LEXUS ZELFOPLADENDE HYBRIDE

WAAROM HYBRIDE?

Het vermogen van een benzinemotor, gecombineerd met de efficiëntie van een elektromotor.

EFFICIËNTE PRESTATIES ZONDER COMPROMIS

Een hybride wagen bij Lexus werkt bijzonder eenvoudig, heeft een laag brandstofverbruik en weinig CO2 uitstoot. Ontdek de voordelen en vind antwoorden op vragen die u mogelijk heeft. U zult er al snel achter komen waarom zoveel mensen kiezen voor een hybride wagen van Lexus.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

VOORDELEN VAN HYBRIDE

ZELFOPLADEND: GEEN STEKKER NODIG

In tegenstelling tot elektrische auto's of plug-in hybrides hoeft u een hybride wagen van Lexus nooit aan te sluiten op een stopcontact. Onze hybrides laden zelf op en zijn altijd klaar voor vertrek.

Er is altijd een zelfopladende hybride van Lexus die bij uw wensen past, of u nu met uw vrienden uitgaat in de stad, met uw gezin op avontuur gaat of lange ritten maakt.

DE WERKING VAN HYBRIDE UITGELEGD

 • HOE WERKEN DE HYBRIDES VAN LEXUS?

  De zelfopladende hybride voertuigen van Lexus combineren op intelligente wijze benzinemotoren met elektromotoren. Onze geavanceerde boordsystemen bepalen de juiste krachtbron op basis van uw rijgedrag, zonder dat u daar zelf iets van merkt. Met de hybride technologie verbetert u de brandstofefficiëntie van uw auto en rijdt u volledig emissievrij wanneer u tijdens het rijden alleen gebruikmaakt van elektrische energie.

 • MOET IK MIJN AUTO OPLADEN ?

  Nee. Dankzij onze hybride technologie laden de accu's van de elektromotor zelf op d.m.v. een innovatieve transformator en regeneratief remmen.

 • IS EEN HYBRIDE AUTO DUURDER?

  Het rijden of onderhouden van een hybride Lexus brengt geen extra kosten met zich mee. Op lange termijn bespaart u mogelijk zelfs op brandstofkosten wanneer uw Lexus gebruik maakt van de elektromotor(en). De lagere emissies brengen mogelijk fiscaal voordeel met zich mee.

 • HOE BETROUWBAAR ZIJN DE MOTOREN?

  Onze hybride modellen zijn even betrouwbaar als een auto met benzine- of dieselmotor. Ze zijn buitengewoon duurzaam en de elektromotor(en) en dynamo zijn zelfs onderhoudsvrij. Voor extra zekerheid kunt u altijd een afspraak maken voor een Hybrid Health Check.

 • LEVERT EEN HYBRIDE MINDERE PRESTATIES?

  Nooit. Onze hybrides presteren zelfs beter dan standaard voertuigen, met name wanneer u wegrijdt in de EV (Electric Vehicle) modus en uw Lexus laat overschakelen op benzine zodra dat nodig is.

 • HOE ONDERHOUD IK MIJN HYBRIDE AUTO?

  Een jaarlijkse Hybrid Health Check is de beste manier om er zeker van te zijn dat u alles uit uw Lexus haalt. De Hybrid Health Check is gratis en wordt ook uitgevoerd wanneer uw Lexus aan een onderhoudsbeurt toe is.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

SOEPEL RIJPLEZIER

Beleef zelf hoe een hybride tijdens het rijden soepel reageert en automatisch schakelt tussen de twee krachtbronnen, waardoor u meer controle heeft.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  VOORDELEN VAN HYBRIDE

  BEWUST LEVEN

  Een Lexus kiezen die bij u past, hoeft geen ingewikkelde zoektocht te zijn.

  Onze hybrides blinken uit in doordacht gebruiksgemak en zijn ontworpen om zich aan uw wensen te kunnen aanpassen. Of u nu veel in de stad rijdt, boodschappen doet of eropuit trekt met uw gezin; we hebben voor u altijd het juiste model.

  De innovatieve aandrijflijn van uw Lexus is discreet verstopt, waardoor u maximaal kunt genieten van het luxueuze interieur en verzekerd bent van een royale bagageruimte .

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  VOORDELEN VAN HYBRIDE

  EEN SCHONERE TOEKOMST

  De emissies van diesel- en benzinemotoren zijn zowel op lokaal niveau als wereldwijd schadelijk voor het milieu. Lexus gaat de strijd aan met de klimaatverandering en streeft naar een betere luchtkwaliteit in onze steden. Daarom werken wij aan slimme innovaties die het milieu minder belasten.

  Wij kiezen een 360° benadering en streven naar een duurzame toekomst, van de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie en recyclage ervan tot het verminderen van emissies tijdens de productie.

  Hybrides van Lexus helpen bestuurders om schadelijke emissies te verminderen en zo hun verantwoordelijkheid voor het milieu te nemen. Met onze hybride aandrijflijnen worden schadelijke emissies gereduceerd tot slechts een tiende van de huidige Euro6 dieselnorm. We helpen u het milieu te beschermen, met het behoud van goede prestaties, kwaliteit, het vakmanschap en het design dat u van Lexus mag verwachten.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  VOORDELEN VAN HYBRIDE

  SLIMMERE BESPARINGEN

  Hybride technologie heeft een lagere ecologische voetafdruk en spaart tevens uw portemonnee. Dankzij de superieure brandstofefficiëntie en sterk gereduceerde emissies kunt u kosten besparen en eventueel genieten van fiscale voordelen. (vraag ernaar bij uw Lexus-dealer)

  Onze hoogopgeleide en ervaren technici zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de onderdelenvoorziening van uw Lexus. Als onderdeel van onze service bieden wij tevens een Hybrid Health Check om ervoor te zorgen dat uw auto soepel blijft rijden.

ANTWOORDEN OP UW VRAGEN OVER HYBRIDE

Al sinds 2004 lopen wij voorop in hybride technologie. Sindsdien zijn we snel uitgegroeid tot 's werelds grootste fabrikant van hybride auto's in het premium segment. Bent u nog niet overtuigd, leest u dan hieronder de veelgestelde vragen of neem contact op met uw dichtstbijzijnde Lexus-dealer.

 • WAT IS EEN HYBRIDE AUTO?

  Een hybride auto heeft twee krachtbronnen: een benzinemotor en een elektromotor. In een Full Hybrid aandrijflijn - zoals de Lexus Hybrid Drive - kunnen beiden onafhankelijk van elkaar uw auto aandrijven, of de krachten bundelen. Een hybride systeem houdt de rijomstandigheden in de gaten en verdeelt op basis daarvan het beschikbare vermogen. Het resultaat is een verbeterde brandstofefficiëntie, lagere emissies en optimale prestaties.

 • HOE WERKT EEN HYBRIDE AUTO?

  Een benzinemotor werkt optimaal bij constante snelheden, terwijl elektromotoren het meest efficiënt zijn tijdens het accelereren of rijden met lagere snelheden. Een hybride auto combineert beide voordelen.

  In de Lexus Hybrid Drive houdt de Power Control Unit op intelligente wijze de rijomstandigheden in de gaten. Op elk moment kiest het systeem de ideale krachtbron. De PCY schakelt soepel tussen beide krachtbronnen, of combineert het vermogen van beide. Daarbij maakt het systeem voor u de optimale keuze, zodat u verzekerd bent van meer vermogen, krachtige acceleraties en een dynamisch weggedrag.

  Mede door de combinatie met slimme aerodynamica en lichtgewicht materialen onderscheidt onze hybride technologie zich met een uitzonderlijke brandstofefficiënctie en lage emissies. Rijdt u alleen op elektrische energie, dan stoot uw auto zelfs helemaal geen schadelijke stoffen uit.

 • IS HET ONDERHOUD VOOR EEN HYBRIDE AUTO DUURDER?

  Een jaarlijkse Hybrid Health Check is de beste manier om er zeker van te zijn dat u alles uit uw hybride Lexus haalt, wat erin zit. De Hybrid Health Check is gratis en wordt ook uitgevoerd wanneer uw Lexus aan een onderhoudsbeurt toe is. Duurt het nog even voordat uw Lexus naar de werkplaats moet, dan kunt u ook een afspraak maken voor een losse Hybrid Health Check.

 • ZIJN HYBRIDE AUTO'S VEILIG?

  De hybrides van Lexus hebben dezelfde slimme en intensief geteste veiligheidsvoorzieningen als onze andere modellen. Ze zijn even veilig als een conventionele auto en geven u volledige gemoedsrust.

 • WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN HYBRIDE AUTO?

  Een hybride auto gebruikt alleen brandstof als het nodig is. Rijdt u met lage snelheid, dan schakelt uw auto vanzelf over op de elektromotor. Dat maakt dat een hybride auto efficiënt en zuinig is, en vermindert zelfs tijdens het versnellen de emissies. Rijdt u alleen op elektrische energie, dan produceert uw auto zelfs helemaal geen schadelijke emissies.

 • WELKE VOORDELEN BIEDT EEN HYBRIDE VAN LEXUS TEN OPZICHTE VAN ANDERE HYBRIDE SYSTEMEN?

  De hybride technologie van Lexus was er als eerste, en is nog altijd superieur. Lexus bracht als eerste Full Hybrid auto's op de markt en sindsdien hebben we deze technologie steeds verder geperfectioneerd. Inmiddels hebben we meer dan een miljoen hybrides verkocht, waarmee wereldwijd vele miljoenen kilometers zijn afgelegd.

  In tegenstelling tot andere systemen kan de Lexus Hybrid Drive bij lagere snelheden alleen op elektrische energie rijden. Dat betekent geen emissies en maximale efficiëntie. Systemen van concurrenten hebben doorgaans kleinere elektromotoren die samenwerken met de benzinemotor en die de auto niet alleen kunnen aandrijven.

 • KAN IK TUSSEN BEIDE KRACHTBRONNEN SCHAKELEN?

  Dat is niet nodig. De intelligente Power Control Unit houdt de rijomstandigheden in de gaten. Op basis daarvan verdeelt het systeem het beschikbare vermogen, met als uitgangspunt lagere emissies en krachtigere prestaties. De aandrijflijn maakt voor u continu de best mogelijke keuze, van starten tot wegrijden, rijden met constante snelheid en afremmen.

  Voor emissievrij rijden en maximale efficiëntie kunt u - bij de juiste omstandigheden - op korte afstanden overschakelen op elektrische energie.

 • KAN IK MIJN HYBRIDE LEXUS GEDURENDE LANGERE TIJD ACHTERLATEN ZONDER DE ACCU TE HOEVEN OPLADEN?

  U hoeft de accu van uw zelfopladende hybride Lexus nooit op te laden - uw auto is altijd klaar voor vertrek.

  Net als bij een conventionele auto kan de accu leeg raken wanneer u de auto gedurende langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld als u met vakantie bent. Dit is echter onwaarschijnlijk. In voorkomende gevallen kunt u de auto altijd starten met de benzinemotor.

  De geavanceerde, compacte accu wordt tijdens het rijden efficiënt bijgeladen. Hetzelfde gebeurt via ECB-R (Electronically Controlled Braking-Regeneration - regeneratief remmen). Deze intelligente techniek vangt energie op tijdens het remmen, en zet deze om in elektriciteit om de accu op te laden.

 • HOE VER KAN EEN HYBRIDE LEXUS RIJDEN OP DE ACCU?

  Dat is afhankelijk van het laadniveau van de accu, van de rijomstandigheden en van de belading van uw auto.

  Uw hybride Lexus kan bij lagere snelheden alleen op de energie van de accu rijden. Ons systeem houdt het laadniveau van de accu in de gaten en zorgt altijd voor een minimale lading. Rijdt u lange afstanden met hogere snelheid, dan wordt automatisch de benzinemotor gestart.

 • WAARIN VERSCHILT DE LEXUS HYBRID DRIVE VAN EEN BENZINEMOTOR?

  Elke hybride van Lexus beschikt over twee krachtbronnen: een benzinemotor en een elektromotor. Beide kunnen de auto afzonderlijk van elkaar aandrijven, of de krachten bundelen. 's Werelds meest geavanceerde Power Control Unit houdt de rijomstandigheden in de gaten en verdeelt op basis daarvan het vermogen. Het resultaat is een betere efficiëntie, lagere emissies en optimale prestaties.

  Onze hybrides behoren tot de top in hun segment, zodat u verzekerd bent van de beste specificaties en de ultieme rijervaring. Of u uw auto nu privé of voor de zaak gebruikt, met een hybride van Lexus bespaart u geld en vermindert u ook uw ecologische voetafdruk.