1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

DE LF-C2 CONCEPT CAR

LEXUS LF-C2 CONCEPT STEELT DE SHOW OP HET AUTOSALON VAN LOS ANGELES 2014 MET WERELDPREMIÈRE VAN 2+2 ROADSTER

LF C2 cutout 960 001

LOS ANGELES — 19 november 2014 — Een stralende zon, mooi weer en kronkelende wegen. Meer heeft de Lexus LF-C2 concept die zijn werelddebuut maakte op het autosalon van Los Angeles 2014 niet nodig om zich volledig in zijn element te voelen. De Lexus LF-C2 concept is een designstudie in de vorm van een 2+2 roadster die de mogelijkheden verkent van de toekomstige, gedurfdere stijlrichting van het merk. De LF-C2 is bovendien een luxueuze Gran Turismo concept-car ontstaan uit de passie van Lexus voor puur rijplezier.

"De LF-C2 concept toont aan wat de toekomstige designrichting van Lexus in petto heeft", zegt Jeff Bracken, vice-president en general manager van Lexus US Group. "Dankzij deze concept-car kunnen klanten wereldwijd kennismaken met onze emotionele designs en onze passie voor een uitzonderlijke rijervaring."

ZEER GESTILEERD
2 + 2 LAY-OUT

De LF-C2 concept kreeg een strakke 2+2 lay-out en is geïnspireerd op een zuiver en eenvoudig sport coupé concept. Het cabriodesign zorgt ervoor dat de bestuurder en zijn passagiers de wind door hun haar voelen, terwijl ze volop genieten van de uitzonderlijke rijprestaties van de wagen op hun favoriete kronkelweg. Zoals steeds bij een roadster concept-car is er geen dak dat het interieur overspant.

De koetswerkstijl van de LF-C2 werd beïnvloed door de interactie van verschillende vormen met verschillende soorten licht. De ontwerpers creëerden randen, vlakken en rondingen waardoor de LF-C2 er telkens anders uitziet wanneer hij vanuit verschillende gezichtshoeken en onder verschillend licht wordt aanschouwd. In combinatie met het gelaagde lakproces van Lexus resulteert deze aanpak in een opvallende en vooruitstrevende interpretatie van een luxueuze open-top GT.

LAKPROCES IN MEERDERE LAGEN

De glanzende goudgele kleur is het resultaat van een lakproces in meerdere lagen. Na een eerste laag primer volgt een zilveren laag en een doorzichtige laag. Daarna wordt de gele kleur aangebracht die het zilver reflecteert en de wagen zijn glans geeft. Tot slot wordt een laatste afwerkingslaag aangebracht.

UITDRUKKING VAN LEXUS

DE VOORKANT VAN DE LF-C2

LF C2 cutout 960 002

DE VOORKANT VAN DE LF-C2 KRIJGT EEN MEER EXPERIMENTELE UITDRUKKING VAN HET TYPISCHE SPOELVORMIGE RADIATORROOSTER VAN LEXUS.

De voorkant van de LF-C2 krijgt een meer experimentele uitdrukking van het typische spoelvormige radiatorrooster van Lexus. Het radiatorrooster van de concept-car springt meteen in het oog met zijn verfijnde gevlochten honingraatpatroon dat van uitzicht verandert wanneer het vanuit verschillende gezichtshoeken wordt bekeken. Een bewijs van het uitzonderlijke vakmanschap van Lexus. Even kenmerkend voor de sportwagens van Lexus zijn de driehoekige LED koplampen en de stijlvolle richtingaanwijzers waaruit de uitgesproken karakterlijn van de LF-C2 vertrekt. Deze lijn volgt het pijlvormige koetswerk van de wagen en loopt door tot de verkorte achterkant. Verluchtingsroosters in de voorbumper sturen koele lucht naar de remmen en leiden de luchtstroom langs het koetswerk om de stabiliteit van de voorkant te optimaliseren bij hoge snelheden.

Het profiel van de LF-C2 wordt gekenmerkt door een lijn die de vin op de voorbumper verbindt met de steile A-stijl. Kleine verluchtingsroosters in de zijdrempels sturen de lucht naar de achterste remmen en door de vinachtige diffusers achteraan. De achterkant van de LF-C2 valt op met zijn typische L-vormige achterlichtlampen, een uitlaatsysteem met vier verchroomde uitlaatpijpen en een uitgesproken nieuw design voor de diffuser achteraan. Het indrukwekkende silhouet van de concept-car steunt op lichtmetalen 20" velgen met vijf spaken.

BINNEN
DE LF-C2

De sportieve elegantie van het koetswerk wordt doorgetrokken in het luxueuze en ruime interieur van de LF-C2. Dat het exterieur van de wagen wordt verdergezet in het interieur blijkt ook uit de middenconsole die vanuit de achterkant vertrekt en doorloopt over de volledige lengte van het interieur tot aan het dashboard.

Het dashboarddesign combineert functionele eenvoud met een aantrekkelijk doch intuïtief instrumentenbord, een centrale videomonitor die bediend wordt door een remote touchpad op de middenconsole en een analoge retroklok tussen de centrale verluchtingsroosters. Het dikke met leder beklede stuur en de omhullende zetels bewijzen dat de bestuurder centraal staat in de LF-C2.

De interieurdesigners van de LF-C2 kozen voor een evenwichtige sfeer die kracht en eenvoud uitstraalt. Een sfeer die bovendien inspeelt op onze primaire zintuigen. De oppervlakken in wit en grijs leder voelen zacht aan, terwijl de ledlampen onder de ramen doorlopen over de hele lengte van het interieur. Het uitnodigende interieur van de LF-C2 past perfect bij de cabrio-ervaring aan boord van deze opvallende roadster met een flinke dosis Lexus-luxe.

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER