1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

RX 450h

MAAK KENNIS MET DE NIEUWE NORM VOOR HYBRIDE SUV’S, MET SOEPELE RIJEIGENSCHAPPEN EN EEN VERMOGEN VAN 313 PK.


CO2 emissies, gecombineerd (g/km) 122
Verbruik gecombineerd (l/100km) 5,3
Acceleratie 0-100 km/u (s) 7,7
Maximum snelheid (km/u) 200

VANAF € 62.450,00

VERBETERD RIJCOMFORT

MAAK KENNIS MET DE NIEUWE NORM VOOR HYBRIDE SUV’S, MET SOEPELE RIJEIGENSCHAPPEN EN EEN VERMOGEN VAN 313 PK.

Als vooruitstrevend merk introduceerde Lexus al in 1998 de RX, de allereerste eerste SUV met het rijcomfort van een luxe sedan. Vervolgens gingen we in 2004 opnieuw voorbij aan bestaande conventies, toen we ’s werelds eerste hybride SUV op de markt brachten – de revolutionaire RX 400h Hybrid.

Vanuit ons streven naar bijzonder design presenteren we nu de compleet nieuwe RX, de meest scherp vormgegeven Lexus tot nu toe, met standaard een ongeëvenaard luxueuze uitrusting.

RX 450h F SPORT

rx fsport 450h

ADEMBENEMEND DESIGN

De RX 450h F SPORT koppelt een krachtig design aan rijeigenschappen die werden fijngeslepen door het team dat ook verantwoordelijk was voor de nu al legendarische LFA-supersportauto en F-label-modellen zoals de RC F en GS F. Het resultaat doet uw hart sneller kloppen. Qua uiterlijk is de RX 450h F SPORT herkenbaar aan de grotere spindelvormige grille met ‘L-mesh’-rooster, ventilatiesleuven voor de remschijven en aerodynamische geleiders die zorgen voor extra neerwaartse kracht.

In het sportieve interieur voelt u zich volledig verbonden met uw F SPORT. De met de hand afgewerkte sportstoelen omarmen uw hele bovenlichaam, van heup tot schouder. Daarbij geven het ergonomisch gevormde sportstuur en de aluminium pedalen u sublieme feedback, zodat u maximaal van elke rit kunt genieten.

KENMERKEN

BEKIJK DE RX 450h IN DETAIL

In het interieur van de RX 450h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

Rijden met de RX450h is een bijzondere ervaring. Dat begint al met de portiergrepen, die subtiel oplichten om u welkom te heten. Heeft u eenmaal plaatsgenomen, dan wordt u omarmd door de vloeiende lijnen van het interieur, met alle bedieningselementen binnen handbereik.

Bewonder de middenconsole - door de piano-afdeling van Yamaha afgewerkt met fraai generfd hout dat met de hand werd gepolijst tot een diepe glans. In de met weelderig leder afgewerkte stoelen (elektrisch verstelbaar en inklapbaar - hebben ook de achterpassagiers meer dan genoeg beenruimte, zodat zij kunnen genieten van het uitstekende geluid uit de 15 luidsprekers van het Mark Levinson® rear entertainment system.

Rijden met de RX 450h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De RX 450h Hybrid wordt aangedreven door de jongste generatie van de Lexus Hybrid Drive, een intelligente combinatie van een 3,5 liter V6 benzinemotor en twee elektromotoren die hun vermogen soepel overbrengen op de vier wielen. Dankzij het direct beschikbare koppel van de elektromotoren accelereert u in slechts 7,7 seconden van 0 tot 100 km/u, met desondanks een CO2-emissie van slechts 122 g/km*.

U kunt ook kiezen voor de Electric Vehicle rijmodus, zonder brandstofverbruik of schadelijke emissies. De hybride accu van de RX 450h hoeft u nooit via een externe energiebron op te laden en neemt slechts een minimale hoeveelheid ruimte in beslag, wat resulteert in een royale bagageruimte.

* Voor de RX 450h met standaarduitrusting en Business Edition, voorzien van 18” lichtmetalen velgen

Veiligheid in de RX 450h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

Lexus heeft altijd voorop gelopen met de ontwikkeling van veiligheids- en hulpsystemen. Zo testen wij al onze nieuwe modellen in 's werelds grootste rijsimulator. Ook de nieuwe RX 450h Hybrid profiteert van ons onderzoek op het gebied van ongevalpreventie, en is standaard uitgerust met het baanbrekende Lexus Safety System+.

Dit omvat onder meer het Pre-Crash System met een functie die ook voetgangers opmerkt, Lane Keeping Assist dat u helpt in uw rijbaan te blijven, Automatic High Beam voor een beter zicht in het donker en Adaptive Cruise Control, dat uw rijsnelheid automatisch afstemt op die van uw voorganger.

Drievoudige LED-koplampen

DRIEVOUDIGE LED-KOPLAMPEN

Elegante L-vormige koplampen maken voor zowel dimlicht als grootlicht gebruik van dezelfde LED lichtbron. Om de RX 450h Hybrid een heel eigen aura te geven, zijn de koplampen ook uitgerust met LED dagrijverlichting en geïntegreerde, sequentiële richtingaanwijzers.

Leder / hout design

LEATHER/WOOD DESIGN

De RX 450h Hybrid is uitgerust met een fraai, met leder afgewerkt driespaaks stuurwiel, geïnspireerd op dat van de Lexus LFA. Door de ergonomische vorm ligt het stuurwiel plezierig in de hand, terwijl u zich door de geïntegreerde bedieningsknoppen voor - indien aanwezig - audio, telefoon, het multi-informatie display, Adaptive Cruise Control en Lane Keeping Assist volledig op het rijden kunt concentreren.

Feux arrière à LED

LED REAR LIGHTS

Krachtige L-vormige LED's geven de achterzijde van de RX 450h Hybrid kristalheldere verlichting die vanaf de hoeken doorloopt tot het midden van de achterklep. Door deze extra brede verlichting bent u goed zichtbaar, en beschikt u over opvallende, sequentiële richtingaanwijzers.

Lasergegraveerd donker hout door Yamaha

LASER CUT DARK WOOD BY YAMAHA

Het hout op de middenconsole en portierpanelen is met behulp van innovatieve lasertechnologie gegraveerd. Daardoor is het onderliggende aluminium zichtbaar geworden en ontstaat een fraai lijnenspel. Deze accenten worden vervaardigd door de vakmensen van de piano-afdeling van Yamaha.

20” lichtmetalen velgen

20" ALLOY WHEELS

Geef uw RX een persoonlijk accent met deze nieuw ontworpen 5-spaaks velgen die u met kleuraccenten kunt aanpassen aan de kleur van de carrosserie.

Panoramisch dak

PANORAMIC ROOF

Dit grote glazen panoramadak geeft u een gevoel van vrijheid, extra hoofdruimte en extra licht in het interieur. Aan de voorzijde is het dak gedeeltelijk te openen, wat het gevoel van ruimtelijkheid nog eens versterkt. Ook is gedacht aan een elektrisch bedienbare zonwering om u en uw passagiers te beschermen tegen felle zon.

Intelligente parkeersensoren

INTELLIGENTE PARKEERSENSOREN

De voorste of achterste parkeersensoren waarschuwen u wanneer ze een object op uw weg detecteren bij snelheden onder 15 km/u. Bovendien vermindert de Drive Force Limiting Control de acceleratie en waarschuwt u te ‘remmen’ via het multi-informatie display. Als een botsing onvermijdelijk blijkt, zal Brake Control de RX tot stilstand brengen.

Steviger chassis, verbeterde wegligging

STEVIGER CHASSIS, VERBETERDE WEGLIGGING

Dankzij een steviger chassis, verbeterde voorwielophanging en een nieuwe stuurinrichting heeft de nieuwe RX uiterst nauwkeurige en levendige rijeigenschappen. Geavanceerde las- en lijmtechnologieën zijn gebruikt om een extreem stijve carrosserie te maken, wat zich bij hogere snelheden vertaalt in subliem rijcomfort.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met behulp van Drive Mode Selec kunt u kiezen uit de rijmodi ECO, NORMAL, SPORT S and SPORT S+. Zo kunt u de efficiency van de auto optimaal benutten, of kiezen voor een dynamischer of meer op comfort gericht rijgedrag. Voor het eerst heeft u in de RX 450h ook de mogelijkheid om te kiezen voor de rijmodus CUSTOMIZE, waarmee u de motor, de hybride aandrijflijn, het chassis en de airconditioning op uw wensen kunt afstemmen.

