1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

TERUG NAAR ARTIKELEN

STIJGENDE ANTICIPATIE

DE FINALISTEN VOOR DE LEXUS DESIGN AWARD 2016 ZIJN BEKEND

  • Uit 1.232 inzendingen van over de hele wereld zijn 12 finalisten geselecteerd
  • Vier van de finalisten, woonachtig in Engeland, Canada, Korea en Japan, werken hun ontwerp onder leiding van ervaren mentors uit de designwereld uit tot heuse prototypes.
  • De vier finalisten die hun designs mogen uitwerken, zullen hun werk op de Lexus stand laten zien tijdens de Milan Design Week,van 11 tot en met 17 april 2016 in via Tortona 32

Lexus heeft de 12 finalisten voor de Lexus Design Award 2016 bekendgemaakt. Deze internationale designwedstrijd werd in 2013 gelanceerd om aankomende ontwerpers te steunen en om ideeën uit te werken die ten goede komen aan de samenleving.

Voor de vierde editie van de Lexus Design Award, met als thema 'Anticipation', ontving Lexus in totaal 1.232 inzendingen uit 73 landen.

In november kwam een jury van wereldberoemde designers voor het eerst samen om de inschrijvingen te beoordelen. Dit jaar was de jury vooral onder de indruk van een aantal volstrekt unieke designs, die een goede kans maken om in de nabije toekomst tot volwaardige prototypes te worden uitgewerkt. Na een verhitte discussie over de bereidheid van de kandidaten om met het onbekende te experimenteren, werden 12 finalisten gekozen op basis van hun potentiële bijdrage aan designinnovatie.

"Voor de Lexus Design Award 2015 gaven de finalisten tijdens de Milan Design Week prachtige presentaties. Daarmee werd de verkiezing een groot succes. Voor 2016 nodigen we ontwerpers uit om hun meest creatieve ideeën in te sturen, die aansluiten bij het thema 'Anticipation'", aldus Mark Templin (Executive Vice President of Lexus International).”

De volgende finalisten mogen hun ontwerp onder leiding van ervaren mentors uit de designwereld uitwerken tot heuse prototypes:

  • AGAR PLASTICITY van AMAM (Japan): verkent duurzame toepassingen van agar, een gelatine-achtige stof op basis van algen. Het materiaal is mogelijk geschikt om te dienen als alternatief voor plastic verpakkingsmateriaal.
  • DADA, van Myungsik Jang (Korea): een blokkendoos waarvan de verschillende blokken met gat- en penverbindingen en straps zijn te combineren. Kinderen kunnen hierbij hun fantasie de vrije loop laten.
  • Shape Shifters, van de, in Canada woonachtige, Italiaanse designer Angelena Laura Fenut: een modulair principe voor textiel, waarmee uit dezelfde stof verschillende kledingstukken kunnen worden vervaardigd.
  • TRACE van STUDIO AYASKAN (Turkije): een klok met een speciale vloeistof die onder invloed van ultraviolet licht verkleurt en zo het verstrijken van de tijd visualiseert.

Architecten en multidisciplinaire designers Neri & Hu maken net als vorig jaar deel uit van de jury, terwijl designer/architect Elena Manferdini en kunstenaar/architect Snarkitecture voor het eerst optreden als mentors. De vier gemaakte prototypes maken tijdens de Milan Design Week deel uit van de tentoonstelling van Lexus, samen met presentaties van de designs van de overige 8 finalisten. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 17 april, op T32 Torneria/Carrozzeria, Via Tortona 32, 20144 (Zona Tortona).

De winnaar van de Lexus Design Award 2016 wordt op 11 april officieel gekozen uit de vier gemaakte prototypes. Meer informatie over de stand van Lexus tijdens de Milan Design Week 2016 volgt medio februari.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER