RC F

KIEZEN MET HET HOOFD, RIJDEN MET HET HART

Een sportcoupé voor sensationeel rijplezier.

MAAK KENNIS MET DE RC F

Zijn lage, gespierde uitstraling en aan de autosport ontleende lijnen maken dat u de RC F onmogelijk over het hoofd kunt zien. Liefhebbers kijken dan ook graag naar deze spectaculaire 2+2 coupé. De RC F is ontwikkeld als antwoord op de wens van bestuurders die niets liever willen dan high-performance rijplezier en superieure luxe.


 

 
  RC F Key Features
 • Met de hand gebouwde V8

  De ontzagwekkende 5,0 liter V8 motor wordt met de hand gebouwd en vervolgens met behulp van een stethoscoop getuned. Het resultaat is een vermogen van 463 pk en een koppel van meer dan 520 Nm. De cilinderkop en alle bewegende delen zijn ontworpen om bij hoge toerentallen het maximale vermogen te verhogen.

 • Sports VDIM

  Sports Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) zorgt ervoor dat u het enorme vermogen van de RC F veilig en soepel kunt benutten, zelfs wanneer u een bocht met enige snelheid neemt.

 • 8-traps Sport Direct Shift

  De V8 motor brengt zijn vermogen over via een 8-traps Sport Direct Shift(SDS) sequentiële transmissie die ook handmatig schakelen mogelijk maakt. Door een aanpassing in de software reageert de transmissie nog directer op de kleinste beweging van het gaspedaal.

 • 19" velgen van gesmeed lichtmetaal

  De velgen van de RC F zijn vervaardigd uit gesmeed - in plaats van gegoten - lichtmetaal, volgens een procédé dat vergelijkbaar is met de hamer van een smid. Daardoor zijn de velgen niet alleen steviger, maar ook lichter.

 • Lederen sportstoelen

  De nieuw ontworpen stoelen met hoge rugleuning zijn vervaardigd met behulp van de 'integrated foaming' technologie van Lexus. Zo bent u verzekerd van extra zijdelingse steun in snelle bochten. De vorm en stevigheid van de zitting is zorgvuldig gekozen om de druk op de gevoelige onderrug te verminderen.

BELEEF DE RC F

Onder de gewelfde motorkap ligt de krachtigste V8 die we tot nu toe maakten. Deze krachtbron ontwikkelt een imposant vermogen. Geniet van het onweerstaanbare en verslavende geluid van 'tussengas' tussen de versnellingen, terwijl u dankzij Torque Vectoring Differential ook bij hogere snelheden de controle behoudt. De RC F belichaamt de geest van een volbloed sportcoupé.

BELEEF DE RC F

Het hierboven weergegeven model is niet representatief voor de range.

Next steps

OVERIGE MODELLEN