LDA 2021 Finalists Hero Image

LEXUS DESIGN AWARD

EINDVOORSTELLEN VOOR LEXUS DESIGN AWARD 2021 ONTHULD

  • Lexus heeft vandaag de aangepaste voorstellen van de zes finalisten van de Lexus Design Award 2021 onthuld. Deze wereldwijde wedstrijd wordt gezien als een kraamkamer voor de volgende generatie ontwerpers. De finalisten werden gekozen uit 2079 inzendingen uit 66 landen, waarbij de drie belangrijkste designprincipes van Lexus – anticiperen, innoveren en fascineren – als beoordelingscriteria werden gebruikt. De finalisten zijn begeleid door Joe Doucet, Sabine Marcelis, Mariam Kamara en Sputniko!, die hielpen om elk voorstel te realiseren en zo een betere toekomst dichterbij te brengen.
    Mentorschap is een bijzonder aantrekkelijk kernelement van de Lexus Design Award. Zes finalisten krijgen de unieke kans en onvervangbare ervaring om direct begeleid te worden door ontwerpers van wereldklasse. Mentoren bieden een andere kijk op het onderwerp en helpen de finalisten om hun ideeën door aanhoudende discussie te verbeteren. Door de onverzadigbare nieuwsgierigheid van de finalisten en de bezieling van de mentoren heeft elk idee zich binnen de beperkte termijn van ongeveer drie maanden tot een nog innovatiever voorstel ontwikkeld.
    “Ik ben onder de indruk van het werk dat de finalisten in zo’n korte tijd hebben verzet”, zegt mentor Mariam Kamara. “Ze hebben echt rekening gehouden met het advies en de feedback die we hebben gegeven en veel passie en toewijding getoond om hun ideeën zo goed mogelijk te verwezenlijken. Het is duidelijk dat ze belang hechten aan de impact die hun werk kan hebben en dat komt zondermeer over. Het diepe mededogen dat ze allemaal laten zien, is absoluut lovenswaardig. Ik sta echt versteld van alles wat ze hebben bereikt.”
    De zes finalisten zullen hun eindvoorstellen presenteren aan een jury van gerenommeerde en toonaangevende designers: Paola Antonelli, Dong Gong, Greg Lynn en Simon Humphries. Op 27 april wordt bekendgemaakt welk ontwerp de hoofdprijs wint, waarmee deze editie van de Lexus Design Award haar hoogtepunt bereikt.
  • De Lexus Design Award, die sinds 2013 bestaat, is een internationale wedstrijd voor aankomende ontwerpers uit de hele wereld. Met de award wil Lexus een maatschappelijke bijdrage leveren door designers en ontwerpers te ondersteunen die met hun werk voor een betere toekomst kunnen zorgen. Zes finalisten krijgen de unieke kans om prototypes van hun ontwerpen te maken onder begeleiding van toonaangevende designers. De Lexus Design Award biedt wereldwijde mediapubliciteit om professionele loopbaanontwikkeling te bevorderen.
    Ga voor meer informatie naar LexusDesignAward.com Officiële hashtag: #lexusdesignaward