1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

TERUG NAAR ARTIKELEN

WINNAAR LEXUS DESIGN AWARD BEKENDGEMAAKT TIJDENS MILAN DESIGN WEEK 2015

LEXUS HEEFT BEKENDGEMAAKT DAT SENSE-WEAR VAN EMANUELA CORTI EN IVAN PARATI (CARAVAN) DOOR DE JURY VAN DE LEXUS DESIGN AWARD IS VERKOZEN TOT DE ALLEREERSTE GRAND PRIX WINNAAR.

De jury maakte haar keuze nadat de vier finalisten hun prototypes hadden gepresenteerd, met 'Zintuigen' als overkoepelend thema. Het met de Grand Prix bekroonde werk is naast de kunstwerken van de 11 andere finalisten te zien op' Lexus – A Journey of the Senses', tijdens de Milan Design Week 2015. De Lexus Design Award leverde dit jaar een groot aantal inzendingen en een scala aan inventieve ideeën op. Vanuit het gemeenschappelijke thema 'Zintuigen' hadden veel inzendingen betrekking op de vijf zintuigen en emoties, in plaats van op de meer concrete aspecten van de menselijke beleving.

Op dinsdag 14 april werd Lexus – A Journey of the Senses officieel geopend in het Spazio Lexus bij Torneria in Milaan. Bezoekers van de tentoonstelling krijgen een bijzondere ervaring die de menselijke zintuigen koppelt aan de beleving van Lexus. De tentoonstelling is ontworpen door de wereldberoemde ontwerper Philippe Nigro, in samenwerking met meesterkok Hajime Yoneda.

Lexus – A Journey of the Senses

Lexus – A Journey of the Senses omvat een veelzijdige en opwindende benadering van het thema 'Zintuigen', een concept dat voor het merk Lexus van fundamenteel belang is. Bij het bezoek dat Philippe Negro bracht aan een van de fabrieken van Lexus, raakte de ontwerper onder de indruk van de zorg die wordt besteed aan zowel de buitenkant als de meer onzichtbare details van een auto. Dit bracht hem op het idee van het 'Inside-Out' concept, dat bezoekers in staat zijn om vanuit elk gezichtspunt schoonheid te ervaren. Door elementen te tonen die doorgaans verborgen blijven, nodigt Lexus de bezoeker uit om zelf nieuwe dingen te ontdekken, en om in elk van de drie zones een unieke ervaring te hebben.

Zone 1: Activeren van de zintuigen

In deze zone is een speciale uitvoering te zien van de LF-SA concept car, die Lexus eerder introduceerde tijdens de Salon van Genève 2015. De auto, die in het midden van een cocon is geplaatst, wordt omringd door een aantal holronde spiegels die met verrassende weerspiegelingen en lichteffecten de indruk van een vloeiende beweging wekken.

Zone 2: Verkennen van de zintuigen

In deze zone is het werk van de 12 finalisten te zien, dat werd gekozen uit de 1.171 inzendingen die Lexus vanuit 72 landen ontving. Ook de Grand Prix-winnaar 'Sense-Wear' van Emanuela Corti en Ivan Parati (Caravan) is er te zien. Bij een aantal van de getoonde prototypes krijgen de bezoekers een interactieve ervaring. De ontworpen ruimte heeft een stille, rustgevende ambiance waarin de bezoekers de creativiteit van elk werk ten volle kunnen ervaren, en kunnen nadenken over de potentiële rol die elk afzonderlijk project in de toekomst zou kunnen spelen.

Zone 3: Beleven van de 5 zintuigen

Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking tussen Philippe Nigro en Hajime Yoneda is de beleving van smaak. Om tot een unieke smaaksensatie te komen, kon meesterchef Yoneda, die zelf ook Lexus rijdt, putten uit zijn eigen beleving van rijplezier en rijden door de natuur. In deze omstandigheden reageren de vijf zintuigen het scherpst.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER