1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

DE LF-SA CONCEPT

DE NIEUWE LEXUS LF-SA CONCEPT MAAKT ZIJN WERELDDEBUUT OP HET SALON VAN GENEVE 2015.

LF SA cutout 960 001

In 2014 vierde de allereerste Lexus, de LS 400, zijn 25-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpaal daagde Lexus haar Europese designstudio ED2 uit om een concept te ontwikkelen voor een compacte 2+2 stadsauto onder het B-segment.

Ter illustratie van de passie van Lexus voor nieuwe designtrends verkent het merk met de LF-SA Concept nieuw terrein op gebied van krachtige designdetails.

Hoewel techniek en virtuele ervaringen in de toekomst volgens veel mensen meer en meer invloed krijgen, is de LF-SA Concept een op de bestuurder gericht voertuig. Hiermee geeft Lexus uiting aan haar filosofie dat puur rijplezier ook in de toekomst als ultieme luxe zal worden gezien.

Vanuit die gedachte vormt de LF-SA Concept een opvallende evolutie van de L-finesse designfilosofie, met aandacht voor het rijplezier dat altijd de basis zal vormen voor de progressieve luxe van Lexus.

Met de LF-SA als avontuurlijke stadsauto verkent Lexus een toekomst waarin de bestuurder nog altijd kan genieten van de luxe van zelf rijden, gekoppeld aan ultiem comfort op gebied van connectiviteit, infotainment en veiligheid.

Dit avontuurlijke karakter is zelfs zichtbaar in de kleurstelling van het concept. De in Stellar Silver uitgevoerde carrosserie vormt een subtiele verwijzing naar het verkennen van de ruimte, terwijl het interieur is geïnspireerd op het natuurlijke spektakel van een zonsverduistering.

DESIGN EXTERIEUR

De ontwerpers van Lexus zijn erin geslaagd om de afmetingen van de nieuwe LF-SA Concept te beperken tot een lengte van 3.450mm, een breedte van 1.700 mm en een hoogte van 1.430 mm. Deze compacte afmetingen zijn een eerste vereiste voor de gewenste wendbaarheid en lichtvoetigheid van een echte stadauto. Ook de stoere, zelfverzekerde styling sluit aan bij dit karakter.

De golvende vormen van de LF-SA weerspiegelen een modernere en uitdagender 'Time in Design' styling die de auto een wisselende aanblik geeft waneer deze uit verschillende hoeken wordt bekeken.

Het design van de Lexus LF-SA wordt gekenmerkt door een verdere evolutie van de spindelvormige grille, van waaruit de hoekige, scherpgesneden lijnen van de carrosserie ontstaan. Hiermee krijgt het front van de auto een krachtige driedimensionele uitstraling, een effect wat wordt versterkt door de vormen van de voorspatborden en de flanken. Het design vestigt zo de aandacht op de breedte van de auto en biedt een stevige, zelfverzekerde aanblik.

Het contrast tussen bolronde en holronde oppervlakken wordt benadrukt door de krachtige vormen van met name de achterste wielkasten. Deze geven het design zijn unieke proporties en versterken het gevoel van voorwaarts gerichte dynamiek.

De vorm van de spindelvormige grille is ook zichtbaar in de hoekige vormen van de achterzijde, met de voor Lexus kenmerkende L-vormige achterlichtunits. Een ander handelsmerk van Lexus zijn de pijlvormige details die op meerdere plekken van de carrosserie zijn aangebracht, zoals in het design van de dagrijverlichting.

DESIGN INTERIEUR

Ondanks de compacte afmetingen van de carrosserie heeft de LF-SA Concept een verrassend ruim interieur. Bepalend voor het gevoel van ruimtelijkheid is de wijze waarop de ontwerpers zijn omgegaan met 'lichtheid van vormen', wat onder meer zichtbaar is in het dashboard, dat met zijn gestrekte design het interieur optisch breder maakt.

Omdat stadsauto's doorgaans alleen de bestuurder aan boord hebben, ligt de focus in het 2+2 interieur op de positie van de bestuurder. In plaats van een verstelbare bestuurdersstoel zijn het stuurwiel en de pedalen verstelbaar. Zo past het voertuig zich aan de bestuurder aan, in plaats van andersom.

De voorste passagiersstoel is eenvoudig verschuifbaar om de instap voor de achterpassagiers te vergemakkelijken.

Deze dubbelfunctie, waarmee extra ruimte voor de bestuurder ontstaat, wordt versterkt door een interieurdesign waar met behulp van ruimte en specifieke materialen twee duidelijk van elkaar gescheiden ruimtes worden gecreëerd.

"Het infotainmentsysteem omvat een holografisch digitaal display in het instrumentarium en een extra breed Head-Up Display."

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER