1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

INTRODUCTIE VAN DE LFA

IN 2010 WERD DE AUTO GEINTRODUCEERD TIJDENS DE 41E EDITIE VAN DE TOKYO INTERNATIONAL MOTORSHOW. MET DEZE SUPERSPORTAUTO HEEFT LEXUS EEN VERBLUFFENDE TECHNISCHE PRESTATIE GELEVERD - EEN PRESTATIE DIE EN PASSANT EEN NIEUWE NORM STELT EN EEN NIEUWE DIMENSIE GEEFT AAN DE SUPERSPORTAUTO VOOR DE 21E EEUW.

intro lfa

In combinatie met een uit lichtgewicht carbonfiber vervaardigde carrosserie staat de indrukwekkende, met de hand gebouwde V10 motor garant voor superieure en toegankelijke prestaties. Op de openbare weg inspireert hij elke liefhebber. Eenmaal op het circuit wordt het rijgedrag ronduit sensationeel, met een bijna eindeloos accelererend vermogen (0-100 km/u in 3,7 seconden) en een onuitputtelijk vermogen, met een topsnelheid van 325 km/u.

De productie is sterk beperkt - deze ontzagwekkende supersportauto zal gebouwd worden in een oplage van slechts 500 exemplaren. Elke liefhebber zal echter waardering hebben voor de wijze waarop de pijlsnelle LFA tot stand is gekomen. Dit technische meesterwerk vormt bovendien de bakermat voor de ontwikkeling van andere nieuwe modellen in het gamma van Lexus. De LFA is tevens het resultaat van tien jaar streven naar perfectie door een aantal van de meest getalenteerde ontwerpers en technici van Lexus.

GEBOORTE VAN EEN SUPERSPORTAUTO

HET DOEL WAS OM OP BASIS VAN EEN COMPLEET NIEUW CONCEPT EEN SUPERIEURE RIJERVARING TE CREEREN, ALS ULTIEM VOORBEELD VAN ONZE L-FINESSE DESIGNFILOSOFIE. ELK VAN DE TIENDUIZEND ONDERDELEN IS DAN OOK UNIEK EN VOOR DIT MODEL ONTWIKKELD, IN VEEL GEVALLEN MET DE HAND GEMAAKT.

De LFA is het resultaat van tien jaar dromen, innoveren en ontwerpen, en is mede daardoor in staat grenzen te verleggen. De slanke, aerodynamisch gevormde carrosserie is daarvan een goed voorbeeld. Bij de eerste prototypes werd deze vervaardigd uit aluminium, maar zelfs dit lichtgewicht metaal werd te zwaar bevonden om het beoogde prestatiepotentieel te kunnen realiseren.

Mede daarom werd na intensief overleg besloten om het aluminium te vervangen met een speciaal ontwikkelde, ultralichte en toch zeer robuuste kunststof - Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP). Om onze strenge kwaliteitseisen te kunnen garanderen ontwikkelden we voor dit unieke materiaal bovendien een eigen productieproces, in plaats van het bij een leverancier te kopen.

EEN INVENTIEF MEESTERWERK

v10 power

V10 POWER

Het hart van de LFA wordt gevormd door een handgebouwde, atmosferische V10. Deze is uitvoerig getest op de beroemde Nürburgring in Duitsland en bouwt zo snel toeren op dat een conventionele analoge toerenteller het niet kan bij kan houden. Zonder controle is veel vermogen echter nutteloos, reden waarom de V10 is gekoppeld aan een ultrasnelle, zestraps sequentiële automatische versnellingsbak.

art of noise

ART OF NOISE

Haruhiko Tanahashi, Chief Engineer voor de LFA, omschrijft het imposante motorgeluid van de auto als 'een hemelse brul'. Dat de LFA in staat is nekharen overeind te doen staan, is bepaald geen toeval. Samen met ervaren instrumentenmakers van Yamaha hebben de technici van Lexuservoor gezorgd dat de akoestische eigenschappen van de LFA minstens zo indrukwekkend zijn als zijn prestaties op de weg. Het geheim? Een aantal uniek gevormde ribben in het inlaatspruitstuk.

hot seat

OVER UW TOEREN

De elegante, laag gesneden cockpit van de LFA werd volledig met de hand afgewerkt, waarbij gebruik werd gemaakt van de beste materialen. Het instrumentarium omvat één enkele wijzerplaat - de digitale toerenteller. Net als een TFT-display van een laptop kan deze toerenteller, afhankelijk van de gekozen rijmodus, worden aangepast. Eenmaal in de high-performance sportmodus worden de getallen groter weergegeven, en draait de toerenteller in een iets andere positie, waardoor het rode toerengebied aan de bovenzijde komt te staan.

hand crafted

HANDGEMAAKT

Net als elk ander meesterwerk wordt ook een V10 motor van Lexus met de hand gebouwd, om vervolgens te worden gesigneerd door de technicus die binnen het team voor de Lexus LFA verantwoordelijk is voor dit cruciale onderdeel. Hetzelfde team heeft met eindeloos geduld en uiterste precisie deze ongeëvenaarde supersportauto gebouwd. In hun streven naar perfectie zijn talloze innovatieve technieken en materialen ontwikkeld, die inmiddels ook hun weg beginnen te vinden in de overige modellen van de Lexus-range.

body sculpting

BODY SCULPTING

De ontwikkeling van het unieke Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP) heeft de LFA niet alleen esthetisch fraaier gemaakt, maar ook lichter en stijver. Het lage gewicht en de stevigheid van het materiaal heeft het getalenteerde designteam van Lexus geïnspireerd tot vormen en welvingen die met een metalen carrosserie niet mogelijk waren geweest. De L-Finesse designfilosofie heeft hiermee een extra dimensie gekregen.

breaking the mould

BUITEN DE GEBAANDE PADEN

Om het enorme dynamische potentieel volledig te kunnen benutten, heeft de LFA een optimale gewichtsverdeling van 48:52 tussen voor- en achterzijde. Belangrijke componenten zijn zo laag mogelijk geplaatst, met als resultaat een ongeëvenaard laag zwaartepunt dat bijdraagt aan een rotsvaste wegligging.

lfa clip masterpiece orange

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER