1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

LF-NX TURBO

WERELDDEBUUT VAN DE NIEUWE LEXUS LF-NX TURBO OP DE TOKIO MOTOR SHOW 2013

DE MET EEN TURBOMOTOR AANGEDREVEN VERSIE VAN DE LF-NX CONCEPT - EEN COMPACTE CROSSOVER SUV - WAS TIJDENS DE 43E TOKIO MOTOR SHOW VAN 20 NOVEMBER TOT EN MET 1 DECEMBER TE ZIEN BIJ TOKIO BIG SIGHT IN KOTO WARD.

De LF-NX concept die tijdens de IAA van Frankrijk in 2013 zijn debuut maakte, is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 2,0 liter turbomotor. Deze levert superieure prestaties, maar is tegelijkertijd bijzonder schoon en zuinig.

De LF-NX Turbo heeft een lager zwaartepunt en een sportievere uitstraling die wordt benadrukt door een spoiler aan de voorzijde.

Daarbij geven de compacte, scherp gesneden carrosserie en brede banden de auto het imago van een onverzettelijke, krachtige SUV die garant staat voor opwindend rijplezier.

In het interieur draagt een nieuwe Remote Touch interface bij aan een moderne, gebruiksvriendelijke rijervaring.

LF NX cutout 960 001

DESIGN

De nieuwe LF-NX Turbo deelt zijn zelfverzekerde en innovatieve design met dat van de LF-NX HV (Hybrid Vehicle), maar onderscheidt zich met diverse detail wijzigingen aan zowel het interieur als exterieur om het indrukwekkende potentieel van de nieuwe 2,0 liter turbomotor te benadrukken.

De spindel vormige Lexus grille is afgewerkt met een in donker chroom uitgevoerde sierlijst, terwijl de onderzijde van de grille opvalt door een smalle luchtinlaat met een zwart honingraat rooster, met daaronder een vinvormige spoiler van gesatineerd chroom. Dit detail benadrukt het lage zwaartepunt en het sportieve karakter van deze crossover concept. De verticale luchtinlaten zijn uitgevoerd in hoogglans zwart, met een mat zwart honingraat rooster.

Zowel de wielpasten als de onderste stootlijsten zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Voor het bovenste gedeelte van de stootlijsten is gekozen voor mat chroom. Boven de taillelijn zijn details als de sierlijsten rond de ramen en de buitenspiegels net als de grille afgewerkt in donker chroom.

Aan de achterzijde wordt het nieuwe design van de verlaagde achterbumper onderstreept door een scherp gesneden, in mat chroom uitgevoerde diffuser over de volle breedte van de auto. Deze wordt geflankeerd door fraai gevormde, chromen uitlaateinden die visueel aansluiten bij de styling van de verticale luchtinlaten aan de voorzijde.

Een nieuw, strakker design voor de lichtmetalen velgen en banden in de maat 255 45 ZR 20 geven de LF-NX Turbo een sportievere en meer zelfverzekerde uitstraling.

In het interieur zijn het instrumentarium en bedieningsinstrumenten als het navigatie display en de Remote Touch Interface sportief rood verlicht, evenals de portierpanelen en de hemelbekleding. Daarmee ademt het interieur een ambiance die past bij het indrukwekkende potentieel van de 2,0 liter turbomotor.

AANDRIJFLIJN

De LF-NX Turbo concept is als eerste Lexus ooit uitgerust met een benzinemotor met turbo.

De 2,0 liter viercilinder krachtbron combineert een geavanceerd injectiesysteem, VVT-i klepsturing en een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk met een twin-scroll turbolader met actieve wastegate overdrukklep.

Door de temperatuur van de uitlaatgassen voortdurend te optimaliseren, koppelt het uitlaatspruitstuk in de cilinderkop schone emissies aan sportieve prestaties. Tegelijkertijd zorgt de twin scroll turbolader ervoor dat de motor over een zo breed mogelijk toerengebied het optimale vermogen levert.

De krachtbron van de LF-NX Turbo koppelt een snelle gasrespons en opwindende prestaties aan een voortreffelijke brandstofefficiency.

DUIDELIJK LEXUS

DE LF-NX TURBO

LF NX cutout 960 003

WERELDPREMIÈRE VAN HET LEXUS LF-NX CROSSOVER CONCEPT OP HET AUTOSALON VAN FRANKFURT

De LF-NX, een nieuw middelgroot Crossover concept van Lexus, werd in wereldpremière voorgesteld tijdens het Autosalon van Frankfurt (IAA). Met dit concept bestudeert Lexus de mogelijkheden voor een middelgrote Crossover binnen het gamma.

Het LF-NX concept, dat moet bijdragen tot de toonaangevende positie van Lexus op het vlak van full hybride technologie, wordt aangedreven door een nieuwe variant van het Lexus Hybrid Drive systeem, die specifiek ontwikkeld werd voor een SUV.

Het kenmerkende en zeer krachtige design van het LF-NX concept weerspiegelt een verdere evolutie van de Lexus L-finesse designtaal.

De voorkant wordt overheerst door een krachtige interpretatie van de spoelvormige grille van Lexus, uiterst expressieve koplampen met aparte dagrijlichten en een uniek hoekvormig design dat de bumper van de voorvleugel scheidt met een agressieve verticale snit.

In zijaanzicht zijn de gespierde wielkasten afgewerkt met een zwarte beschermlaag die stedelijke crossovers typeert.

in article 03

Boven de uitgesproken diamantvormige gordellijn, zorgen het klassieke Lexus ruitdesign en een oplopende lijn voor het dynamische silhouet van een atletische coupé.

in article 04

De achterkant is gekenmerkt door uitgesproken achterlichten die zich projecteren naar de onderkant van de bumper, wat zorgt voor een aerodynamische stroomlijn net zoals bij de voorvleugels.

Het Lexus LF-NX concept is afgewerkt met een nieuwe Brushed Metal Silver kleur die de indruk wekt dat het koetswerk uit één enkel blok metaal is gesneden.

Het interieur is een weerspiegeling van de gespierde buitenkant van de LF-NX, met uitgesproken en krachtige vormen die een naar de bestuurder gerichte cockpit creëren, gekoppeld aan een ideale ergonomie.

Als voortzetting van het ‘Human Oriented’ L-finesse design concept, biedt het interieur een perfecte bovenste afleeszone en een onderste bedieningszone die over de verschillende Lexus generaties heen steeds verbeterd werd.

Hierdoor kan er op een intuïtieve manier omgesprongen worden met de spitstechnologie van het voertuig, waaronder aanraakgevoelige bedieningsknoppen en een nieuwe Remote Touch Interface (RTI) met touchpad.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER