1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

VAKMANSCHAP

CREATING AMAZING

ONZE AUTOFABRIEKEN GENIETEN WERELDWIJD EEN UITSTEKENDE REPUTATIE VOOR DE GEAVANCEERDE TECHNIEK, INNOVATIEVE WERKPROCESSEN EN DE HOOGWAARDIGE PRODUCTEN DIE ER WORDEN GEMAAKT. LEXUS STAAT ECHTER OOK BEKEND VANWEGE PUUR HANDMATIG VAKMANSCHAP, EEN AMBACHT DAT ONLOSMAKELIJK IS VERBONDEN MET DE JAPANSE CULTUUR.

Enkele jaren geleden is het begonnen met de aanstelling van 10 Takumi - ervaren ambachtslieden - in onze Tahara-fabriek, waar naast enkele andere modellen ook de LS wordt gemaakt.

De Takumi – een eeuwenoud Japans woord dat vrij vertaald zoveel betekent als 'ambachtsman' worden binnen de auto-industrie zeer gerespecteerd. Deze ambachtslieden zien er persoonlijk op toe dat elke auto die in de Tahara-fabriek wordt gebruikt, tot in detail voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.

Een ander voordeel is dat hun vaardigheden inmiddels zijn geprogrammeerd in de talloze functies die de fabrieksrobots vervullen, zodat er binnen de fabriek wordt gewerkt met een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat de talenten van de Takumi in hun mechanische vorm ook elders eenvoudig kunnen worden benut. In onze fabriek in Kyushu, waar de Lexus RX wordt gebouwd, wordt al op deze manier gewerkt, waarbij tegelijkertijd een nieuwe generatie van hooggeschoolde technici wordt opgeleid.

De tien Takumi in de tahara-fabriek werken elk op hun eigen specifieke vakgebied. Bijgaand een kort overzicht van drie van de belangrijkste disciplines.

ELKE AUTO WORDT MET DE HAND GESCHUURD VOORDAT DE LAATSTE LAAG ZELFHERSTELLENDE LAK WORDT AANGEBRACHT. DIT GARANDEERT EEN PERFECTE EN UITERST GLADDE AFWERKING.

Naoaki Nunogaki

TWEE UITGEBALANCEERDE CONCEPTEN DIE CENTRAAL STAAN IN ONZE DESIGNFILOSOFIE EN DIE DE BASIS VORMEN VOOR AL ONZE MODELLEN - 'LEADING EDGE' EN 'FINESSE'.

Naoaki Nunogaki, General Manager, Tokyo Design Division
design philosopy thumb 003

DYNAMIEK

Er is ook een Takumi verantwoordelijk voor de dynamiek en het rijgedrag van elke auto. Deze heeft voor velen de meest begerenswaardige baan in de fabriek, als tester van preproductie modellen, geproduceerde auto's, prototypes en wedstrijdauto's van Lexus. Door het rijgedrag uitgebreid te analyseren, kan de productiefase voortdurend worden aangepast. Dat leidt tot optimale resultaten ten aanzien van rijgedrag, wegligging en geluid.

LAKSTRAAT

Op deze afdeling is een van de meest ervaren vaklieden gespecialiseerd in het aanbrengen van de laklaag - inclusief de kunst om de lak met de hand spiegelglad te polijsten. De laklaag wordt vervolgens onder verschillende belichting geïnspecteerd. Daarvoor is de lakstraat uitgerust met een speciale lichttunnel, waar de carrosserie nauwkeurig kan worden vergeleken met een CAD computermodel. Het resultaat is een oppervlak met een werkelijk perfecte laklaag, zonder enige onregelmatigheid.

design philosopy thumb 002
design philosopy thumb 001

ASSEMBLAGE MOTOREN

De voor dit onderdeel verantwoordelijke Takumi kiest steekproefsgewijs een motor en controleert vervolgens elk onderdeel tot in het kleinste detail. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de motor van elk model de juiste akoestische eigenschappen heeft. Daartoe wordt elke geassembleerde motor gestart, waarna de Takumi met een stethoscoop luistert naar onregelmatigheden in het geluid.

Simon Humphries

IN DE DESIGNFILOSOFIE VAN LEXUS WORDT GEVANCEERDE TECHNOLOGIE GECOMBINEERD MET MAXIMALE GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID. DE BASIS WORDT GEVORMD DOOR OPVALLEND DESIGN DAT ARTISTIEK IS, ZONDER PRETENTIEUS TE ZIJN.

Simon Humphries, Group Manager, Global Design Management Division

LEXUS L-FINESSE

L-FINESSE

EEN VERRASSEND EENVOUDIGE DEFINITIE VAN L-FINESSE: BAANBREKEND DESIGN EN TECHNOLOGIE DIE MET FINESSE WORDT TOEGEPAST.

seamless anticipation

NAADLOZE
ANTICIPATIE

Geheel volgens het concept van Omotenashi – de voor de Japanse cultuur kenmerkende gastvrijheid - doen we bij Lexus meer dan tegemoetkomen aan de wensen en behoeftes van onze klanten. Wij proberen op deze wensen te anticiperen, zo soepel mogelijk. Op deze manier kunnen we op elk moment voorzien in datgene wat gevraagd wordt - van een soepel en direct beschikbaar motorvermogen tot subtiele sfeerverlichting die passagiers stap voor stap bijlicht tijdens het instappen. Mede door dit soort kleine details staat de klant bij Lexus centraal - zodat deze in volmaakte harmonie kan genieten van elk moment.

incisive simplicity

DOELTREFFENDE
EENVOUD

Bij Lexus zoeken we voortdurend naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen voor technologie en design. Dat is een eervolle uitdaging, ook omdat het onze stellige overtuiging is dat al onze ontwerpen ongeacht de complexiteit moeten uitblinken in kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Mede daarom brengen we elk nieuw design terug tot de essentie. Het resultaat daarvan is Doeltreffende Eenvoud - een doel op zich.

intriguing elegance

INTRIGERENDE
ELEGANTIE

Elke Lexus wordt gekenmerkt door een elegant design dat direct in het oog springt. Maar een Lexus is ook in staat uw aandacht vast te houden. Want naarmate u langer kijkt, ziet u steeds meer verrassende details. Onze ontwerpers spreken in dit opzicht van een 'visuele reis'. Elegante lijnen vloeien naadloos over in spannende details die zorgen voor een geheel eigen dynamiek. Een zelfverzekerde uitstraling die op natuurlijke wijze samen gaat met ingetogen schoonheid. Design dat in beweging is, maar tegelijkertijd rust uitstraalt. Intrigerende elegantie.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER