1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

TERUG NAAR ARTIKELEN

LEXUS - EEN REIS DER ZINTUIGEN

LEXUS IS VOOR HET 10E JAAR VERBONDEN AAN DE SALONE DEL MOBILE DI MILANO, 'S WERELDS GROOTSTE DESIGNTENTOONSTELLING. DOOR SAMEN TE WERKEN MET WERELDBEROEMDE KUNSTENAARS, DIE VOOR DEZE GELEGENHEID UNIEKE INSTALLATIES ONTWERPEN, GEEFT LEXUS VORM AAN HAAR IMAGO VAN EEN LUXE MERK MET EEN UNIEKE VISIE OP DESIGN.

Dit jaar voert de tentoonstelling met de titel “LEXUS – EEN REIS DER ZINTUIGEN” de bezoeker mee op een reis door drie zones die wereld ontworpen door de Franse designer Philippe Nigro. Elke zone stimuleert op eigen wijze de vijf zintuigen.

Zintuigen zijn onlosmakelijk verbonden met het leven: we hebben ze nodig om de wereld te kunnen beschouwen. Dit brede thema, waarin zien, horen, voelen, ruiken en proeven een rol spelen, biedt ons een scala aan mogelijkheden. Voor Lexus is dit thema vooral belangrijk omdat de rijervaring grotendeels draait om zintuigen: van het zien van het opvallende design van de carrosserie tot het horen van het geluid van onze motoren en het voelen van het stuurwiel wanneer u uit een bocht komt. Alle zintuigen staan op scherp.

”Enige tijd geleden bezocht ik de fabriek van Lexus om te zien hoe de auto’s worden ontworpen en gebouwd. Ik raakte toen zeer onder de indruk van de zorg en toewijding waarmee zowel de buitenkant als alle onzichtbare details worden afgewerkt” vertelt Philippe Nigro. “Deze aanpak bracht hij op het ‘Inside-Out designconcept waarmee bezoeker vanuit elk gezichtspunt schoonheid kan ervaren.”

Door details te onthullen die anders voor het oog verborgen waren gebleven, nodigt Lexus de bezoekers uit om zelf nieuwe dingen te ontdekken om in de diverse zones nieuwe ervaringen op te doen.

Zone 1: Nieuw inzicht in Lexus design

Een designconcept van Lexus zal worden geplaatst in het hart van een exclusieve installatie, met behulp van spiegels die met verrassende reflecties en licht zorgen voor een vloeiende beweging die de fantasie prikkelt.

Dit concept werd ontwikkeld door de Europese designstudio ED² en is een perfect voorbeeld van de passie van Lexus voor nieuwe designtrends.

Zone 2: De Lexus Design Award 2015 – Ideeën voor de toekomst

Het werk van de 12 finalisten voor de Lexus Design Award 2015 wordt gepresenteerd in een speciaal daarvoor ingerichte tentoonstellingsruimte. De bezoekers worden via een ‘houten foyer’ de ruimte ingeleid, waar ze vervolgens prototypes en panelen kunnen bekijken. De ruimte heeft een rustgevende ambiance waarin de bezoekers de creativiteit van elk afzonderlijk project volledig kunnen ervaren, en kunnen nadenken over de potentie van deze projecten om vorm te geven aan de toekomst.

Zone 3: Beleef de 5 zintuigen

Bezoekers worden uitgenodigd om drie cocons te verkennen, die elk zijn vervaardigd uit een ingewikkelde constructie van latten. De cocons, met de namen ‘Rain’, ‘Wood’ en ‘Earth’ creëren een rustige omgeving waarin de bezoekers het werk van food designer Hajime Yoneda kunnen ervaren, waarna ze als vanzelf verder worden geleid op hun zintuiglijke reis door de merkbeleving van Lexus.

In de eerste cocon krijgen de bezoekers ‘regenvlokken’ waarna ze in een donkere ruimte het gevoel en geluid van vallende regen kunnen ervaren.

In de eerste cocon krijgen de bezoekers ‘regenvlokken’ waarna ze in een donkere ruimte het gevoel en geluid van vallende regen kunnen ervaren.

Tot slot mogen de bezoekers genieten van een kom ‘Aarde-soep’ om vervolgens een prachtig universum vol flonkerende sterren te betreden – een symbool voor de levenskracht van Moeder Aarde.

LEXUS – EEN REIS DER ZINTUIGEN is voor het publiek geopend van dinsdag 14 april tot en met zondag 19 april, van 11.00 tot 21.00 uur in Lexus Spazio – La Torneria, Via Tortona 32, Milan.

Op maandag 13 april vindt er van 10.00 tot 18.00 uur een preview voor vertegenwoordigers van de pers plaats.

Official Hashtags: #LexusDesignAward #MilanDesignWeek

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER