1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Multimedia & Safety

NAADLOZE MULTIMEDIA EN PREMIUM INFOTAINMENT

De LBX is uitgerust met het nieuwste Lexus Link Connect systeem, bediend via een 9,8-inch touchscreen. Het systeem biedt cloudgebaseerde navigatie, optimaliseert reisplanning met real-time informatie over verkeersgebeurtenissen en vertragingen. Verdere gemak wordt geboden door de "Hey Lexus" boordassistent die reageert op spraakopdrachten van zowel de bestuurder als de passagier aan de voorstoel.

Smartphone-integratie is mogelijk via draadloze of bedrade verbindingen voor Apple CarPlay, of een bedrade verbinding voor Android Auto. Een optionele digitale sleutel biedt nog meer gemak. Compatibel met zowel Apple- als Android-smartphones, stelt dit eigenaren in staat om hun smartphone te gebruiken om hun auto te ontgrendelen en te starten zonder dat ze hun telefoon uit hun zak of tas hoeven te halen. Het hebben van de telefoon bij zich is voldoende. Ze kunnen de digitale sleutel ook delen wanneer andere mensen toegang tot of gebruik van het voertuig nodig hebben.

Net als de nieuwste Lexus-modellen biedt de LBX naadloze over-the-air software-updates voor zijn multimedia- en veiligheidssystemen, zodat eigenaren kunnen profiteren van upgrades zonder een bezoek aan een Lexus-werkplaats te hoeven regelen.

Mark Levinson, de exclusieve audiopartner van Lexus, heeft  het optionele premium audiosysteem voor de auto ontworpen en beschikt over een reeks van 13 optimaal gepositioneerde luidsprekers. Ze bevatten een subwoofer die is geïntegreerd in de achterklep, waardoor er geen ruimte verloren gaat in de laadruimte.

INTELLIGENTE VEILIGHEID EN RIJONDERSTEUNING

De LBX profiteert van de uitgebreide veiligheids- en rijondersteunende voorzieningen van de nieuwste generatie Lexus Safety System +. Dit voorziet de auto van meerdere systemen om ongevalrisico's te detecteren, de bestuurder te waarschuwen en indien nodig automatisch stuur-, rem- en aandrijfkrachtregeling te bieden om een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te verminderen. Belangrijke elementen zijn onder andere een Pre-Collision System met Intersection Turn Assist, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist/Lane Keep Assist en Road Sign Assist. Extra functies die veiliger rijden en manoeuvreren ondersteunen en de belasting voor de bestuurder verminderen, zijn onder andere Lexus' e-latch elektrische deuropeningsysteem met Safe Exit Assist, een bestuurdersmonitor, intelligente parkeersensoren met automatisch remmen, Rear Cross Traffic Alert en een Blind Spot Monitor.

Een uitgebreide veiligheidsoptie is optioneel beschikbaar en introduceert functies zoals een Front Cross Traffic Alert-systeem en een Panoramic View Monitor. Een optie voor remote parkeren kan alle stress uit het manoeuvreren van de auto in een krappe ruimte halen; het stelt de bestuurder zelfs in staat om hun voertuig op afstand te parkeren met behulp van hun smartphone.

De bestuurder heeft beter zicht bij slechte weersomstandigheden met een nieuwe natte-arm-ruitenwisser, zoals eerder te zien was op de modellen LC en LS van Lexus. Dit verdeelt ruitenwisservloeistof vanuit de wisser zelf, waardoor een grondiger en onmiddellijkere reinigingsprestatie van de voorruit wordt verkregen.