How Luxury Sounds Hub Image

IN THE DETAILS

ZO KLINKT LUXE. DE STILTE BINNENIN EEN LEXUS

Luxe stopt niet bij een perfect afgewerkt interieur. Voor een serene rijervaring besteedt Lexus ook de grootste aandacht aan het geluid binnenin. Of beter: de afwezigheid van lawaai. En de ingenieurs gaan nog verder. Zo zoeken ze naar het perfecte geluid voor het dichtklappen van de deuren.

STEL UW LEXUS SAMEN STEL UW LEXUS SAMEN PROEFRIT PROEFRIT

 •     Body Content Image 1

  DE WAARDE VAN STILTE

  Een van de eerste dingen die opvalt als je met een Lexus rijdt, is de stilte. Er komen heel weinig rol- en omgevingsgeluiden binnen in het interieur. Al tijdens de ontwerpfase wordt hier rekening mee gehouden door de ingenieurs en ontwerpers. Deuren worden extra afgedicht, openingen in de vloer en bovenaan de rugleuningen worden tot een minimum herleid, en zowel de koetswerkafdichting als de paneeluitlijning worden geoptimaliseerd.

  Doordacht exterieur voor een sereen interieur
  Ook bij het ontwerp van het exterieur wordt extra rekening gehouden met geluidsabsorptie. Dempers aan de ophanging, geluidsabsorberend materiaal aan de vleugelbeschermers en bodemplaten filteren rolgeluiden grotendeels weg. Daarnaast wordt ook bij het ontwerp van lichtmetalen velgen rekening gehouden met geluiddempende eigenschappen. En dankzij aangepast glas voor de voorruit en de voorste zijruiten blijven omgevingsgeluiden waar ze thuishoren: buiten.

 •     Body Content Image 2

  ‘QUIET ROOM’ VOOR HET PERFECTE GELUID

  En wat met de geluiden die nu eenmaal onvermijdelijk zijn, zoals het dichtklappen van deuren? Daarvoor werken de ingenieurs samen met neurowetenschappers. Uit onderzoek blijkt immers dat bepaalde types geluid meer met luxe worden geassocieerd dan andere. Via uitgebreide tests en zorgvuldige selectie van de gebruikte materialen slaagden de ingenieurs erin om het ultieme geluid te ontwikkelen voor een deur die dichtklapt. In de Lexus-productiefaciliteit is zelfs een ‘Quiet Room’ waar Takumi het geluid van elke deur die geopend en terug gesloten wordt, met aandacht beluisteren. Zo nodig kunnen ze dat geluid nog verder perfectioneren, tot het helemaal op punt staat.

VIND DE LEXUS EN ERVAAR ZELF DE SERENE RIJERVARING
Elke Lexus wordt afgeleverd met een perfect afgewerkt interieur dat die ongeëvenaard stille rijervaring biedt. Ontdek via de configurator welk model het best bij u past.