Rear Cross Traffic Alert & Braking

REAR CROSS TRAFFIC ALERT & BRAKING

Rear Cross Traffic Alert & Braking, die de veiligheid verschaft door de intelligente parkeersensoren verbetert, gebruikt de radar van de Blind Spot Monitor om voertuigen te detecteren die de zone achter de RX naderen bij het achteruit rijden in parkeergarages. Mocht een botsing waarschijnlijk blijken, zouden Drive Force Limiting Control en Brake Control geactiveerd worden om de schade van de botsing te vermijden of te beperken.

All-wheel Drive / E-Four

ALL-WHEEL DRIVE / E-FOUR

De RX 450h AWD beschikt over E-FOUR vierwielaandrijving, dat ook in zwaar terrein garant staat voor soepele prestaties en maximale grip. De innovatieve E-FOUR aandrijflijn omvat onder meer een 50 kW sterke elektromotor op de achteras, die op elk gewenst moment direct extra koppel levert.

Geavanceerde aerodynamica

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

De RX 450h heeft uitstekende aerodynamische eigenschappen, die deels te danken zijn aan een volledig vlak afgewerkte onderzijde en een achterspoiler. Om de luchtweerstand verder te verminderen, kregen de buitenspiegels een andere vorm en werden op strategische plekken op de carrosserie kleine luchtgeleiders geplaatst. Deze details verbeteren niet alleen de stabiliteit en wegligging, maar zorgen ook voor een lager brandstofverbruik en minder windgeruis.

Euro Ncap 5-Star Rating

EURO NCAP 5-STAR RATING

De nieuwe RX werd bekroond met de hoogste, 5-sterren rating in de prestigieuze Euro NCAP 2015 testen. In alle categorieën waren de scores van de RX ruim boven de minimumwaarden die nodig zijn om vijf sterren te behalen, met de beste score voor de bescherming van voetgangers ooit behaald door een grote SUV. Dit plaatst de nieuwe RX tussen de allerveiligste voertuigen in zijn segment.

Adaptive Variable Suspension

ADAPTIVE VARIABLE SUSPENSION

Voor nog uitnodigender rijeigenschappen stuurt het optionele Adaptive Variable Suspension op intelligente wijze de schokdempers op alle wielen aan. Dit verbetert niet alleen het rijcomfort, maar vergroot ook de stabiliteit.

Tien airbags

TIEN AIRBAGS

Elke RX beschikt standaard over tien airbags en veiligheidsgordels met gordelspanners. Raakt u onverhoopt betrokken bij een aanrijding, dan stemmen sensoren de werking van de front- en zijairbags af op de ernst van het ongeval. De inzittenden voorin genieten bovendien bescherming van knie-airbags, terwijl gordijnairbags de volledige lengte van het interieur beslaan.

Pre-crash Safety

PRE-CRASH SAFETY

Een microgolfradar en de boordcomputer berekenen de kans op een aanrijding. Is deze kans groot, dan wordt u als bestuurde gewaarschuwd met zicht- en hoorbare signalen, terwijl ondertussen preventief de remdruk wordt verhoogd. Is een aanrijding eenmaal onvermijdelijk ,dan treden automatisch de remmen in werking en worden ook de veiligheidsgordels van de voorstoelen aangespannen.

Blind Spot Monitor

BLIND SPOT MONITOR

Radarsensoren in de achterbumper registreren achteropkomend verkeer in andere rijbanen, dat in de buitenspiegels onzichtbaar blijft. Zodra u richting aangeeft om van rijbaan te veranderen en er rijdt een voertuig in uw dode hoek, dan verschijnt in de desbetreffende buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

Advanced Lane Keeping Assist

ADVANCED LANE KEEPING ASSIST

Advanced Lane Keeping Assist )A-LKA) bepaalt met behulp van een camera in de voorruit uw positie op de weg. Verlaat u onbedoeld en zonder richting aan te geven uw rijbaam, dan activeert het systeem een waarschuwingssignaal en voelt u een korte trilling in het stuur.

Adaptive Cruise Control

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Om ontspannen te rijden, bewaart Adaptive Cruise Control een veilige afstand tussen u en een voorganger, zelfs wanneer dit voertuig niet met constante snelheid rijdt.

Draadloze oplader

DRAADLOZE OPLADER

Met de draadloze oplader van de RX kunt u compatibele smartphones, zoals de iPhone 6, en andere elektronische gadgets via inductie opladen. De oplader bevindt zich op een handige plek aan de voorzijde van de middenconsole.

Elektrisch bedienbare achterbank

ELEKTRISCH BEDIENBARE ACHTERBANK

U kunt ook kiezen voor een volledig elektrisch bedienbare achterbank, waarvoor op enkele praktische plekken in het interieur bedieningsknoppen zijn aangebracht. Passagiers op de achterbank kunnen bovendien de rugleuning verstellen, waarbij de middenarmsteun perfect horizontaal blijft staan.

Panoramic View Monitor

PANORAMIC VIEW MONITOR

Om gemakkelijker te manoeuvreren, geven vier camera's een volledig 360° beeld van het gebied rond de auto. De Panoramic View Monitor biedt tevens een virtuele 3D-weergave van uw RX, met richtlijnen die u helpen bij het inparkeren.

Mark Levinson®

MARK LEVINSON®

Het Mark Levinson® Premium Surround System met GreenEdge™ omvat 15 luidsprekers die zijn afgestemd op de akoestische eigenschappen van de RX. Het systeem staat garant voor een ongeëvenaarde 7.1-kanaals home theatre geluidskwaliteit die nog eens verbeterd wordt door Clari-Fi™, een functie die het geluid herstelt dat verloren gaat bij het comprimeren naar MP3.

LED Sfeerverlichting

LED SFEERVERLICHTING

In het interieur van de RX zorgt LED sfeerverlichting in onder meer de portieren, het instrumentarium en de voetenruimte voor een rustgevende, sfeervolle ambiance wanneer u in het donker rijdt. De lichtsterkte is zorgvuldig gekozen om de portiergrepen in het donker goed te kunnen verlichten, zonder hinderlijke reflecties.

Lederen stuurwiel

LEDEREN STUURWIEL

Het driespaaks, met leder afgewerkte stuurwiel is ergonomisch gevormd, met een middendeel dat comfortabel in de hand ligt. Voor extra comforten gebruiksgemak kunt u ook kiezen voor stuurverwarming en bedieningsknoppen voor functies als - indien aanwezig - audio, telefoon multi-information display, ACC en Lane Keeping Assist.

Extra breed head-up display

EXTRA BREED HEAD-UP DISPLAY

Belangrijke voertuiggegevens worden in kleur direct op de voorruit geprojecteerd. Op het grootste Head-Up Display (240 mm x 90 mm) in een Lexus tot nu toe kunt u onder meer aanwijzingen van het navigatiesysteem en instellingen van het audiosysteem aflezen, zonder uw ogen van de weg te halen.

Climate Concierge / Nanoe® Technology

CLIMATE CONCIERGE / NANOE® TECHNOLOGY

De baanbrekende 'Climate Concierge' meet continu de binnen- en buitentemperatuur, om op basis daarvan de temperatuur voor het interieur en de stoel- en stuurverwarming te regelen. Infrarood sensoren registreren bovendien de lichaamstemperatuur van de passagiers op de achterbank en stemt daar de airconditioning en stoelventilatie op af. Tot slot verspreidt onze veelgeprezen nanoe® technologie microscopisch kleine, negatief geladen deeltjes in het interieur, om de lucht en de stoelbekleding te zuiveren. De deeltjes verbeteren de luchtvochtigheid in het interieur, wat een weldadig effect heeft op uw haar en huid.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

rx quote 200x200 white

MET DE NIEUWE RX VERLEGGEN WE OPNIEUW GRENZEN TEN AANZIEN VAN DESIGN EN BORDUREN WE VOORT OP DE BAANBREKENDE VORIGE GENERATIES VAN DE RX.

Takayuki Katsuda, RX Chief Engineer

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER