2021 lexus nx phev hero

COMPLEET NIEUWE AANDRIJFLIJNEN

PLUG-IN HYBRIDE

Onze nieuwe Lexus Plug-in Hybrid technologie combineert krachtige hybride prestaties met de voordelen van een uitstekend rijdende elektrische auto (EV). Hiermee bent u zowel in de hybride als in de EV rijmodus verzekerd van uitzonderlijk rijcomfort, een volledig elektrische actieradius en maximale vrijheid wanneer opladen even niet mogelijk is.

MILIEUBEWUSTE MOBILITEIT

WAT IS EEN LEXUS PLUG-IN HYBRIDE?

Een Lexus Plug-in Hybride beschikt over twee krachtbronnen: een soepele benzinemotor en een grote lithium-ion batterij om de elektromotor/dynamo aan te drijven. Met een volledig opgeladen batterij heeft een Lexus Plug-in Hybride een volledig elektrische actieradius van ruim 64 kilometer. Is de batterij eenmaal leeg, dan schakelt de aandrijflijn over naar de efficiënte Hybride modus.

EV-
MODUS

EV-MODUS

In de EV rijmodus maakt uw hybride Lexus maximaal gebruik van de batterij, zodat u afstanden van ruim 64 kilometer volledig elektrisch kunt afleggen. Dankzij een geavanceerde lithium-ion batterij met een vermogen van 18,1 kWh, rijdt u vrijwel geruisloos en volledig emissievrij met snelheden tot 135 km/u.

AUTOMATISCHE EV/
HYBRIDE MODUS

AUTOMATISCHE EV/HYBRIDE MODUS

Afhankelijk van hoe hard u het gaspedaal intrapt, wordt in de automatische EV/Hybride modus automatisch de benzinemotor ingeschakeld voor een krachtige tussentijdse acceleratie wanneer de situatie daar om vraagt. Zo accelereert u in slechts iets meer dan 6 seconden van 0 tot 100 km/u.

MODULE
DE COMMANDE DE PUISSANCE (PCU)

MODULE DE COMMANDE DE PUISSANCE (PCU)

De nieuwe PCU is afgestemd op de hoge capaciteit van de lithium-ion batterij. Met de DC/DC omvormer onder de achterbank is een extra omvormer toegevoegd, met compacte afmetingen en een hoger vermogen. De elektrische circuits die nodig zijn voor aansturing van de hybride aandrijflijn bevinden zich in een constructie met acht lagen boven de transaxle, om de motorkap zo laag mogelijk te houden.

    2021 lexus 800b tease subscribe banner

BELEEF ELK MOMENT MEER

MELD U AAN VOOR DE NIEUWBRIEF OVER DE NIEUWE LEXUS NX

EENVOUDIG OPLADEN

Een plug-in hybride kan de lithium-ion batterij opladen met een laadkabel die wordt aangesloten op een externe energiebron. Hoewel de nieuwe Lexus NX 450h+ kan worden aangesloten op een conventioneel stopcontact, wordt aangeraden om gebruik te maken van een Lexus Wallbox om sneller te kunnen laden.

PRISE
DOMESTIQUE

PRISE DOMESTIQUE

De nieuwe Lexus NX 450h+ kan snel en eenvoudig worden aangesloten op een standaard stopcontact. De nieuwe Lexus NX 450h+ is uitgerust met een zeer efficiënt laadsysteem met een vermogen van 3,3 kW.

LEXUS
WALLBOX

LEXUS WALLBOX

Een Lexus Wallbox wordt aangeraden om optimaal te kunnen laden. Dit compacte laadstation met een laadvermogen van 22 kW is de perfecte oplossing voor binnen en buiten. U laadt er uw elektrische auto mee op, of uw NX 450h+ plug-in hybride die via de boordlader met 6,6 kW kan worden bijgeladen. Voor extra controle is de 22 kW Connected Wallbox voorzien van Smart Charging met LAN, WiFi en optioneel ook LTE.

    Parallax Image 1 Pioneers in Electrified

COMPLEET NIEUWE AANDRIJFLIJN

PIONIERS IN ELECTRISCHE MOBILITEIT

De nieuwe Lexus NX 450h+ Plug-In Hybrid stoelt op meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van elektrificatie. Innovaties zoals de Lexus hybride technologie van de vierde generatie, de hybride transaxle, systemen voor batterijmanagement en Power Control Units zijn uitgegroeid tot de norm voor een toekomst met volledig elektrische mobiliteit.

    Parallax Image 2 Protecting the Planet

COMPLEET NIEUWE AANDRIJFLIJN

DE PLANEET BESCHERMEN

Wij zijn ervan overtuigd dat de elektrificatie van onze mobiliteit cruciaal is om het broeikaseffect tegen te gaan. Mede daarom hebben we onszelf als bedrijf ten doel gesteld om voor 2050 volledig emissievrij te zijn. Sinds de introductie van de RX 400h, 's werelds eerste geëlektrificeerde model in het premium segment, heeft Lexus voorop gelopen in de ontwikkeling en het stimuleren van het gebruik van milieubewuste hybrides. Maar we willen niet alleen de emissies van onze auto's terugdringen. Ons voornemen is om onze fabrieken voor 2050 volledig emissievrij te hebben gemaakt, met bovendien een minimaal verbruik van water.

    Parallax Image 3 Reducing Costs

COMPLEET NIEUWE AANDRIJFLIJN

KOSTEN VERLAGEN

U kunt uw auto thuis opladen, of gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van laadpunten in Europa. Zo kunt u zonder brandstof te verbruiken rijden totdat de accu leeg is, zonder schadelijke emissies en met een significante besparing op uw brandstofkosten.

BELEEF ELK MOMENT MEER

BELEEF DE NIEUWE NX

Bekijkt u zelf de compleet nieuwe Lexus NX, met onze unieke experience waarin u zelf de reis kiest die u het meest aanspreekt.