1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

TERUG NAAR ARTIKELEN

LEXUS KONDIGT TENTOONSTELLING VOOR SALONE DEL MOBILE 2017 AAN IN SAMENWERKING MET NERI OXMAN

2017 Lexus Milan Design Week Neri Portrait

Lexus International kondigde vandaag zijn 'YET'-tentoonstelling aan in het kader van de Designweek van Milaan 2017, 's werelds grootste designtentoonstelling, beter bekend als Salone Del Mobile. De Lexus-tentoonstelling vindt van 4 tot 9 april plaats in de La Triennale di Milano, het Design- en Kunstmuseum in Parco Sempione dat wordt beschouwd als het centrum van de Designweek van Milaan.

Al sinds 2005 is Lexus aanwezig op de Milan Design Week om er zijn jarenlange passie voor design en innovatie in de verf te zetten. Dit jaar werkte Lexus samen met architect, designer en professor Neri Oxman van het MIT Media Lab en haar onderzoeks- en designteam, The Mediated Matter Group. Oxman, een befaamde, creatieve pionier die aan de top van de architectuur- en designwereld staat, is bekend om haar designinnovaties geïnspireerd en gebaseerd op de natuur. Oxmans visie om de ‘natuur’ te harmoniseren met de schijnaar tegengestelde ‘technologie’ sluit perfect aan bij de ‘YET’-filosofie (letterlijk: en toch) van Lexus.

Die filosofie zet Lexus ertoe aan om de grenzen van de creativiteit te verleggen door op het eerste gezicht tegenstrijdige facetten met elkaar te combineren. “Don’t compromise, harmonize”, met andere woorden. De synergie die daaruit voortvloeit, ligt aan de basis van nieuwe doorbraken en onthult onverwachte mogelijkheden.

Yoshihiro Sawa, Executive Vice President van Lexus International, geeft tekst en uitleg: “Door onszelf tot het uiterste te drijven om op het eerste gezicht onverenigbare elementen te combineren, kunnen we ons creatieve potentieel aanspreken en grenzen verleggen op het gebied van design en technologie.”

Lexus en het team van Oxman delen een sterk engagement om de wereld beter te maken dankzij innovatieve designs en materialen. Voor het evenement van Lexus zullen Oxman en haar Mediated Matter Group de ‘YET’-filosofie tot uiting brengen in een multidimensionale installatie die de bezoeker onderdompelt in een spel van licht en schaduw, dat werd gecreëerd met nieuwe technologie ontwikkeld door het team.

2017 Lexus Design Awards Milan Design Week Finalists Announcement

Om deze immersieve en adembenemende ervaring compleet te maken, zal Lexus ook werken van de twaalf finalisten van de Lexus Design Award tentoonstellen als prototypes en displays die aangeven hoe zij de YET-filosofie op een originele en innovatieve manier zouden toepassen. Lexus benadrukt ook zijn passionele engagement op het gebied van design met een visueel meeslepende en inventieve retrospectieve van Lexus’ eerdere deelnames aan de Designweek van Milaan.

OVERZICHT TENTOONSTELLING

Titel evenement

YET

Looptijd

4 – 9 april 10.00-20.00 uur (Perspreview: 3 april, 10:00-18:00 uur)

Locatie

La Triennale di Milano, Viale Alemagna 6, Milaan, Italië

Thema

YET

Stukken

  • “YET”, gecreëerd door de designer in kwestie
  • de twaalf designs van de finalisten van de Lexus Design Award 2017 (vier prototypes en acht displays)
  • retrospectieve van Lexus’ deelnames aan de Milan Design Week sinds 2005

Organisator

Lexus International

OVER NERI OXMAN EN DE MEDIATED MATTER GROUP

Als architect, designer, uitvinder en hoogleraar aan het MIT Media Lab werpt Oxman zich op als een pionier van de Materiaalecologie, die berekeningen, productie, het milieu en het materiaal zelf als onlosmakelijke dimensies van design beschouwt. Het onderzoeks- en designteam van Oxman – The Mediated Matter Group – opereert op de kruising tussen computerdesign, digitale productie, materiaalwetenschap en synthetische biologie en past die kennis toe op design in verscheidene disciplines en schalen, van microschaal tot bouwschaal. Het werk van Mediated Matter werd reeds opgenomen in de permanente collecties van Cooper Hewitt, MoMA, SFMOMA, Centre Georges Pompidou, MFA Boston, FRAC Orléans en tal van andere musea. Oxman zelf ontving al talloze prijzen en onderscheidingen, waaronder een Graham Foundation Award (2008), de Earth Award (2009), de Vilcek Prize (2014), en de BSA Women in Design Award (2014). Ze werd ook al uitgeroepen tot Carnegie Pride of America Honoree (2014) en is opgenomen in de ROADS-lijst van “100 Most Daring Cross-Disciplinary Thinkers in the World” (2015). Het werk en de innovaties van Oxman werden gelauwerd op het Wereld Economisch Forum en door het Witte Huis.

Het MIT Media Lab overschrijdt bekende grenzen en disciplines door actief te werken aan een unieke, antidisciplinaire cultuur die een onconventionele vermenging en combinatie van schijnbaar onverenigbare onderzoeksgebieden stimuleert. Ontwerpers, nanotechnici, experts in gegevensvisualisering, mechanische ingenieurs, materiaalwetenschappers, industriële onderzoekers en pioniers van computerinterfaces werken er zij aan zij om manieren (her)uit te vinden waarop mensen omgaan met en zich kunnen laten helpen door technologie. Meer informatie is beschikbaar op www.media.mit.edu.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER