• WERELDDEBUUT VAN DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

  Met de nieuwe NX bewandelt Lexus nieuwe wegen in design van exterieur en interieur, aandrijflijnen, de nieuwste generatie multimedia en connectiviteit. Voor de nieuwe NX zijn geavanceerde technologieën toegepast om veiligheid, comfort en gebruiksgemak op een nóg hoger niveau te brengen. Deel het moment waarop de wereld kennismaakte met dit nieuwe model.

    Parallax Image 1 Alternate Exclusive Pedigree

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

EXCLUSIEVE FAMILIEBANDEN

De nieuwe Lexus NX is de vervanger van een model waarvan sinds de introductie in 2014 meer dan 170.000 exemplaren werden verkocht. Om een vervolg te kunnen geven aan deze indrukwekkende prestatie, heeft Lexus de NX volledig vernieuwd. Onze ambities en toewijding worden zichtbaar in de grote stappen die we hebben gezet op gebied van prestaties, rijeigenschappen en efficiency. Maar liefst 95 procent van alle gebruikte onderdelen is nieuw. Digitale modellen en de nieuwste computertechnologie zijn gebruikt om de auto slimmer te kunnen bouwen, en daarmee te kunnen voorzien in een nóg hogere kwaliteit. De ervaren handen, oren en ogen van onze Takumi blijven echter essentieel voor de allerhoogste zintuiglijke kwaliteiten.

    Parallax Image 2 Alternate Tested For Quality

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

GETEST OP KWALITEIT

Tijdens intensieve tests op het circuit bij het Lexus Centre in Shimoyame perfectioneerden professionele coureurs de dynamische prestaties - met name de besturing en het remsysteem - van de NX tot in detail. Daarbij was er een duidelijke focus op vroegtijdige toepassing van de nieuwste techologie voor veiligheid en comfort. Tegelijkertijd is er sterk gelet op kosten, om de auto voor klanten betaalbaar te houden.

    Parallax Image 3 Evolution of Design

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

EVOLUTIE VAN DESIGN

De nieuwe NX borduurt voort op het avantgardistische design van de eerste generatie, maar heeft ook een meer verfijnde en volwassen uitstraling gekregen, met een dynamischer, meer gespierd karakter. Functionele schoonheid is zichtbaar in details die tot stand kwamen in een intensieve samenwerking tussen de designers en performance engineers van de NX. Het resultaat: luchtstromen die meer gecontroleerd over en onder de carrosserie worden geleid, mede dankzij vlakke zijpanelen en een nieuw ontworpen cover onder de motor.

    Parallax Image 4 Alternate Feel More Control

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

ERVAAR MEER CONTROLE

Met de nieuwe NX past Lexus voor het eerst het Tazuna concept toe voor het design van het interieur. Tazuna komt van een Japans woord dat beschrijft hoe een ruiter met teugels zijn paard stuurt. Op vergelijkbare wijze heeft de bestuurder meer directe en intuïtieve controle over de auto, volgens het principe 'handen aan het stuur en ogen op de weg'. Dit geeft de bestuurder meer vertrouwen en een gevoel van controle over de auto en de omgeving.

    2022 all new nx quote background
    2022 all new nx quote

“De nieuwe NX is ontworpen om te kunnen beantwoorden aan de uiteenlopende wensen en lifestyle van klanten over de hele wereld. Belangrijke sterke punten zijn verder verbeterd en volledig nieuw, waaronder elektrificatie, design, rijprestaties en geavanceerde technologieën.”

Chief Engineer, Takeaki Kato
FEEL MORE IN EVERY MOMENT

Abonneer u op de nieuwe NX newsletter

    Parallax Image 1 Omotenashi Experience

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

OMOTENASHI BELEVING

Nieuwe functies verrijken de beleving aan boord van de nieuwe NX en weerspiegelen de Omotenashi filosofie van Lexus, om te anticiperen op wensen van passagiers en om alle inzittenden zich zo welkom en comfortabel mogelijk te laten voelen. Het passagiersgedeelte heeft de ambiance van een luxueuze lounge waarin de bestuurder het uitnodigende en doelmatige design van de nieuwe Tazuna cockpit ervaart. Het interieur is afgewerkt met hoogstaande, luxueuze materialen, volgens de rijke traditie van onze Takumi ambachtslieden.

    Parallax Image 2 Exhilarating Power

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

UITBUNDIGE KRACHT

Een breder palet van aandrijflijnen met nieuwe en verbeterde technologieën en de beste prestaties in hun klasse. Voor de NX is ook de eerste Plug-in Hybride aandrijflijn van Lexus beschikbaar, een nieuwe norm met zijn combinatie van vermogen, brandstofefficiency, lagere emissies en de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden.

    Parallax Image 3 The Lexus Driving Signature

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

DE LEXUS DRIVING SIGNATURE

De dynamische prestaties van de Lexus NX zijn gericht op de Lexus Driving Signature – een ideale combinatie van rijcomfort waarbij besturing en het gas- en rempedaal op elk moment in lijn reageren met de intenties van de bestuurder. Zo bouwt u snel vertrouwen op en voelt u zich meer verbonden met uw auto. Cruciaal hiervoor is het Global Architecture K (GA-K) platform van Lexus, dat zich onder meer onderscheidt met een lager zwaartepunt.

    Parallax Image 4 More Connected

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

MEER CONNECTED

Met de nieuwe Lexus NX maakt ook een compleet nieuw multimedia platform zijn opwachting. Hiermee introduceren we Smart Services, met geavanceerde navigatie inde cloud en een nieuwe 'Hey Lexus' assistent, die reageert op natuurlijk gesproken dialogen. Het nieuwe multimedia systeem van de Lexus NX omvat tevens een imposant 14" display.

    Parallax Image 5 Advanced Safety And Driver Assistance

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS NX

GEAVANCEERDE VEILIGHEIDS- EN HULPSYSTEMEN

De nieuwe Lexus NX beschikt over de derde generatie van het Lexus Safety System +. Dit omvat nieuwe functies en upgrades, met systemen waarvan de werking voor de bestuurder natuurlijker aanvoelt. Verbeteringen zijn onder meer het grotere bereik van het Pre-Collision System en de aangepaste Adaptive Cruise Control die sneller reageert op plotseling voor de NX invoegend verkeer. De nieuwe E-latch elektronische portiervergrendeling geeft een waarschuwing voor achteropkomende auto's en fietsers en zorgt er in dat geval voor dat u het portier niet kunt openen, om zo een ongeval te voorkomen.