RX L Overview

LEXUS RX 450hL: LUXURY CROSSOVER VOOR ZEVEN INZITTENDEN

 • RX L Behind

  LEXUS RX 450hL: LUXURY CROSSOVER VOOR ZEVEN INZITTENDEN

  Lexus introduceert met de RX 450hL zijn eerste 7-zitter luxe crossover voor Europa. De Lexus RX 450hL is voorzien van twee individuele zitplaatsen op de derde zitrij. De RX 450hL is langer dan de RX 450h waarop hij is gebaseerd. De bagageruimte is net zo praktisch. Ook het prachtige design van deze luxe SUV werd maximaal behouden.

 • Lexus nam geen genoegen met het simpelweg toevoegen van twee zitplaatsen aan het interieur van de 5-zits RX 450h. Hierdoor zou volgens Lexus een interieur ontstaan dat te weinig ruimte en comfort biedt aan de inzittenden op de derde zitrij. Om trouw te kunnen blijven aan Lexus’ concept van kenmerkende Japanse gastvrijheid (Omotenashi), verlengde Lexus de carrosserie van de RX 450h met 110 mm tot een totale lengte van 5.000 mm. Hierbij is geen afbreuk gedaan aan het stijlvolle design van Lexus’ ruime en luxe crossover.
  DERDE ZITRIJ

  Door de extra lengte zijn de passagiers op de achterste zitrij verzekerd van een comfortabele zitplaats. En doordat de tweede zitrij iets hoger staat, hebben ook de voeten bewegingsvrijheid. De breedte van de RX 450hL is met 1.895 mm gelijk aan die van de 5-zits RX 450h. De hoogte bedraagt 1.700 mm (RX 450h: 1.685 mm). Door de steiler geplaatste achterruit is ook rekening gehouden met de hoofdruimte achterin.
  GOED TOEGANKELIJK

  De derde zitrij (50:50) is goed toegankelijk dankzij de one touch bedieningshendel aan de zijkant van de tweede zitrij. Hiermee klapt de stoelleuning op de tweede zitrij neer en schuift de stoel naar voren. Dankzij de toegenomen lengte van de RX 450hL kunnen de zitplaatsen van de tweede zitrij over een lengte van 150 mm verschoven worden, de grootste in de klasse van 7-zitter SUV’s.
  ACHTERSTE ZITPLAATSEN GEHEEL ELEKTRISCH OP TE BERGEN

  Met een simpele druk op de knop in de bagageruimte kunnen de achterste zitplaatsen geheel elektrisch opgeborgen worden. Het resultaat is een volledig vlakke laadvloer met een lengte van 1.067 mm. De Lexus RX 450hL is in België standaard uitgerust met een elektrisch bedienbare achterklep. Desgewenst biedt de bagageruimte van de RX 450hL genoeg plek voor vier grote koffers of meerdere golftassen.
  UITGEBREID PAKKET ACTIEVE VEILIGHEIDSSYSTEMEN

  Standaard op de RX 450hL is het Lexus Safety System+ dat heeft onder meer geleid tot de maximale score van vijf sterren van veiligheidsinstituut Euro NCAP. Het uitgebreide pakket actieve veiligheidssystemen helpt aanrijdingen te voorkomen dan wel de gevolgen ervan te beperken. Het bestaat uit onder meer Pre-Crash Safety met Pre-Crash Brake Assist, Lane Departure Alert en Lane Keeping Assist, Dynamic Radar Cruise Control en Sway Warning – een systeem dat vermoeidheid bij de bestuurder detecteert. Verder zijn ook Road Sign Assist en Automatic High Beam standaard.
  STANDAARD BESCHIKBAAR ALS BUSINESS EDITION

  De Lexus RX 450hL is standaard uitgerust als Business Edition aan nettoprijs met een interessant klantenvoordeel. Deze versie is onder meer voorzien van 18" lichtmetalen velgen, lederen bekleding met verwarmde voorzetels, navigatiesysteem, achteruitrijcamera, parkeersensoren uitgerust met ICS (Intelligent Clearance Sonar) en 12 speakers met subwoofer.
  
 

 
  RX L Article