

8 AIRBAGS

Behalve door een extreem robuuste veiligheidskooi worden u en uw passagiers in de RC beschermd door 8 airbags. De bestuurder en voorpassagiers genieten berscherming van 2-fase frontairbags, alsmede knie- en zijairbags. Gordijnairbags beslaan de volledige lengte van het interieur. Daarnaast worden alle veiligheidsgordels standaard uitgerust met gordelspanners.

Pop Up Motorkap

POP UP MOTORKAP

De nieuwe RC is uitgerust met een energie-absorberende pop-up motorkap. Deze wordt geactiveerd door sensoren in de voorbumper en treedt in werking wanneer u onverhoopt een voetganger aanrijdt. Op dat moment komt de motorkap iets omhoog, zodat er meer ruimte ontstaat tussen de motorkap en de onderliggende, harde componenten van de motor. De kans op letsel bij de voetganger wordt zo drastisch gereduceerd.

Smart entry

SMART ENTRY

Wanneer u op de RC afloopt met de sleutel in uw jas of tas, wordt u welkom geheten door subtiele verlichting in de portiergrepen. In de fraai gevormde portiergrepen zijn voor het eerst geen sleutelgaten aangebracht.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

rc300h quote 200x200 white

WE HEBBEN EEN PRACHTIGE SPORTCOUPÉ ONTWORPEN, MET DE VOOR JAPAN KENMERKENDE ‘OMOTENASHI’ GASTVRIJHEID IN HET INTERIEUR.

Junichi Furuyama, hoofdingenieur

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER