DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES
EEN WERELDSE TRANSFORMATIE

INTRODUCTIE VAN DE ES

Na zes succesvolle generaties in het segment van de middenklasse sedans toont Lexus met de nieuwe, zevende generatie van de ES nog meer ambitie.

Traditionele kopers zullen merken dat de nieuwe ES ruimer, stiller en veiliger is dan ooit. Tegelijkertijd zal een nieuwe generatie klanten kennismaken met een sedan die zich onderscheidt met een voor dit segment ongekend niveau van prestaties, veiligheidstechnologie en vakmanschap.

De range bestaat uit de ES 300h, die vanaf december 2018 leverbaar is. De ES 300h beschikt over een nieuwe hybride aandrijflijn die zichzelf oplaadt.

2019 lexus es key features
 • DYNAMISCH POTENTIEEL

  De nieuwe ES borduurt voort op een reeds uitstekende reputatie ten aanzien van comfort, verfijning en hoogstaande luxe. Dat is mede te danken aan een nieuw ontwikkeld chassis dat de basis vormt voor een meer dynamisch design van het exterieur, gecombineerd met nog betere rijprestaties.

 • COMPLEET NIEUW WERELDPLATFORM

  De nieuwe Lexus ES is ontwikkeld op het compleet nieuwe Global Architecture – K (GA-K) platform. Daarmee is de auto langer, lager en breder dan zijn voorganger. De langere wielbasis maakt het mogelijk om de wielen meer richting de hoeken van de auto te plaatsen, met zowel voor als achter een grotere spoorbreedte.

 • INTRODUCTIE VAN DE ES F SPORT

  Onderdeel van de range van de nieuwe ES is voor het eerst ook een F SPORT uitvoering. Deze onderscheidt zich met een aantal extra details, zoals een zwart raster op de achterklep, in een patroon dat aansluit bij de uitsnedes aan de voorzijde van de auto, een achterspoiler, F SPORT badges en een donkere onderspoiler die het design van de 19" velgen benadrukt. De velgen zijn bovendien vergelijkbaar met die van de Lexus LC Coupé. Voor de ES F SPORT zijn tot slot twee exclusieve lakkleuren beschikbaar - Heat Blue en F White.

 • 2019 lexus es exterior

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  EXTERIEUR

  De nieuwe ES is ontwikkeld op het compleet nieuwe Global Architecture – K (GA-K) platform. Dit gaf Lexus de kans om de grenzen van design in het premium middensegment op te zoeken. Het design heeft een onderscheidend silhouet met een scherp aflopende daklijn, waardoor een even dynamische als vloeiende vorm ontstaat. De achterzijde heeft een strakke en scherpgesneden uitstraling, met LED achterlichten die rond de spatborden lopen om de auto uit alle hoeken een homogene styling te geven. Het beschikbare kleurenpalet telt 12 kleuren, met de tinten beige en groen als nieuwe kleuren.

 • 2019 lexus es interior

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  INTERIEUR

  Voor de look en feel van de ES namen Chief Designer Yasuo Kajino en zijn team het interieur van de Lexus Future Interior Concept als uitgangspunt. Hiermee combineert Lexus een op de bestuurder gerichte cockpit met een ruim en comfortabel zitgedeelte voor de voorpassagier. Een optioneel navigatiesysteem met een uitgebreide reeks van online diensten zorgt voor moderne connectiviteit. Het navigatiesysteem omvat een 12,3 inch multimedia display en een tweede generatie van de Remote Touch bedieningsinterface. Deze beschikt over spraaksturing, gecombineerd met een mobiele assistent waarmee de bestuurder volledig handsfree zijn smartphone kan bedienen.

 • 2019 lexus es performance

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  PRESTATIES

  Volgens Chief Engineer Yasuhiro Sakakibara is deze nieuwe generatie van de ES ontwikkeld met oog op een significant hoger prestatiepotentieel dan al zijn voorgangers. Het technische team dat verantwoordelijk was voor het chassis heeft dan ook gezocht naar een aangenaam voorspelbaar weggedrag, gecombineerd met een snelle respons op elke actie van de bestuurder. "We willen dat elk type bestuurder achter het stuur van de ES een gevoel van volledige controle heeft", aldus Yoshiaki Ito, testrijder voor de ES. "Dat vraagt om een comfortniveau dat verder gaat dan alleen soepele rijeigenschappen.”

 • 2019 lexus es hybrid petrol

  DE COMPLEET NIEUWE LEXUS ES

  ZELFOPLADEND HYBRIDESYSTEEM

  De ES 300h – die in West- en Midden-Europa op de markt komt - is uitgerust met een nieuwe, zelfopladende hybride aandrijflijn van de vierde generatie. Deze aandrijflijn staat garant voor een uitzonderlijke brandstofefficiency, aansprekende prestaties en zeer lage emissies voor een auto in dit segment.

Next steps