Takumi Hub Image

IN THE DETAILS

ONTMOET DE TAKUMI: ONGEËVENAARDE MEESTERS

Takumi zijn Japanse ambachtslieden met buitengewoon vakmanschap. Ze perfectioneren elke Lexus met al hun zintuigen.

STEL UW LEXUS SAMEN STEL UW LEXUS SAMEN PROEFRIT PROEFRIT

 •     Body Content Image 1

  ONGEZIENE TOEWIJDING, BOVENMENSELIJKE ZINTUIGEN

  Takumi zijn Japanse meester-ambachtslieden met een zeldzame combinatie van geest en vaardigheid. Hun vakmanschap is een belangrijk deel van de Japanse traditie. Ervaring is daarbij cruciaal: om hun ambacht perfect onder de knie te krijgen, spenderen Takumi 60.000 uur aan hun roeping. Die toewijding leidt tot een ongeziene ontwikkeling van de zintuigen. Takumi hebben een gevoel, zicht en gehoor dat wel bovenmenselijk lijkt. Zo ondergaan Takumi-meesterschilders bij Lexus een erg moeilijke kleurgradatietest, waarbij ze 20 vrijwel dezelfde kleurtinten van licht naar donker moeten rangschikken. Dankzij hun verfijnde zintuigen en veeleisende training begrijpen Takumi als geen ander hoe je de allerbeste resultaten bereikt. Hun mindset en toewijding zijn essentieel voor veel Japanse sectoren en bedrijven. Dat is voor Lexus niet anders: Takumi spelen een sleutelrol bij het ontwikkelen en verfijnen van onze hybride wagens. Ze zijn een onmisbare schakel, van het eerste idee tot de laatste kwaliteitscontrole.

 •     Body Content Image 2

  TAKUMI EN TECHNOLOGIE: EEN KRACHTIGE COMBINATIE

  Robots zijn niet meer weg te denken uit moderne autofabrieken. Denk maar aan de lakmachines die wagens verven. Maar wat Lexus zo uniek maakt, is dat we de capaciteiten van die machines optimaal benutten. Met dank aan de Takumi. De meesterschilders zijn namelijk buitengewoon bedreven in handmatig schilderen. Hun bewegingen, snelheid en stijl zijn dé maatstaf voor onze lakmachines. We brengen de bewegingen van de Takumi-schilder in kaart en gebruiken die informatie om de robots te programmeren. Zo creëren we een krachtige combinatie: enerzijds hebben we de ervaring en vaardigheden van de Takumi, anderzijds de snelheid en precisie van state-of-the-art technologie. En het is net die synergie die zorgt voor de superieure kwaliteit van onze hybride wagens.

VIND DE HYBRIDE LEXUS DIE HELEMAAL BIJ U PAST
Elke Lexus is tot in het kleinste detail geperfectioneerd door de Takumi. Er is dus zonder twijfel een berline, coupé of SUV die perfect bij u past. Maar welke? Ontdek via de configurator welke Lexus het best bij u past.