1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

OORSPRONG

Kort nadat Lexus zijn nieuwe luxury limousine – de Lexus LS – onthuld heeft, presenteert het opnieuw een topmodel, maar dit keer een die het water op kan. De Lexus Sport Yacht is een premium, high-performance yacht met de power van twee 5,0-liter Lexus V8’s, bekend uit de Lexus RC F, GS F en LC 500. Het Lexus Sport Yacht is vandaag in Miami Beach onthuld door Lexus Chief Branding Officer Akio Toyoda, die hoogstpersoonlijk groen licht gaf voor de ontwikkeling ervan.

Akio Toyoda werd geïnspireerd door de kracht van raceboten en de wendbaarheid en stabiliteit van het geavanceerde design van de romp. Hij zag direct de potentie van wat een ‘high-class’ speedboot voor Lexus en de Lexus lifestyle zou kunnen betekenen. Het resultaat? Het Lexus Sport Yacht; een premium speedboot met plaats voor acht personen. Akio Toyoda zelf onthulde de 12,7 meter lange ‘one-off-a-kind’ op Di Lido Island in Biscayne Bay, Miami Beach, Florida.

UITDAGENDE CREATIVITEIT

“Het concept van een Lexus speedboot gaf ons de mogelijkheid het Lexus design toe te passen in de maritieme wereld”, zegt Yoshihiro Sawa, Executive Vice President van Lexus International. “Een heel fascinerende uitdaging voor het Lexus Design Centre.

En die challenge gaf ons een enorme boost creatieve energie. We kunnen hiermee onze grenzen verleggen naar een wereld buiten de automotive industrie.”

HANDWERK CFRP-CONSTRUCTIE

Lexus’ eerste performance yacht ooit bestaat deels uit met de hand bewerkt Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). Dit met koolstofvezel versterkte kunststof paste Lexus al toe op de supersportauto LFA.

Het megasterke CFRP wordt gebruikt voor raceauto’s en ’s werelds allersnelste zeilboten, high performance vliegtuigen, topracefietsen en -ski’s.

Door de unieke CFRP-constructie is het Lexus Sport Yacht bijna 1.000 kilogram lichter dan vergelijkbare speedboten van Fiberglass Reinforced Plastic (FRP).

De onderzijde is dusdanig verfijnd en glad vormgegeven dat het zo min mogelijk weerstand biedt, maar wel zoveel mogelijk stabiliteit.

De Sport Yacht van Lexus wordt aangedreven door twee exemplaren van de 5,0-liter V8-benzinemotor uit de Lexus modellen RC F, GS F en LC 500.

Met een vermogen van 351 kW/477 pk is dit de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde.

De in totaal 16 cilinders leveren een gecombineerd vermogen van 897 pk/660 kW. Ze geven het Lexus Sport Yacht een topsnelheid van 43 knopen; bijna 80 kilometer per uur.

SPECIFICATIES

BASISSPECIFICATIES

Lengte: 12.7 m
Breedte: 3.86 m
Passagiers: 8 personen
Motoren: Twin Highperformance V8 gecombineerd vermogen 897 pk/ 660 kW
Topsnelheid: 43 knopen

WELDADIG INTERIEUR

Passagiers worden verwelkomd door zacht aanvoelend leder en stijlvolle houten en glazen accenten. Een uitnodigende sofa voor zes personen, een multifunctionele tafel en airconditioning zorgen voor een uiterst prettige ambiance. De passagiers beschikken over 4G wifi en kunnen ze zich vermaken met een geïntegreerd audio- en video-entertainmentsysteem van het gerenommeerde Videoworks uit Italië.

Door de digitale versterker van het befaamde Mark Levinson® is het geluid bovendien kraakhelder. Dit alles is te bedienen via een super geavanceerde ‘ceiling panel’.

Voor meer informatie, ga naar www.marquisyachts.com of www.carveryachts.com.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER