1. New Cars
  2. RX
  3. All New RX
  4. Reassuring Safety

RX KENMERKEN

GERUSTSTELLENDE VEILIGHEID

RX KENMERKEN

LEXUS SAFETY SYSTEM +

De RX is uitgerust met de geavanceerde actieve veiligheids- en hulpsystemen van de derde, nieuwste generatie van het Lexus Safety System +. Behalve enkele verbeterde functies werden ook nieuwe functies toegevoegd, met als voordeel onder meer een grotere capaciteit om preventief te reageren op mogelijk gevaar.
RX KENMERKEN

FUNCTIES DERDE GENERATIE

De Driver Monitor houdt in de gaten of de bestuurder tekenen van vermoeidheid vertoont, of anderszins is afgeleid. Deze nieuwe functie maakt gebruik van een camera bij het stuurwiel. Daarnaast maakt Proactive Driving Assist gebruik van de camera aan de voorzijde om de hoek van een bocht te kunnen bepalen, en op basis daarvan de mate van stuurbekrachtiging aan te passen bij het naderen van een bocht.
RX KENMERKEN

ONGEVALLEN VERMIJDEN

Het verbeterde Lexus Pre-Collision System stelt de bestuurder in staat om meer potentiële aanrijdingen te vermijden. Wanneer u op een kruising links - of rechts afslaat, herkent het systeem ook vroegtijdig tegenliggers en overstekende voetgangers.
RX KENMERKEN

DISTANCE CONTROL

Dynamic Radar Cruise Control bewaart automatisch een veilige afstand tot de auto voor u. De functie herkent situaties waarin een andere auto plotseling voor u invoegt. In samenwerking met Lane Trace Assist helpt het systeem u om in bochten een meer natuurlijke lijn aan te houden.
RX KENMERKEN

ROAD SIGN ASSIST

Het verbeterde Road Sign Assist (RSA) herkent verkeersborden en toont informatie voor de bestuurder via het multi-information display. Wanneer de functie wordt gekoppeld aan Dynamic Radar Cruise Control, kan de rijsnelheid van de auto ook worden aangepast aan de plaatselijk geldende maximum snelheid.