1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

TERUG NAAR ARTIKELEN

‘YET’ IS CREATIEVE MUZE VOOR LEXUS DESIGN AWARD 2017

INSCHRIJVING GEOPEND

Lexus heeft de inschrijving geopend voor de Lexus Design Award 2017. Na de eerste editie in 2013 viert Lexus nu het eerste lustrum van deze internationale verkiezing, met als doel het stimuleren van ideeën voor een betere toekomst. Met de Award ondersteunt Lexus aanstormende designers en kunstenaars over de hele wereld.

Het creatieve thema voor de Lexus Design Award 2017 is ‘Yet’.

“De Yet filosofie geeft ons bij Lexus het lef om elementen te combineren die in eerste instantie onverenigbaar lijken – zoals superieur rijcomfort en opwindende dynamiek. Daarmee sluiten we geen compromissen. In plaats daarvan streven we naar harmonie en de synergie die onverwachte, maar veelbelovende nieuwe mogelijkheden biedt. Op die manier gebruiken we Yet als katalysator voor baanbrekende innovaties, als vonk die een explosie van creativiteit teweeg brengt. Die gedachte stimuleert ons om grenzen te verkennen ten aanzien van design en technologie die de basis vormt voor de mobiliteit van morgen”, aldus Yoshihiro Sawa, Executive Vice-President van Lexus International.

Deelnemers kunnen inschrijven met innovatieve designs en originele interpretaties van de essentie van het thema ‘Yet’.

Voor de verkiezing van de Lexus Design Award 2017 wordt een keuze gemaakt uit 12 finalisten, die hun werk mogen tonen tijdens de Milan Design Week 2017. Vier van de 12 finalisten krijgen de kans hun design uit te werken tot een prototype, onder begeleiding van vooraanstaande designers. Het maximale budget per prototype bedraagt 3 miljoen Yen (€ 26.500, red.) De finalisten zullen hun prototypes presenteren in de experimentele ruimte van de Lexus Milan Design Week. Na beoordeling van de 4 prototypes kiest een internationale jury een winnaar, die de mogelijkheid wordt geboden om zijn prototype door te ontwikkelen tot een productiemodel.

Winnaars van voorgaande edities van de Lexus Design Award hebben hun kans gepakt om hun talent aan de wereld te laten zien. Zo kregen Emanuela Corti and Ivan Parati, winnaars in 2015, bij tentoonstellingen in Tokio en Moskou veel belangstelling voor hun Sense-Wear. De winnaar van 2016, AGAR PLASTICITY van designteam AMAM, ontving eveneens verschillende uitnodigingen voor tentoonstellingen over de hele wereld. Op deze wijze profiteren winnaars van de Lexus Design Award van de wereldwijde publiciteit en het potentieel van samenwerkingsprojecten in zowel de publieke als private sector. Het is voor Lexus een buitengewone eer om aanstormend creatief talent op deze manier een podium te bieden. Ook dit jaar biedt de internationale verkiezing voor de Lexus Design Awards weer nieuwe kansen voor internationale designers.

Inschrijven voor de Lexus Design Award 2017 kan van 10 augustus tot en met 16 oktober. De 12 finalisten worden begin 2017 bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie op LexusDesignAward.com

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER