2017 lexus valerian hero01

LEXUS WORDT SCIENCE-FICTION IN VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS

Valerian and the City of a Thousand Planets is een van de grootste Europese filmproducties. En Lexus is een van de hoofdrolspelers. Voor de science-fiction film uit 2017 bedachten de creatieve teams een voertuig dat past in een wereld die zich 700 jaar in de toekomst afspeelt. Het resultaat is de Lexus SKYJET.

FAST FORWARD NAAR 2800

De eenzits SKYJET werd onthuld als onderdeel van een evenement van Lexus in Miami, waar onze nieuwste luxe en lifestyle producten te zien waren. De SKYJET werd ontwikkeld door het team van Valerian, met de ambitie een voertuig te bedenken dat in de 28e eeuw echt zou kunnen bestaan.

Tijdens het Lexus Lifestyle evenement in Miami lichtte Dane DeHaan, hoofdrolspeelster in de film, alvast een tipje van de sluier op toen ze een replica van het SKYJET toestel onthulde.

De makers van de film hebben samen met de ontwerpers van Lexus een aantal bekende designkenmerken van onze huidige modellen verwerkt in de SKYJET. In het uiteindelijke design is een aangepaste versie van de bekende Lexus-grille verwerkt, alsmede koplampen die zijn afgeleid van de aerodynamische vormen van de in 2018 verwachte Lexus LC Coupé.

Bij het ontwerpen van het interieur van het concept liet het creatieve team van Valerian zich inspireren door de nieuwste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en geavanceerde HMI-technologie. In het verhaal komt ook een denkbeeldige energiecapsule uit de toekomst voor, als vervolg op de innovatieve brandstofceltechnologie waar Lexus aan werkt.

BLOEDSTOLLENDE ACHTERVOLGINGSSCENES

“Ik wilde altijd al werken met Luc Besson, omdat hij in zijn films echt aandacht heeft voor details waarmee hij het verhaal op een creatieve manier tot leven wekt", vertelt Dane tijdens de presentatie. "De samenwerking met Lexus voor de SKYJET is hiervan een mooi voorbeeld. De bloedstollende achtervolgingsscènes leveren mede dankzij de SKYJET spannende momenten op in de film.”

De onthulling van de replica ging gepaard met een spectaculaire lichtshow, waarna Dane het podium betrad om te vertellen over het filmen met de SKYJET en zijn samenwerking met medehoofdrolspeelster Cara Delevingne en regisseur Luc Besson.

Spiros Fotinos, Head of Global Brand Marketing van Lexus over de samenwerking: “Toen Luc voor het eerst zijn visie op de film met ons besprak, werd duidelijk dat hij een even grote ambitie had om iets echt bijzonders te maken. Het was een bijzondere uitdaging om het design en de technologie te bedenken, vanuit de visie van Lexus. Behalve dat ons merk onderdeel is van het verhaal, hebben we erg gelachen om de reacties van onze ontwerpers en technici, toen ze hoorden dat ze aan een ruimteschip zouden gaan werken!”

In aanloop naar de filmrelease, eind juli 2017, organiseerde Lexus de afgelopen 7 maanden een reeks bijzondere evenementen om filmfans over de hele wereld bij Valerian e betrekken.
Lees meer over VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS op:

BLIJF OP DE HOOGTE VAN VALERIAN

Valerian en Laureline zijn personages uit een klassiek Frans stripverhaal. Op basis van dit beroemde bronmateriaal maakte scriptschrijver en regisseur Luc Besson een epische science-fiction film. Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) zijn intergalactische geheim agenten voor de overheid van het menselijk territorium. Ze krijgen de opdracht om in het hele universum de orde te handhaven.

In opdracht van hun commandant (Clive Owen), gaan Valerian en Laureline embark op een missie naar de kosmische stad Alpha, een almaar uitdijende metropool waarin duizenden soorten uit alle hoeken van het universum samenleven. In het centrum vanf Alpha, de stad van duizend planeten, wordt de vrede bedreigd door een mysterieuze, duistere macht. Valerian en Laureline moeten alles op alles zetten om deze bedreiging in kaart te brengen, en daarmee niet alleen Alpha, maar het gehele universum te beschermen.

Next steps