1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

NX 300h

AMAZING URBAN DESIGN, NIEUWSTE GENERATIE LEXUS HYBRID DRIVE EN F SPORT LINE


CO2-uitstoot, gecombineerd (g/km) 116
Gecombineerd (l/100km) 5,0
Acceleratie 0-100 km/u (s) 9,2
Maximum snelheid (km/u) 180

VANAF € 42.990,00

STRIKING ANGLES

AMAZING URBAN DESIGN, NIEUWSTE GENERATIE LEXUS HYBRID DRIVE EN F SPORT LINE

De compleet nieuwe Lexus NX 300h onderscheidt zich door zijn uitgesproken design, een flexibel interieur en hoogstaand comfort voor maximaal vijf inzittenden. Daarbij koppelt de Full Hybrid aandrijflijn soepele rijeigenschappen aan uitzonderlijke milieuprestaties.

Daarnaast beschikt de NX 300h over gebruiksvriendelijke technologieën als een Panoramic View Monitor*, Touch Pad* en Pre-Crash Safety systeem*. Voor een nog dynamischer rijbeleving is de NX 300h F SPORT Line uitgerust met sportstoelen die zijn afgewerkt met geperforeerd leder, een F SPORT stuurwiel, Adaptive Variable Suspension en 18" lichtmetalen velgen.

* Beschikbaar als een optie, als onderdeel van een pack, of standaard op bepaalde uitvoeringen

NX 300h Dynamic Line

NX SportEdition EU Cutout

GENIET VAN EEN OP DE BESTUURDER GERICHTE COCKPIT
MET DE GERAFFINEERDE LUXE VAN EEN LEXUS

De NX 300h Hybrid wordt aangedreven door de Lexus Hybrid Drive en is tot in perfectie afgewerkt door onze meest ervaren ‘Takumi’ vakmensen. In het comfortabele interieur vindt u een op de spindelvormige grille geïnspireerde middenconsole, analoog klokje, subtiele sfeerverlichting en een geavanceerd Lexus navigatiesysteem.

De combinatie van een opvallend crossover design en 18" velgen van zwart lichtmetaal trekt gegarandeerd de aandacht.

NX300h SportEdition Features AlloyWheels 300x220 1

18" LICHTMETALEN VELGEN

Deze fraai gevormde velgen van zwart lichtmetaal behoren tot de standaarduitrusting en geven uw NX een sportieve uitstraling.

NX300h SportEdition Features WelcomeIllumination

INSTAPVERLICHTING

Zodra u met de sleutel in uw jas of tas op de NX 300h Dynamic Line afloopt, wordt u welkom geheten door subtiele instapverlichting in de portiergrepen.

NX300h SportEdition Features PanoramicRoof

PANORAMISCH DAK

Een groot glazen panoramisch dak (optioneel) maakt het interieur lichter en ruimtelijker en geeft bovendien extra hoofdruimte.

NX300h SportEdition Features LexusNavigation

LEXUS NAVIGATIESYSTEEM

De NX 300h Dynamic Line is uitgerust met het Lexus navigatiesysteem. Dit werkt snel en gebruiksvriendelijk en biedt meerdere mogelijkheden voor de weergave van plattegronden.

NX300h SportEdition Features HeatedSeats

ZETELVERWARMING

De bestuurders-en passagierszetels van de NX 300h Dynamic Line zijn voorzien van zetelverwarming. Deze nuttige optie geeft vooral bij koude weersomstandigheden een nog groter gevoel van luxe.

NX300h SportEdition Features LEDLight

LED-VERLICHTING

De NX 300h Dynamic Line is standaard uitgerust met LED-verlichting voor dimlicht gecombineerd met halogeenverlichting voor grootlicht en L-vormige LED dagrijverlichting. Met deze combinatie heeft u altijd goed zicht.

NX 300h F SPORT

nx 300h fsport

ADEMBENEMEND DESIGN

De NX 300h F SPORT koppelt een krachtig design aan rijeigenschappen die werden fijngeslepen door het team dat ook verantwoordelijk was voor de nu al legendarische LFA-supersportauto en F-label-modellen zoals de RC F en GS F. Het resultaat doet uw hart sneller kloppen. Qua uiterlijk is de NX 300h F SPORT herkenbaar aan de grotere spindelvormige grille met ‘L-mesh’-rooster, ventilatiesleuven voor de remschijven en aerodynamische geleiders die zorgen voor extra neerwaartse kracht.

In het sportieve interieur voelt u zich volledig verbonden met uw F SPORT. De met de hand afgewerkte sportstoelen omarmen uw hele bovenlichaam, van heup tot schouder. Daarbij geven het ergonomisch gevormde sportstuur en de aluminium pedalen u sublieme feedback, zodat u maximaal van elke rit kunt genieten.

KENMERKEN

BEKIJK DE NX 300h IN DETAIL

Rijden met de NX 300h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De nieuwe Lexus NX 300h valt op met zijn brede looks, de kenmerkende Lexus grille en sierlijke LED-Verlichting voor en achter. Met zijn bijna kunstzinnige design gaat de nieuwe NX 300h bepaald niet onopgemerkt voorbij. Voor de scherpe, maar ook vloeiende lijnen hebben de ontwerpers van Lexus zich laten inspireren door de vormen van gesmolten metaal. Zodra u op de NX 300h afloopt, heten subtiel verlichte portiergrepen u welkom, terwijl de schuin oplopende taillelijn en het coupé-achtige zijaanzicht de dynamische uitstraling nog eens versterken. Aan de achterzijde komt het Lexus logo tot uiting in de fraaie LED-achterlichtunits, die de krachtige vormen van de auto nog eens extra onderstrepen.

De nieuwe NX levert een gecombineerd vermogen van 197 pk. De CO2-emissies van deze prachtige crossover bedragen desondanks vanaf slechts 116 g/km, gecombineerd met een brandstofverbruik vanaf 5,0 l/100 km.

In het interieur van de NX 300h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

Dankzij de hoge zitpositie kijkt u uit over het verkeer, en heeft u een perfect uitzicht op uw omgeving. Zo komt u in de met fraai leder afgewerkte stoelen van de NX 300h volledig tot rust. Ondertussen houdt de S-Flow airconditioning het interieur onder alle omstandigheden fris, terwijl alleen de bezette zitplaatsen worden gekoeld. Heeft u de ECO rijmodus geselecteerd, dan werkt ook de stoelverwarming zuiniger wanneer u deze nodig heeft. Om gemakkelijker te kunnen manoeuvreren, ziet u op de Panoramic View Monitor beelden van vier discreet verborgen camera’s. Deze bevinden zich in de grille, de buitenspiegels en in de achterklep. Op het scherm ziet u bovendien virtuele hulplijnen die u helpen om veilig te manoeuvreren in kleine ruimtes.

Met de nieuwe NX 300h heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor de allernieuwste multimedia technologie. Dit omvat onder meer Lexus Premium Navigatie en online diensten als Google Street View®. Dit systeem is zelfs in staat de meest milieubewuste route voor u te berekenen.

Veiligheid in de NX 300h - Hoogtepunten

HOOGTEPUNTEN

De nieuwe NX 300h is ontworpen om vermoeidheid bij de bestuurder tegen te gaan. Zo helpt een Head-Up Display dat extra breed op de voorruit wordt geprojecteerd u om u op de weg te concentreren en voorkomt Lane Keep Assist dat u onbedoeld van rijbaan verandert. Automatic High Beam schakelt in voorkomende gevallen automatisch tussen dimlicht en grootlicht. Om gevaarlijke situaties te vermijden, maakt het Pre-Crash Safety systeem gebruik van radartechnologie die tijdig obstakels registreert, om zonodig de remmen te activeren en de veilgheidsgordels aan te spannen. Raakt u desondanks toch betrokken bij een aanrijding, dan profiteren u en uw passagiers van de bescherming van een stevige veiligheidskooi en acht airbags.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

In deze crossover die uitblinkt in lichtvoetig rijplezier, kunt u het rijgedrag met behulp van Drive Mode Select op uw persoonlijke voorkeur afstemmen. U kunt kiezen uit meerdere rijmodi, uiteenlopend van ECO tot SPORT S+. Ook kunt u in druk stadsverkeer de EV (Electric Vehicle) modus inschakelen om emissievrij te rijden. Een robuust onderstel en Adaptive Variable Suspension staan garant voor een even soepel als nauwkeurig rijgedrag, terwijl E-FOUR All-Wheel Drive u bij gladheid extra vertrouwen geeft.

Takumi Vakmanschap

TAKUMI VAKMANSCHAP

Met de hand afgewerkte ‘shimamoku’ hout accenten en fraai gestikte lederen bekleding maken dat de nieuwe NX 300h nieuwe normen stelt in zijn segment. Een voorbeeld daarvan is ook de productie in de fabriek in Kyushu, waar elke auto in een stofvrije omgeving wordt gespoten. Daarvoor gaan de medewerkers in de lakstraat door twee sluizen waar stofdeeltjes uit hun haar en van hun speciale pakken worden verwijderd. Nog meer stof wordt verwijderd door de aanwezigheid van een waterscherm - Niagara genaamd. De perfect glanzende laklaag ontstaat door elke laklaag met de hand te schuren, een tijdrovend proces dat doorgaans alleen wordt gehanteerd bij volledig met de hand vervaardigde auto’s. Tot slot ondergaat elke NX crossover vóór aflevering een 30 kilometer lange testrit.

EURO NCAP – 5 star rating

EURO NCAP 5 STAR RATING

De Lexus NX 300h behaalde de prestigieuze Euro NCAP 5-sterren rating. In alle categorieën waren de scores van de NX ruim boven de minimumwaarden die nodig zijn om vijf sterren te behalen, wat de NX tussen de allerveiligste voertuigen in zijn segment plaatst.

Het programma bestaat uit 4 onderdelen – Adult Occupant (volwassen inzittenden), Child Occupant (inzittende kinderen), Pedestrian Protection (bescherming van voetgangers) en, sinds 2009, Safety Assist (hulpsystemen met betrekking tot veiligheid). Deze laatste omvat functies die letsels helpen te vermijden en te beperken, zoals het autonoom functioneren van de remmen in een noodsituatie, elektronische stabiliteitscontrole en een snelheidsbegrenzer.

De Lexus NX 300h behaalde 82 % voor “Adult Occupant”, 82 % voor “Child Occupant”, 69 % voor “Pedestrian Protection” en 71 % voor “Safety Assist”.

Head-Up Display In Kleur

HEAD-UP DISPLAY IN KLEUR

Belangrijke voertuiggegevens worden in kleur direct op de voorruit geprojecteerd. kunt u via dit extra brede 6,2" Head-up Display bijvoorbeeld aanwijzingen van het navigatiesysteem bekijken, of uw audiosysteem instellen.

Luxueus Interieur

LUXUEUS INTERIEUR

De comfortabele voorstoelen zijn vervaardigd met behulp van ‘integrated foaming’ technologie, die voor het eerst werd toegepast bij de F SPORT modellen van Lexus. Deze uit de racesport afkomstige technologie maakt stoelen comfortabeler, en biedt meer zijdelingse steun dan stoelen die op conventionele wijze met leder zijn bekleed.

Naast de royale beenruimte voor en achter kunt u beide voorstoelen voor nog meer comfort in acht verschillende standen elektrisch verstellen. Ook kunt u kiezen voor een extra lendensteun en een geheugenfunctie om uw persoonlijke instellingen te bewaren.

De vorm en stevigheid van de zittingen zijn zorgvuldig gekozen om uw onderrug en bekken zoveel mogelijk te ontlasten. Voor extra comfort is de zitting bovendien elektrisch verstelbaar, zodat u ook een goede zithouding kunt vinden wanneer u wat langer bent.

Een praktische, 60:40 deelbare achterbank behoort tot de standaarduitrusting van elke NX 300h. Hiermee kunt u heel eenvoudig grotere voorwerpen meenemen, zoals een racefiets of surfplank. Met de achterbank volledig neergeklapt kunt u nog grotere voorwerpen vervoeren.

Ook kunt u kiezen voor een volledig elektrisch bedienbare achterbank, waarvoor in het interieur op strategische plekken schakelaars zijn aangebracht. Hiermee kunnen de passagiers achterin ook de rugleuning verstellen, wat het comfort ten goede komt.

Veiligheidskooi / 8 airbags

VEILIGHEIDSKOOI / 8 AIRBAGS

Behalve door de stevige veiligheidskooi worden de passagiers beschermd door acht airbags. De bestuurder en voorpassagier beschikken beide over een 2-fase frontairbag, alsmede knie- en zijairbags. Gordijnairbags beslaan bovendien beide zijkanten van het interieur. De veiligheidsgordels zijn alle voorzien van gordelspanners, met uitzondering van die op de middelste zitplaats. Al deze veiligheidsvoorzieningen behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe NX 300h.

De voorstoelen zijn ontworpen om in geval van een aanrijding van achteren de eventuele letsels te beperken. Door de verstevigde stoelframes wordt het bovenlichaam stevig in de rugleuning gedrukt, terwijl het hoofd wordt opgevangen door de naar voren bewegende hoofdsteunen.

Dynamische Prestaties

DYNAMISCHE PRESTATIES

Om op elke ondergrond goede prestaties te kunnen leveren, werd de nieuwe NX 300h eerst getest en fijngeslepen in ‘s werelds meest geavanceerde rijsimulator. Daarna volgden testritten over vele honderdduizenden kilometers, van ijzige omstandigheden tot de hitte van de woestijn.

Met zijn compleet nieuw ontwikkelde chassis, wielophanging en stuurinrichting rijdt de nieuwe NX 300h buitengewoon soepel en comfortabel. Geavanceerde las- en lijmtechnieken zorgen voor een extreme torsiestijfheid. Dit heeft geleid tot een uiterst robuuste crossover die uitblinkt met zeer nauwkeurige rijeigenschappen. De compacte MacPherson voorwielophanging en de double-wishbone achterwielophanging geven de NX 300h een voortreffelijke wegligging, stuureigenschappen van een sportieve sedan en een superieure rechtuitstabiliteit. Voor een nog uitnodigender rijgedrag stuurt Adaptive Variable Suspension op intelligente wijze per wiel de werking van de schokdempers aan. Dit verbetert niet alleen het rijcomfort, maar komt ook de stabiliteit ten goede.

Geavanceerde Technologie

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

Wanneer u met de sleutel in uw zak de NX 300h nadert, worden alle portiergrepen subtiel verlicht om u te begroeten. Na aanraking worden de portieren ontgrendeld.

In het interieur van de NX 300h maakt gebruiksvriendelijke technologie het leven aanzienlijk eenvoudiger: van intelligente plafondverlichting die reageert op uw hand zodat u in het donker niet op de tast hoeft te zoeken, tot een achterklep die ‘onthoudt’ hoever u deze doorgaans opent. Het interieur is door ‘Takumi’ vakmensen tot in de perfectie afgewerkt, met onder meer een middenconsole die is geïnspireerd op de vormen van de grille. Ook een sierlijk, analoog klokje en sfeerverlichting dragen bij aan de luxueuze ambiance. De 8-voudig elektrisch verstelbare stoelen zijn met hun lederen bekleding buitengewoon comfortabel, en zijn voorzien van stoelverwarming en -ventilatie. De 60:40 deelbare achterbank is eveneens elektrisch neerklapbaar om ruimte te maken voor bijvoorbeeld ski’s of een surfplank.

Pre-Crash Safety (PCS) / Adaptive Cruise Control

PRE-CRASH SAFETY (PCS) / ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Een millimetergolfradar registreert eventuele obstakels die zich in de rijbaan van de NX 300h bevinden. Als het systeem een potentieel gevaarlijke situatie opmerkt, dan ontvangt de bestuurder een waarschuwingssignaal, waarna Pre-Crash Brake Assist in werking treedt. Is een aanrijding eenmaal onvermijdelijk, dan worden ook Pre- Crash Brake en de Pre-Crash Seatbelts geactiveerd om de inzittenden zoveel mogelijk te beschermen.

Om de bestuurder tijdens het rijden te ontlasten, bewaart Adaptive Cruise Control (ACC) een vaste afstand tussen de NX 300h en een voorligger, zelfs wanneer deze geen constante snelheid heeft, of volledig stil komt te staan. Zodra de rijbaan weer vrij is, accelereert ACC automatisch weer tot de vooraf ingestelde snelheid.

Panoramic View Monitor

PANORAMIC VIEW MONITOR

Om gemakkelijker te kunnen manoeuvreren in kleine ruimtes brengen vier kleine camera’s vrijwel het gehele gebied rond de auto in beeld. Een primeur voor Lexus is de Panoramic View Monitor, die een virtueel 3D-beeld van uw NX 300h genereert, met op het display hulplijnen die u helpen bij het inparkeren.

S-Flow Climate Control

S-FLOW CLIMATE CONTROL

De krachtige dual-zone airconditioning is dankzij de toepassing van S-Flow ook energiezuinig omdat de intelligente climate control alleen werkt voor zitplaatsen die bezet zijn.

Voor beide voorstoelen kunt u in combinatie met lederen bekleding ook kiezen voor stoelverwarming en -ventilatie. Daarmee kiest u met name bij extreme weersomstandigheden voor nog meer luxe en zitcomfort.

Voor extra comfort bij koude weersomstandigheden is er stuurverwarming. Deze zet u met een schakekaar zelf aan, waarna de verwarming na verloop van tijd automatisch uitschakelt.

Lane Keeping Assist / Automatic High Beam

LANE KEEPING ASSIST / AUTOMATIC HIGH BEAM

Deze innovatieve techologie voorkomt dat de bestuurder onbedoeld van rijbaan wisselt. Daartoe geef het systeem na een waarschuwingssignaal een korte stuurcorrectie.

Tijdens het rijden in het donker maakt Automatic High Beam gebruik van een camera in de achteruitkijkspiegel om bij naderende medeweggebruikers automatisch het dimlicht in te schakelen. Hierdoor vermindert de kans dat medeweggebruikers worden verblind omdat u eventueel vergeet het groot licht uit te schakelen.

Lexus Hybrid Drive

LEXUS HYBRID DRIVE

Dankzij de nieuwste generatie Lexus Hybrid Drive - bestaande uit een 2,5 liter benzinemotor en twee elektromotoren - rijdt de NX 300h uitzonderlijk stil en soepel. Tegelijkertijd is hij even praktisch in het gebruik als een conventionele auto. Ondanks de goede prestaties is het brandstofverbruik opvallend laag voor een crossover van dit formaat. Dankzij een regeneratief remsysteem en Lexus Hybrid Drive technologie hoeft u de accu bovendien nooit zelf op te laden, wat ook een bijdrage levert voor de lage kilometerkostprijs.

STARTEN, WEGRIJDEN

Bij het wegrijden accelereert de NX 300h met de elektromotoren soepel tot 65 km/u. De hiervoor benodigde energie wordt geleverd door de hybride accu. De auto rijdt nu vrijwel geruisloos, zonder brandstofverbruik en schadelijke emissies.

NORMALE RIJOMSTANDIGHEDEN

Bij snelheden boven 65 km/u wordt vrijwel ongemerkt de soepele benzinemotor ingeschakeld, die voor zover dat nodig is wordt ondersteund door de elektromotoren. Dankzij de bijna ideale verdeling tussen benzinemotor en elektromotoren staat de NX 300h garant voor buitengewoon veel rijplezier - gecombineerd met lage emissies en een bescheiden brandstofverbruik.

SNEL ACCELEREREN

Voor een snelle acceleratie, bijvoorbeeld bij het inhalen, treedt de sterke elektromotor in werking, ter ondersteuning van de 2,5 liter benzinemotor. Hierdoor kunt u direct beschikken over extra koppel, zodat u op elk moment verzekerd bent van een krachtige, traploze acceleratie.

AFREMMEN, STOPPEN

Bij het afremmen wordt de benzinemotor uitgeschakeld, zodat schadelijke emissies tot nul worden gereduceerd. Zodra u het rempedaal intrapt, of uw voet van het gaspedaal haalt, benut het regeneratieve remsysteem de vrijkomende energie die in een conventionele auto als wrijvingswarmte verloren gaat. Deze bewegingsenergie wordt omgezet in elektrische energie die wordt opgeslagen in de hybride accu, wat een van de redenen is dat u een Full Hybrid van Lexus nooit via een externe energiebron hoeft op te laden.

Mark Levinson® Premium Audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

Het Mark Levinson® Premium Surround System is met zijn 14 luidsprekers en GreenEdge™ technologie volledig afgestemd op de akoestische eigenschappen van het interieur van de NX 300h. Het systeem staat garant voor een ongeëvenaarde home-theatre geluidskwaliteit die nog beter wordt dankzij Clari-Fi™, een functie die de nadelen van de digitale compressie van MP3-bestanden deels ongedaan maakt.

Fraai gevormde LED-koplampunits

FRAAI GEVORMDE LED-KOPLAMPUNITS

De fraaie LED-koplampunits maken zowel voor het dimlicht als voor groot licht gebruik van dezelfde lichtbron. De indrukwekkende uitstraling van de NX 300h wordt nog eens versterkt door de L-vormige LED- dagrijverlichting.

De achterlichtunits bestaan uit LED’s in de voor Lexus kenmerkende L-vorm, en lijken één geheel te vormen met de achterklep. Het fraaie design geeft de achterzijde een opvallend accent, ook wanneer de verlichting niet brandt.

LED-mistlampen aan de voorzijde - met innovatieve bochtverlichting - vormen een fraai contrast met de spindelvormige grille en de LED dagrijverlichting. Ook zorgen ze voor een verdere verlaging van het energieverbruik.

E-Four Vierwielaandrijving

E-FOUR VIERWIELAANDRIJVING

Indien de NX 300h is uitgerust met All-Wheel Drive, dan levert E-FOUR in zwaar terrein optimale prestaties en grip. Om de vier wielen te kunnen aandrijven is de achteras uitgerust met een eigen, sterke elektromotor, die alleen actief is op momenten dat dit noodzakelijk is.

Touch Pad

TOUCH PAD / MULTIMEDIA

In de nieuwe NX 300h blijft u altijd ontspannen, ongeacht hoe druk u het heeft. Zo beschikt u over innovatieve technologieën als een draadloze oplader, die uw mobiele telefoon oplaadt als deze in het opbergvak van de middenconsole ligt. Ook nieuw is de gebruiksvriendelijke Touch Pad waarmee u moeiteloos het Lexus Premium navigatiesysteem en de diverse ‘Connected Services’ bedient. Zo kunt u beschikken over een online zoekfunctie, Google Street View®, Panoramio® en Connected Traffic. Of u geniet in alle rust van uw favoriete muziek via het voortreffelijke Mark Levinson® Premium Surround System.

Traction Control / Vehicle Stability Control

TRACTION CONTROL / VEHICLE STABILITY CONTROL

Met Traction Control heeft u in de NX 300h meer grip, met name wanneer u op een glad of slecht wegdek wilt wegrijden of accelereren. Het systeem treedt in werking zodra een van de wielen doorslipt, en herstelt daarmee de grip.

Met Traction Control (TRC) hebben de wielen van de NX 300h vooral in kritische situaties – gladheid of oneffenheden in het wegdek - meer grip. Zodra een of meerdere wielen de grip dreigen te verliezen, bepaalt het systeem direct de beste manier om dit te herstellen, bijvoorbeeld door het motorvermogen terug gericht te remmen.

18” lichtmetalen velgen

18” LICHTMETALEN VELGEN

Deze lichtmetalen velgen met fraai gedetailleerd meerspaaks design zijn standaard voor de uitvoering Executive Line. Banden in het formaat 225/60 R18 maken de sportieve uitstraling complete.

LED achterlichten

LED ACHTERLICHTEN

De achterlichten zijn voorzien van elegante LED’s in de voor Lexus kenmerkende ‘L’ vorm. Door de nauwkeurige afwerking is er geen naad zichtbaar tussen de achterlichten en de achterklep. Daarbij vormen de achterlichtunits door hun kristalachtige uiterlijk ook een opvallend detail wanneer de verlichting niet brandt.

Rear Cross Traffic Alert

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

Tijdens het achteruitrijden, bijvoorbeeld op een drukke parkeerplaats, maakt de functie Rear Cross Traffic Alert (RCTA) gebruik van de Blind Spot Monitor radar om achteropkomend verkeer tijdig te detecteren. Ziet de radar een voertuig naderen, dan wordt u gewaarschuwd met een geluidssignaal en een visueel signaal in de buitenspiegels.

Instapverlichting

INSTAPVERLICHTING

Wanneer u op de NX afloopt met de sleutel in uw broekzak of tas, wordt u welkom geheten door subtiele verlichting in de portiergrepen. Zo kunt u obstakels in het donker ontwijken.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

nx 300h takeaki kato

ONZE DOELSTELLING VOOR DE NIEUWE NX 300h WAS OM EEN BIJZONDERE CROSSOVER TE ONTWERPEN, DIE DIRECT UITNODIGT TOT INSTAPPEN EN WEGRIJDEN.

Takeaki Kato , NX Hybrid Chief Engineer

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER